Matt PP-folie för vattenbaserat bläck och HP-maskiner

Den nya PVC-fria PP-filmen Easy Dot PP matt WB från Filmolux sägs vara särskilt lämplig för inomhusbruk. Foto: Filmolux

Filmolux lanserar en snabbtorkande PP-folie, speciellt anpassad för vattenbaserade bläck och för användning i HP Indigo-pressar. Enligt tillverkaren har de även förfinat egenskaper som glansnivå, hållbarhet och användbarhet.

Enligt Filmolux torkar vattenbaserat bläck direkt på den 145 μm tjocka polypropenfolien, Easy Dot PP matt WB, tack vare en speciell beläggning. Dessutom uppstår ingen elektrostatisk laddning i HP Indigos tryckmaskiner. Filmolux som är leverantör av Neschens sortiment garanterar en jämn grad av glans över både tryckta och otryckta ytor, vilket skapar en harmonisk helhetsbild på den matta folien, som också sägs vara reptålig.

Även offset och screen

Folien är främst utvecklad för inomhusbruk. Men det är inte bara vattenbaserat bläck eller Indigo-teknik som krävs för att trycka på folien, Enligt tillverkaren går det också att använda traditionella tekniker som offset- eller screentryck.

Vattenbaserat lim

På baksidan är den PVC-fria filmen försedd med ett speciellt vattenbaserat lim som ska underlätta applicering, ompositionering och borttagning av folien.

Enligt Filmolux är Easy Dot PP matt WB särskilt lämplig för kortvariga reklamkampanjer eller säsongsreklam på släta ytor med upp till två års hållbarhet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta ska visa bredd

Nya maskiner, mjukvaror och efterbehandlingslösningar. Det blir den röda tråden när Konica Minolta laddar inför Sign&Print Connect:
– Vi kommer fortsätta med det vi gjorde på förra Sign&Print Scandinavia där vi slog på stora trumman – att vi är så mycket mer, säger affärsområdeschef Roy Spennare.

Publicerat av: 

Tryckt elektronik på frammarsch

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Sign&Print frågar Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.

Publicerat av: