Konica Minolta presenterar AccurioPress C4080

Konica Minoltas AccurioPress C4080-serie är utformad för små och medelstora produktionsvolymer och består av tre modeller: AccurioPress C4080 (bilden), C4070 och C4065, som alla kan konfigureras på olika sätt. Foto: Konica Minolta

Konica Minolta utökar sin maskinportfölj för små och medelstora utskriftsvolymer. Den nya AccurioPress C4080-serien består av tre utskriftssystem och enligt tillverkaren kombinerar serien prestanda från tidigare maskinmodeller med en rad nya funktioner för högre kvalitet, flexibilitet och automatisering. De nya modellerna erbjuder också fler alternativ för inline-efterbehandling.

Produktchef Ines Wennemann förklarade under Konica Minoltas virtuella lansering att den nya maskinserien har utrustats med nästan ett dussin nya funktioner. Produktsläppen avser tre utskriftssystem – AccurioPress C4080 (81 A4 i minuten), AccurioPress C4070 (71 A4 i minuten) och AccurioPrint C4065 (66 A4 i minuten). Huvudsyftet i framtagandet av maskinerna var att öka systemens flexibilitet, att förenkla arbetsflöden och integration samt att öka automatisering och tillförlitlighet.

Högre upplösning och bättre bildbehandling

Konica Minolta har gett sin nya AccurioPress C4080-serie samma höga upplösning som flaggskeppet AccurioPress C14000, 3600 x 2400 dpi. Denna upplösning kombinerat med bildbehandlingstekniken S.E.A.D. (Screen-Enhancing Active Digital Process) ska göra det möjligt för användaren att ta sig an krävande jobb, och bättre kunna framhäva små teckenstorlekar och mikrotexter. De nya modellerna är också utrustade med tillverkarens IQ-501-enhet för automatisk färg- och registerjustering i realtid på arkets fram- och baksida.

Ines Wennemann, produktchef hos Konica Minolta, presenterade den nya AccurioPress-serien på ett digitalt lanseringsevent. Foto: Konica Minolta

Tillverkaren har också förbättrat pappersbanan genom maskinen. 1 300 millimeter långa ark kan bearbetas i simplex, och 864 millimeter kan skrivas ut i duplex. De nya utskriftssystemen stöder gramvikter mellan 62 och 360 gram per kvadratmeter, och kan även bearbeta strukturerade papper. En ny mediasensor, IM-101, (valfri enhet) uppskattar pappersvikter och papperstjocklekar, medan en kuvertfunktion och stöd för strukturerade papper också ingår i standardpaketet.

300 pappersprofiler och kuvertproduktion

I standardutrustningen i den nya AccurioPress C4080-serien inkluderas cirka 300 lagrade och hämtbara pappersprofiler. Möjligheten till kuvertproduktion kommer också som standard. Torkningsenheten har anpassats därefter, dock halveras hastigheten vid kuvertutskrifter. Ines Wennemann rekommenderar de som ändå önskar att skriva ut kuvert med full produktivitet att använda kuvertfixeringsenheten Envelope-Fusing-Unit EF-107.

Konica Minolta har också utökat sina alternativ med integrerad efterbehandling. Förutom broschyrproduktion finns möjlighet till klammerbindning, limbindning och trådbindning. Konica Minolta adderar också TU-510 – en  inline trimmer till skärning på fyra sidor. Den introducerades först till AccurioPress C14000, men finns nu alltså tillgänglig för AccurioPress C4080-serien. Med fyrkantstrimmer och moduler för bigning och perforering går det att producera trycksaker som broschyrer, banner, DR-reklam och visitkort. För att bibehålla en oavbruten produktion finns också avläggaren LS-507.

Fyra olika styrenheter

Enligt tillverkaren kan de nya AccurioPress C4080-modellerna erbjuda upp till 700 olika konfigurationsalternativ. De kan styras via fyra olika styrenheter: Å ena sidan via Konica Minoltas IC-609 (för C4080 och C4070) och IC-607 (för C4065), men även via IC-419 Internal Fiery Image Controller eller den externa IC- 317 Fiery Image Controller.

– Vi är väldigt stolta över vår AccurioPress C3080-serie, men nu var det dags för något nytt, kommenterade Ines Wennemann under det virtuella lanseringseventet.

Edoardo Cotichini, Senior manager inom affärsområdet Professional Print hos Konica Minolta.

– De nya modellerna i AccurioPress C4080-serien ersätter de tidigare systemen (C3080, C3070 och C3070L, reds anm) och finns redan nu tillgängliga.

7 000 installationer av föregångaren

Edoardo Cotichini, Senior manager inom affärsområdet Professional Print, bekräftade också att instegsmodellerna från Konica Minolta är efterfrågade på marknaden. Sedan den föregående serien introducerades för mindre än tre år sedan har Konica Minolta registrerat 7000 installationer över hela Europa.

– Naturligtvis vill vi följa upp detta med de nya systemen.

 

 

Text: Judith Grajewski, Översättning: Claes Nordström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: