Världspremiärer hos Color Systems

Magnus Edfeldt är laddad inför att visa upp Color Systems sortiment på den digitala mässan Sign&Print Connect 9-11. februari.

Epsons allra första planprinter släpps och blir ett välkommet tillskott till Color Systems maskinsortiment. Det blir också en av höjdpunkterna hos företaget när de visar upp sitt register för mässpubliken:
– Vi har nog 15 maskiner uppställda i demorummet som vi kommer att erbjuda digital visning av, varav några är världspremiärer, säger Magnus Edfeldt hos Color Systems.

Två veckor innan Sign&Print Connect smygstartar Color Systems med ett digitalt öppet hus med förbokade kundbesök. Den större mässpubliken får ta del av maskinnyheterna live från återförsäljarens demorum 9-11 februari. Nytillskottet, SureColor SC-V7000 från Epson, en planprinter med uv-led-teknik med en 1,20 x 2,5 meters arbetsyta, står i rampljuset.
– Det är första gången maskinen visas för allmänheten, säger Magnus Edfeldt och fortsätter berätta om Epsons utmanare i flatbäddssegmentet:
– Den är spännande och har rött, grått, vitt och lack utöver lightfärger. Den har lite sådana grejer som inte andra har. Den klarar också att skriva ut på åtta centimeter tjocka material, säger han och tillägger att de även visar maskintillverkarens nya storformatsskrivare som jobbar med resinbläck, SureColor SC-R5000.

Planprintern SureColor SC-V7000 från Epson.

Demo av Canons produkter

Color Systems har också Canons produkter i portföljen. Fokus blir på den senaste flatbäddsserien Arizona med luftflödestekniken Flow.
– Vi kopplar ihop oss med Canon under Connect och kör visningar från Venlo, Holland.

Återförsäljaren säljer även storformatsskrivaren Colorado 1650 och de kommer att visa de senaste tillvalen, exempelvis tapetproduktion med jumborullar som kan fås med tillkopplad avrullning och efterbehandling från Fotoba.
– Fokus har varit mycket på att använda det till tapeter, men det går också att använda jumborullstillsatsen för andra applikationer också. Det kanske finns ett tryckeri som bara vill producera posters i större volym. Då kan det vara skönt att ha en så stor rulle.

Summa och Roland DG

Skärbordstillverkaren Summa har nyligen uppdaterat sin maskinserie. Standardbordet heter 1612 har kommit i en ny version, och det finns också en ny modell med en 1,4 x 3,20 meter arbetsyta. Bland annat har maskinernas säkerhetssystem uppdaterats.
– Tidigare har man haft säkerhetsstolpar som står runt bordet. Men det kräver lite golvyta runt bordet. Så nu har man integrerat säkerhetssysstemet i bordet. Automatisk verktygsinställning kommer numera också som standard.
– Summa-bord har vi också uppställda hos oss. Vi visar dem live från Vällingby.
– Vi har också Roland DG:s produkter. Allt från de mindre VersaUV-LEF-skrivarna, för industri- och reklamartiklar till storformatsskrivaren TrueVis VF2-640 som har fått färgerna orange och grönt som tillval.

Företaget är också återförsäljare av monteringsbord från Rollover för montering, applicering och laminering av utskrifter och skyltar i större format.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: