Samarbetar i kristider

PUBLICERAD: 7 december 2020
UPPDATERAD: 7 december
Jonas Albinsson, kedjeledare och vd för 4Sign. Foto: 4Sign

Vissa företag har stått stadigt och andra inte under corona-året. Enligt Jonas Albinsson, kedjeledare för 4Sign, har nyckeln varit att hjälpa varandra. 

Hur har verksamhetsåret 2020 sett ut?

– Det har varit annorlunda så klart, som för de flesta. Men för oss generellt har vi klarat oss bra igenom. De som jobbar mycket åt skylt har inte sett någon avmattning alls. De som är mer riktade åt profilreklam och mässor har påverkats och haft en nedgång. Men inte en märkbar förändring.

Varför tror du att skyltmakarna klarat sig bra trots corona?

– Är man med i en kedja hjälper man varandra. Vi har från dag ett samlat alla, diskuterat och fördelat arbete och personal och på så sätt hjälpt varandra. De kunder som har bestämt sig för ett större skyltkoncept, eller för en omprofilering, ser vi ingen minskning på.

Hur ser planerna ut framåt?

– Med en andra våg av corona kommer vi nog att se att det hänger med oss ganska länge, men i och med att det inte påverkar vår verksamhet så mycket så är planen att jobba vidare med den strategin som vi har satt. Vi jobbar framåt helt enkelt.

Läs vidare

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8