Tapetlösning och uv-bläck prisas

PUBLICERAD: 3 december 2020
UPPDATERAD: 3 december
Arbetsflödeslösningen UV-gel Wallpaper Factory som kan monteras på Canons Coloradoskrivare prisas av Printing United Alliance.
Arbetsflödeslösningen UV-gel Wallpaper Factory som kan monteras på Canons Coloradoskrivare prisas av Printing United Alliance.

Canon prisas för två av sina produkter i kategorin Årets produkt, av Printing United Alliance. Det gäller företagets UV-gel Wallpaper Factory och bläck UV-gel 460-inks. 

UV-gel Wallpaper Factory är utvecklad tillsammans med Canons samarbetspartner Fotoba. Den modulbaserade arbetsflödeslösningen är framtagen för att kunna massproducera skräddarsydda tapeter.

Monteras på Colorado

Lösningen består av en motoriserad Fotoba Jumbo Roll Media Loader (JRL), som monteras på en rulle till rulle-Coloradoskrivare och matar skrivaren automatiskt. Skrivaren ansluts också till en Fotoba Cutter XLD 170 WP och Rewinder REW 162 som beskär flexibla medier i anpassade storlekar och längder. En integrerad tejpenhet gör att utskriftsprocessen av tapeter blir väldigt enkel – att skriva ut, beskära, rulla upp och tejpa, enligt Canon.

Lösningen vann i kategorin Automationsutrustning för tryck och efterbehandling och stod emot 200 andra bidrag representerade i fler än 85 kategorier.

UV-gel Wallpaper Factory leverera skräddarsydda tapeter med hög kvalitet och kapacitet.
UV-gel Wallpaper Factory leverera skräddarsydda tapeter med hög kvalitet och kapacitet.

Vinner med bläck

Även Canons UV-gel 460-inks i kategorin Digital Ink – UV prisas. Bläcket är en central del i företagets storformatsskrivare Colorado 1650.

Enligt Canon har bläcket flera fördelar, bland annat att dropparnas gel-funktion gör att de fastnar direkt på tryckmediet, ingen laminering behövs då färgerna är slitstarka, det krävs inte heller torkning utan färgerna torkar direkt.

Läs vidare

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera