Förhandstitt på arkmatad B2-press

Ricoh ger en försmak på en ny inkjetplattform i B2-formatet – Ricoh Pro Z75.

Ricoh gläntar på dörren till en ny B2-press. Det arkmatade inkjet-systemet, Ricoh Pro Z75, beskrivs som en maskin med teknik som andas framtid och som ska hjälpa företag att nå nya standarder för produktivitet, bildkvalitet och driftskostnader.

Skiftet till digital utskrift har pågått i många år,  och när tillfälle ges med ny teknik passar tryckerier på att accelerera den övergången. Ricoh svarar på efterfrågan med en ny arkmatad inkjetpress i B2-formatet. RICOH Pro Z75 utvecklades från grunden av Ricohs experter för att ge tryckerier ökade möjligheter till tillväxt , står det i ett pressmeddelande från företaget.

Medieflexibilitet, konkurrenskraftiga driftskostnader och exceptionell produktivitet och användarvänlighet pekas ut när tillverkaren beskriver den nya skrivaren. Den skriver ut på både offset- och andra typer av papper, inklusive bestruket och obestruket.

Jämför med offset

Ricoh skriver vidare att det nya inkjetsystemet utnyttjar företagets extremt effektiva torkteknik, automatisk dubbelsidig utskrift, pålitlig papperstransport och en ny DFE-kontrollarkitektur för att leverera en produktivitet och hastigheter som förväntas av marknaden.

Tryckkvaliteten jämförs med offset och ska uppnås med Ricohs egna skrivhuvuden, vattenbaserade bläck och teknik för dynamiska droppstorlekar.

Snart redo för lansering

Enligt Eef de Ridder, vice president för kommersiellt och industriellt tryck på Ricoh Europe, var tanken att företaget skulle hålla sig lugna i båten innan de släpper en B2-arkmatad produkt. Det skulle inte vara aktuellt förrän allt bitar verkligen var på plats. Men nu är de nästan redan där.

Låg bläckkostnad

Han beskriver produkten  som en extraordinär plattform med en hög bläcktäckning till en låg kostnad för att vara en bläckskrivare. I kombination med det har skrivaren en duplexkapacitet som är effektivare än vad man tidigare trodde var möjligt.

– Jag är övertygad om att Ricoh Pro Z75 är den produkt marknaden behöver, och som kommer att hjälpa hårt pressade kommersiella tryckerier att finna en väg genom svårnavigerade vatten mot en mer hållbar framtid i den nya tryckerivärlden, säger Eef de Ridder i ett pressmeddelande.

Företaget utlovar mer information om produktsläppet under 2021.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *