Kalender andas designpapper och mental hälsa

PUBLICERAD: 3 december 2020
UPPDATERAD: 3 december

[metaslider id=”212479″]

Arctic Paper har tagit hjälp av designstudenter i London för att skapa Munken Agenda 2021, en kalender i bokform. Årets upplaga sätter fokus på färg, egenvård och mental hälsa under temat The Power of Colour.

Årets upplaga av almanackan i bokform, Munken Agenda 2021, har skapats av studenter som studerar grafisk design vid UAL Chelsea College of Arts i London. Munken Agenda, som kalendern heter, är ett initiativ från papperstillverkaren Arctic Paper för att ge studenter möjlighet att arbeta med kreativa projekt över en längre tid.

Arbetar kreativt med papper

Medan Arctic Paper tillför kunskaper om papper i dess olika kvaliteter, bidrar studenterna med nya perspektiv och inspiration.

– I den digitala värld som vi lever i värdesätter vi möjligheten att visa unga de utmärkta egenskaperna hos papper och hur man kan arbeta med det på ett kreativt sätt, säger Martina Rosendahl, global marknadschef på Arctic Paper.

Fokus på färg och hälsa

Temat för årets upplaga av kalendern är The Power of Colour. Studenterna mejslade fram konceptet ur tanken att alla bör föra in mer färg i sina liv och prioritera sin mentala hälsa.

De grafiska designstudenterna Georgie Wade, Daisy Peters och Georgie Sullivan. Foto: Arctic Paper

Kalendern innehåller mycket färg och innehåller även en introduktion till meditation. Studenterna Georgie Wade, Daisy Peters och Georgie Sullivan har fokuserat på hur färg kan påverka vårt humör. Kalendern blir högaktuell sett till den rådande tid vi lever i, enligt Martina Rosendahl:

– I tider som dessa vill vi gå in i oss själva och varva ner. Det överensstämmer den ton som har satts av pandemin. Kalendern släpps i en tid då människor behöver reflektera och hitta glädjeämnen i tillvaron, och där det finns bevis för att livet blir lättare om man omger sig med mer färg.

På obestruket papper

Kalenderboken presenterar Artic Papers papper i serien Munken Design.

– Vi uppskattar hur studenterna varje år tolkar de obestrukna papperskvaliteterna i Munken Design-serien på nya sätt och jag tror att det tilltalar många människor.

Munken Agenda 2021 släpps i 17 000 exemplar. Boken trycks hos Göteborgstryckeriet.

Läs vidare

Konica Minolta ökar flexibiliteten i efterbehandlingen

Den nya hybrida inlinestaplaren – Multi-Purpose Stacker XL – stödjer bland annat stapling av långa ark med lyft och transport av tungt papper.
MPS-XL-Plockmatic

Matilda Iverlund ny vd på Paper Province

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund, som närmast kommer från Billerud, som ny vd.
Matilda-Iverlundx

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Småländskt tryckeri flyttar och stänger kontorshandel

Solvändan förlag och tryck stänger Möre bok och kontor i Torsås och flyttar tryckeriet och förlaget. 
Möre

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke