Wiking Reklam: ”Det är vår räddning”

Jens Filipsson, vd för Wiking Reklam.

Jens Filipsson, vd för Wiking Reklam.

Wiking Reklam har än så länge klarat sig helskinnade igenom coronakrisen, enligt vd:n Jens Filipsson. Framåt är planen att köra på med den dagliga verksamheten. 

Hur har verksamhetsåret 2020 sett ut?

– Året började jättebra och gick bra tills det att corona drog igång, precis som för många andra kan jag tänka mig. Vi gick ner i tid och jobbade 60 procent under nio veckor. Men det rullade på och till midsommar gick vi upp i tid igen och sedan dess har det rullat på bra. Än så länge har vi klarat oss helskinnade genom det här, säger Jens Filipsson, ägare av Wiking Reklam.

Hur har försäljningen sett ut?

– Det är nog mer rakt över att vi har blivit mer försiktiga och projekt har lagts på framtiden istället. Men sen har vi vissa segment som har snurrat på – butiksinredning till exempel. Men det är klurigt, vissa butiker har gått bra och vissa har gått sämre. Men vår räddning är nog att vi inte har något inom mässor och event. Så vi har hjälpt befintliga kunder och klarat oss. Även tack vare att vi har kort framförhållning.

Vad är planen framåt?

– Vi tuffar på som vi har gjort innan. Man spekulerar lite kring om vi kan ta in andra produkter i dessa tider eftersom vi har fräs och skär, men det är svårt när det finns de som gör massupplagor. Så vi kör på med det vi har gjort innan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta ska visa bredd

Nya maskiner, mjukvaror och efterbehandlingslösningar. Det blir den röda tråden när Konica Minolta laddar inför Sign&Print Connect:
– Vi kommer fortsätta med det vi gjorde på förra Sign&Print Scandinavia där vi slog på stora trumman – att vi är så mycket mer, säger affärsområdeschef Roy Spennare.

Publicerat av: 

Tryckt elektronik på frammarsch

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Sign&Print frågar Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.

Publicerat av: