Flexibel flatbädd för styva och flexibla material

PUBLICERAD: 17 november 2020
UPPDATERAD: 17 november
Ricoh Pro TF6251 – för både rullmaterial och materialskivor. Foto: Ricoh

Ricoh fortsätter bygga på sitt utbud inom storformatsskrivare. Den senaste, planprintern Ricoh Pro TF6251 hybrid UV, har ett utskriftsbord om 2,5 x 1,2 meter, är utrustad med tillverkarens egenutvecklade bläckhuvuden och kan skriva ut på både flexibla och rigida material.

Enligt tillverkaren är det nya utskriftssystemet anpassat för att skriva ut på en mängd applikationer av både styva och flexibla material. Det gäller allt från till kampanjmaterial, skyltar, grafiskt och industriellt tryck till inredningsprodukter.

116 kvadratmeter i timmen

I utkastläget med fyrfärg uppnår den uv-skrivaren med tolv bläckhuvuden utskriftshastigheter upp till 116 kvadratmeter i timmen. Rullmaterialen skrivs ut i upp till 67 kvadratmeter i timmen i samma utskriftsläge.

Två bläcktyper

Två typer av bläck finns tillgängliga för Ricoh Pro TF6251. Det är Ricoh DG130 UV-bläck för stark vidhäftning på olika underlag och Ricoh GP120 UV-grafikbläck för rullmaterial. Båda bläcken är Greenguard-certifierade.

Styva materialskivor kan maximalt vara elva centimeter tjocka. Utskriftssystemet känner av materialets tjocklek automatiskt.

Arbetsflödesprogram för kontroll

Tillhörande programvaran och arbetsflödeslösningen Colorgate Productionserver Select används för bland annat utskriftskontroll och order- och färghantering.

Den nya flatbäddsskrivaren, Ricoh Pro TF6251, förväntas vara tillgängligt i Europa från januari 2021.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1