Visutech avslöjar trycksiffror: ”Flera kunder gjorde all time high”

PUBLICERAD: 8 december 2020
UPPDATERAD: 8 december
Visutechs säljchef Johan Gustafsson och vice vd Johan Lidström gläds åt antalet tryck ute hos sina HP Indigo-kunder. Foto: Pressbilder/Kollage

Vändningen kom i maj, när antalet tryck började gå uppåt igen. Förpacknings- och etikettområdet bjöd till och och med på en rekordmånad, meddelar återförsäljaren Visutech om sina nordiska HP Indigo-kunder. 

Pandemin satte sina spår och det blev en tydlig dipp i antalet tryck under april månad. Men månaden därpå började det röra sig uppåt igen, skriver Visutech, återförsäljare av HP-Indigo i Norden, i ett pressmeddelande. Under hösten var antalet tryck tillbaka i takt med fjolåret, för att sedan visa på en uppåtgående trend.

Rekord i november

I november månad trycktes det sammanlagt mer i Nordens alla HP Indigo-pressar jämfört med samma period 2019.

– Det är roligt att se att våra HP Indigo-kunder ökar igen, grattis till dem. Under november månad trycktes det närmare 150 miljoner tryck med HP Indigo-pressar bara i Norden och flera kunder gjorde all time high, säger Johan Gustafsson, säljchef på Visutech.

Förpackning går starkt

Företaget skriver att ökningen blev tydligast inom etikett- och förpackningstrycket, i flera fall över 25 procent. Dessa kunder märke heller inte av någon nämnvärd dipp under våren. Däremot var nedgången tydligare för civilgrafiska tryckerier, enligt Gustafsson:

– När det gäller det civilgrafiska området så är fortsatt en del kvar att hämta igen för de som jobbar med besöksnära kunder, exempelvis reklambyråer, medan online-tryckerier och de som jobbar med high-end-produkter och förpackningar hämtat sig väl.

”Rätt tid att ställa om”

Johan Lidström, vice vd på Visutech, framhåller att förändringsvilja hos kunder är viktigt trots en tid präglad av lågkonjunktur och den pågående pandemin.

– Det är nu det är rätt tid att ställa om, från stora analoga offsetpressar till flexibla och digitala offsetpressar. Allt för att möta dagens krav på kortare ledtider och flexibla volymer men med bibehållen offsetkvalitet och med en bättre lönsamhet.

Läs vidare

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS