Matt PP-folie för vattenbaserat bläck och HP-maskiner

PUBLICERAD: 16 december 2020
UPPDATERAD: 16 december
Den nya PVC-fria PP-filmen Easy Dot PP matt WB från Filmolux sägs vara särskilt lämplig för inomhusbruk. Foto: Filmolux

Filmolux lanserar en snabbtorkande PP-folie, speciellt anpassad för vattenbaserade bläck och för användning i HP Indigo-pressar. Enligt tillverkaren har de även förfinat egenskaper som glansnivå, hållbarhet och användbarhet.

Enligt Filmolux torkar vattenbaserat bläck direkt på den 145 μm tjocka polypropenfolien, Easy Dot PP matt WB, tack vare en speciell beläggning. Dessutom uppstår ingen elektrostatisk laddning i HP Indigos tryckmaskiner. Filmolux som är leverantör av Neschens sortiment garanterar en jämn grad av glans över både tryckta och otryckta ytor, vilket skapar en harmonisk helhetsbild på den matta folien, som också sägs vara reptålig.

Även offset och screen

Folien är främst utvecklad för inomhusbruk. Men det är inte bara vattenbaserat bläck eller Indigo-teknik som krävs för att trycka på folien, Enligt tillverkaren går det också att använda traditionella tekniker som offset- eller screentryck.

Vattenbaserat lim

På baksidan är den PVC-fria filmen försedd med ett speciellt vattenbaserat lim som ska underlätta applicering, ompositionering och borttagning av folien.

Enligt Filmolux är Easy Dot PP matt WB särskilt lämplig för kortvariga reklamkampanjer eller säsongsreklam på släta ytor med upp till två års hållbarhet.

 

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)