Förhandstitt på arkmatad B2-press

PUBLICERAD: 14 december 2020
UPPDATERAD: 14 december
Ricoh ger en försmak på en ny inkjetplattform i B2-formatet – Ricoh Pro Z75.

Ricoh gläntar på dörren till en ny B2-press. Det arkmatade inkjet-systemet, Ricoh Pro Z75, beskrivs som en maskin med teknik som andas framtid och som ska hjälpa företag att nå nya standarder för produktivitet, bildkvalitet och driftskostnader.

Skiftet till digital utskrift har pågått i många år,  och när tillfälle ges med ny teknik passar tryckerier på att accelerera den övergången. Ricoh svarar på efterfrågan med en ny arkmatad inkjetpress i B2-formatet. RICOH Pro Z75 utvecklades från grunden av Ricohs experter för att ge tryckerier ökade möjligheter till tillväxt , står det i ett pressmeddelande från företaget.

Medieflexibilitet, konkurrenskraftiga driftskostnader och exceptionell produktivitet och användarvänlighet pekas ut när tillverkaren beskriver den nya skrivaren. Den skriver ut på både offset- och andra typer av papper, inklusive bestruket och obestruket.

Jämför med offset

Ricoh skriver vidare att det nya inkjetsystemet utnyttjar företagets extremt effektiva torkteknik, automatisk dubbelsidig utskrift, pålitlig papperstransport och en ny DFE-kontrollarkitektur för att leverera en produktivitet och hastigheter som förväntas av marknaden.

Tryckkvaliteten jämförs med offset och ska uppnås med Ricohs egna skrivhuvuden, vattenbaserade bläck och teknik för dynamiska droppstorlekar.

Snart redo för lansering

Enligt Eef de Ridder, vice president för kommersiellt och industriellt tryck på Ricoh Europe, var tanken att företaget skulle hålla sig lugna i båten innan de släpper en B2-arkmatad produkt. Det skulle inte vara aktuellt förrän allt bitar verkligen var på plats. Men nu är de nästan redan där.

Låg bläckkostnad

Han beskriver produkten  som en extraordinär plattform med en hög bläcktäckning till en låg kostnad för att vara en bläckskrivare. I kombination med det har skrivaren en duplexkapacitet som är effektivare än vad man tidigare trodde var möjligt.

– Jag är övertygad om att Ricoh Pro Z75 är den produkt marknaden behöver, och som kommer att hjälpa hårt pressade kommersiella tryckerier att finna en väg genom svårnavigerade vatten mot en mer hållbar framtid i den nya tryckerivärlden, säger Eef de Ridder i ett pressmeddelande.

Företaget utlovar mer information om produktsläppet under 2021.

Läs vidare

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Framtiden för SPG: "Nu accelererar vi igen"

Det har varit lite tyst kring Scandinavian Print Group (SPG) på sistone. Det finns en förklaring till det – och det kommer att hända saker framöver.
Esben_Mols_Kabell

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland

Direct Color Systems visar LED-printers på Fespa

Direct Color Systems ska demonstrera sina LED-printers på Fespa. Flatbädden UV-44 DTS släpptes förra året och är en mångsidig printer i mellanformat.
3_4View2_3846-1536x1119

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2