Svarta siffror för Stema trots miljontapp

PUBLICERAD: 7 december 2020
UPPDATERAD: 7 december
Mats Ohlsson, vd på Stema. Foto: Stema
Mats Ohlsson, vd på Stema. Foto: Stema

Boråstryckeriet Stema Specialtrycks verksamhetsår startade på topp men sedan stannade orderingången plötsligt. Nu ser tryckeriet dock en klar förbättring och vd:n Mats Ohlsson delar med sig av sina planer framåt. 

Hur har verksamhetsåret 2020 sett ut?

– Vårt verksamhetsår startade i juli 2019 med en bra start på hösten och full produktion till i mitten på mars. Då stannade orderingången plötsligt av och fram till juni 2020 tappade vi totalt 14 miljoner kronor från föregående år. För 2019–2020 stängde vi böckerna med 94 miljoner och med permittering kunde vi trots allt visa svarta siffror. Nu ser vi en klar förbättring och personalen är tillbaka på hundra procent.

Hur har försäljningen sett ut?

– Förutom att försöka hålla högsta service och informera kunderna om vår grafiska bredd i vår anläggning i Borås, så har vi vunnit ett antal offentliga upphandlingar och fått en hel del nya löpande uppdrag från både stora som små företag i olika branscher. Det är ett fortsatt tapp på produktion för mässor, event och konferenser, vilket vi hoppas ska vända kvartal ett 2021.

Vad är planen framåt?

– Effektivisera produktionen, arbeta med Agfas Apogee som är nytt för hela vår prepress, fortsätta utveckla vårt affärssystem StemaGo och framför allt – vårda vår befintliga kundstock.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper