Wiking Reklam: ”Det är vår räddning”

Jens Filipsson, vd för Wiking Reklam.

Jens Filipsson, vd för Wiking Reklam.

Wiking Reklam har än så länge klarat sig helskinnade igenom coronakrisen, enligt vd:n Jens Filipsson. Framåt är planen att köra på med den dagliga verksamheten. 

Hur har verksamhetsåret 2020 sett ut?

– Året började jättebra och gick bra tills det att corona drog igång, precis som för många andra kan jag tänka mig. Vi gick ner i tid och jobbade 60 procent under nio veckor. Men det rullade på och till midsommar gick vi upp i tid igen och sedan dess har det rullat på bra. Än så länge har vi klarat oss helskinnade genom det här, säger Jens Filipsson, ägare av Wiking Reklam.

Hur har försäljningen sett ut?

– Det är nog mer rakt över att vi har blivit mer försiktiga och projekt har lagts på framtiden istället. Men sen har vi vissa segment som har snurrat på – butiksinredning till exempel. Men det är klurigt, vissa butiker har gått bra och vissa har gått sämre. Men vår räddning är nog att vi inte har något inom mässor och event. Så vi har hjälpt befintliga kunder och klarat oss. Även tack vare att vi har kort framförhållning.

Vad är planen framåt?

– Vi tuffar på som vi har gjort innan. Man spekulerar lite kring om vi kan ta in andra produkter i dessa tider eftersom vi har fräs och skär, men det är svårt när det finns de som gör massupplagor. Så vi kör på med det vi har gjort innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: