Inkjet och kuvertering
alldeles runt hörnet

Åtta.45:s vd Erik Mauritzon ger en inblick i vad som står på tur för företaget 2021. Foto: Åtta.45

En bra start på året, en dipp under andra och tredje kvartalet, sedan en stadig kurva uppåt igen mot slutet av 2020. Inför 2021 ser det ut som att Åtta.45 är på banan igen, enligt vd:n Erik Mauritzon. 

Hur har verksamhetsåret 2020 sett ut?

– Det var en väldigt bra start på året, därefter en minskning under andra och tredje kvartalet. Men vi såg en successiv ökning från andra halvan av september. Fortsatt har vi sedan 2019 arbetat med att anpassa kostnaderna och det ser nu ut som att vi ligger rätt till 2021 – både omsättningsmässigt och kostnadsmässigt. De som kan arbetar hemifrån till största delen och så kommer det säkert bli en lång tid framöver.

Ser ni något område som har ökat respektive minskat?

– Försäljningen har varit bättre än vad vi trodde i våras. Vårt stora tapp är på digitaltrycket. Men både offset och storformat har klarat sig bra. Vi har nog haft tur med kundmixen totalt.

Hur ser planerna ut framåt?

– Vi kommer att se över investeringar framför allt inom inkjet och kuvertering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta ska visa bredd

Nya maskiner, mjukvaror och efterbehandlingslösningar. Det blir den röda tråden när Konica Minolta laddar inför Sign&Print Connect:
– Vi kommer fortsätta med det vi gjorde på förra Sign&Print Scandinavia där vi slog på stora trumman – att vi är så mycket mer, säger affärsområdeschef Roy Spennare.

Publicerat av: 

Tryckt elektronik på frammarsch

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Sign&Print frågar Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.

Publicerat av: