Flexibel flatbädd för styva och flexibla material

Ricoh Pro TF6251 – för både rullmaterial och materialskivor. Foto: Ricoh

Ricoh fortsätter bygga på sitt utbud inom storformatsskrivare. Den senaste, planprintern Ricoh Pro TF6251 hybrid UV, har ett utskriftsbord om 2,5 x 1,2 meter, är utrustad med tillverkarens egenutvecklade bläckhuvuden och kan skriva ut på både flexibla och rigida material.

Enligt tillverkaren är det nya utskriftssystemet anpassat för att skriva ut på en mängd applikationer av både styva och flexibla material. Det gäller allt från till kampanjmaterial, skyltar, grafiskt och industriellt tryck till inredningsprodukter.

116 kvadratmeter i timmen

I utkastläget med fyrfärg uppnår den uv-skrivaren med tolv bläckhuvuden utskriftshastigheter upp till 116 kvadratmeter i timmen. Rullmaterialen skrivs ut i upp till 67 kvadratmeter i timmen i samma utskriftsläge.

Två bläcktyper

Två typer av bläck finns tillgängliga för Ricoh Pro TF6251. Det är Ricoh DG130 UV-bläck för stark vidhäftning på olika underlag och Ricoh GP120 UV-grafikbläck för rullmaterial. Båda bläcken är Greenguard-certifierade.

Styva materialskivor kan maximalt vara elva centimeter tjocka. Utskriftssystemet känner av materialets tjocklek automatiskt.

Arbetsflödesprogram för kontroll

Tillhörande programvaran och arbetsflödeslösningen Colorgate Productionserver Select används för bland annat utskriftskontroll och order- och färghantering.

Den nya flatbäddsskrivaren, Ricoh Pro TF6251, förväntas vara tillgängligt i Europa från januari 2021.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Trendspaning: Så ser framtidens bokmarknad ut

Intergrafs webbinarium “”Shaping the furture of books” hade över 200 deltagare från mer än 25 länder. De fick höra om situationen på bokmarknaden såväl som om perspektiven sett från en boktryckare respektive en förläggare i en post-pandemisk värld. Många viktiga ämnen behandlades – från vikten av automatisering, mindre upplagor och minskning av lagerhållning till hållbarhet, “djup” läsning och prenumerationslösningar.

Publicerat av: