Flexibel flatbädd för styva och flexibla material

PUBLICERAD: 17 november 2020
UPPDATERAD: 17 november
Ricoh Pro TF6251 – för både rullmaterial och materialskivor. Foto: Ricoh

Ricoh fortsätter bygga på sitt utbud inom storformatsskrivare. Den senaste, planprintern Ricoh Pro TF6251 hybrid UV, har ett utskriftsbord om 2,5 x 1,2 meter, är utrustad med tillverkarens egenutvecklade bläckhuvuden och kan skriva ut på både flexibla och rigida material.

Enligt tillverkaren är det nya utskriftssystemet anpassat för att skriva ut på en mängd applikationer av både styva och flexibla material. Det gäller allt från till kampanjmaterial, skyltar, grafiskt och industriellt tryck till inredningsprodukter.

116 kvadratmeter i timmen

I utkastläget med fyrfärg uppnår den uv-skrivaren med tolv bläckhuvuden utskriftshastigheter upp till 116 kvadratmeter i timmen. Rullmaterialen skrivs ut i upp till 67 kvadratmeter i timmen i samma utskriftsläge.

Två bläcktyper

Två typer av bläck finns tillgängliga för Ricoh Pro TF6251. Det är Ricoh DG130 UV-bläck för stark vidhäftning på olika underlag och Ricoh GP120 UV-grafikbläck för rullmaterial. Båda bläcken är Greenguard-certifierade.

Styva materialskivor kan maximalt vara elva centimeter tjocka. Utskriftssystemet känner av materialets tjocklek automatiskt.

Arbetsflödesprogram för kontroll

Tillhörande programvaran och arbetsflödeslösningen Colorgate Productionserver Select används för bland annat utskriftskontroll och order- och färghantering.

Den nya flatbäddsskrivaren, Ricoh Pro TF6251, förväntas vara tillgängligt i Europa från januari 2021.

Läs vidare

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)