Världspremiärer hos Color Systems

PUBLICERAD: 4 januari 2021
UPPDATERAD: 4 januari
Magnus Edfeldt är laddad inför att visa upp Color Systems sortiment på den digitala mässan Sign&Print Connect 9-11. februari.

Epsons allra första planprinter släpps och blir ett välkommet tillskott till Color Systems maskinsortiment. Det blir också en av höjdpunkterna hos företaget när de visar upp sitt register för mässpubliken:
– Vi har nog 15 maskiner uppställda i demorummet som vi kommer att erbjuda digital visning av, varav några är världspremiärer, säger Magnus Edfeldt hos Color Systems.

Två veckor innan Sign&Print Connect smygstartar Color Systems med ett digitalt öppet hus med förbokade kundbesök. Den större mässpubliken får ta del av maskinnyheterna live från återförsäljarens demorum 9-11 februari. Nytillskottet, SureColor SC-V7000 från Epson, en planprinter med uv-led-teknik med en 1,20 x 2,5 meters arbetsyta, står i rampljuset.
– Det är första gången maskinen visas för allmänheten, säger Magnus Edfeldt och fortsätter berätta om Epsons utmanare i flatbäddssegmentet:
– Den är spännande och har rött, grått, vitt och lack utöver lightfärger. Den har lite sådana grejer som inte andra har. Den klarar också att skriva ut på åtta centimeter tjocka material, säger han och tillägger att de även visar maskintillverkarens nya storformatsskrivare som jobbar med resinbläck, SureColor SC-R5000.

Planprintern SureColor SC-V7000 från Epson.
Demo av Canons produkter

Color Systems har också Canons produkter i portföljen. Fokus blir på den senaste flatbäddsserien Arizona med luftflödestekniken Flow.
– Vi kopplar ihop oss med Canon under Connect och kör visningar från Venlo, Holland.

Återförsäljaren säljer även storformatsskrivaren Colorado 1650 och de kommer att visa de senaste tillvalen, exempelvis tapetproduktion med jumborullar som kan fås med tillkopplad avrullning och efterbehandling från Fotoba.
– Fokus har varit mycket på att använda det till tapeter, men det går också att använda jumborullstillsatsen för andra applikationer också. Det kanske finns ett tryckeri som bara vill producera posters i större volym. Då kan det vara skönt att ha en så stor rulle.

Summa och Roland DG

Skärbordstillverkaren Summa har nyligen uppdaterat sin maskinserie. Standardbordet heter 1612 har kommit i en ny version, och det finns också en ny modell med en 1,4 x 3,20 meter arbetsyta. Bland annat har maskinernas säkerhetssystem uppdaterats.
– Tidigare har man haft säkerhetsstolpar som står runt bordet. Men det kräver lite golvyta runt bordet. Så nu har man integrerat säkerhetssysstemet i bordet. Automatisk verktygsinställning kommer numera också som standard.
– Summa-bord har vi också uppställda hos oss. Vi visar dem live från Vällingby.
– Vi har också Roland DG:s produkter. Allt från de mindre VersaUV-LEF-skrivarna, för industri- och reklamartiklar till storformatsskrivaren TrueVis VF2-640 som har fått färgerna orange och grönt som tillval.

Företaget är också återförsäljare av monteringsbord från Rollover för montering, applicering och laminering av utskrifter och skyltar i större format.

Läs vidare

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Direct Color Systems visar LED-printers på Fespa

Direct Color Systems ska demonstrera sina LED-printers på Fespa. Flatbädden UV-44 DTS släpptes förra året och är en mångsidig printer i mellanformat.
3_4View2_3846-1536x1119

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Agfa klättrar högre med nya Anapurnan

Ett betydande steg framåt när det gäller både hastighet och utskriftskvalitet. Så beskriver Agfa den nästa generationen av storformatshybriden Anapurna som visas under Fespa.
Anapurna-H3200 webb

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland