Matt PP-folie för vattenbaserat bläck och HP-maskiner

PUBLICERAD: 16 december 2020
UPPDATERAD: 16 december
Den nya PVC-fria PP-filmen Easy Dot PP matt WB från Filmolux sägs vara särskilt lämplig för inomhusbruk. Foto: Filmolux

Filmolux lanserar en snabbtorkande PP-folie, speciellt anpassad för vattenbaserade bläck och för användning i HP Indigo-pressar. Enligt tillverkaren har de även förfinat egenskaper som glansnivå, hållbarhet och användbarhet.

Enligt Filmolux torkar vattenbaserat bläck direkt på den 145 μm tjocka polypropenfolien, Easy Dot PP matt WB, tack vare en speciell beläggning. Dessutom uppstår ingen elektrostatisk laddning i HP Indigos tryckmaskiner. Filmolux som är leverantör av Neschens sortiment garanterar en jämn grad av glans över både tryckta och otryckta ytor, vilket skapar en harmonisk helhetsbild på den matta folien, som också sägs vara reptålig.

Även offset och screen

Folien är främst utvecklad för inomhusbruk. Men det är inte bara vattenbaserat bläck eller Indigo-teknik som krävs för att trycka på folien, Enligt tillverkaren går det också att använda traditionella tekniker som offset- eller screentryck.

Vattenbaserat lim

På baksidan är den PVC-fria filmen försedd med ett speciellt vattenbaserat lim som ska underlätta applicering, ompositionering och borttagning av folien.

Enligt Filmolux är Easy Dot PP matt WB särskilt lämplig för kortvariga reklamkampanjer eller säsongsreklam på släta ytor med upp till två års hållbarhet.

 

Läs vidare

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8