Världspremiärer hos Color Systems

Magnus Edfeldt är laddad inför att visa upp Color Systems sortiment på den digitala mässan Sign&Print Connect 9-11. februari.

Epsons allra första planprinter släpps och blir ett välkommet tillskott till Color Systems maskinsortiment. Det blir också en av höjdpunkterna hos företaget när de visar upp sitt register för mässpubliken:
– Vi har nog 15 maskiner uppställda i demorummet som vi kommer att erbjuda digital visning av, varav några är världspremiärer, säger Magnus Edfeldt hos Color Systems.

Två veckor innan Sign&Print Connect smygstartar Color Systems med ett digitalt öppet hus med förbokade kundbesök. Den större mässpubliken får ta del av maskinnyheterna live från återförsäljarens demorum 9-11 februari. Nytillskottet, SureColor SC-V7000 från Epson, en planprinter med uv-led-teknik med en 1,20 x 2,5 meters arbetsyta, står i rampljuset.
– Det är första gången maskinen visas för allmänheten, säger Magnus Edfeldt och fortsätter berätta om Epsons utmanare i flatbäddssegmentet:
– Den är spännande och har rött, grått, vitt och lack utöver lightfärger. Den har lite sådana grejer som inte andra har. Den klarar också att skriva ut på åtta centimeter tjocka material, säger han och tillägger att de även visar maskintillverkarens nya storformatsskrivare som jobbar med resinbläck, SureColor SC-R5000.

Planprintern SureColor SC-V7000 från Epson.

Demo av Canons produkter

Color Systems har också Canons produkter i portföljen. Fokus blir på den senaste flatbäddsserien Arizona med luftflödestekniken Flow.
– Vi kopplar ihop oss med Canon under Connect och kör visningar från Venlo, Holland.

Återförsäljaren säljer även storformatsskrivaren Colorado 1650 och de kommer att visa de senaste tillvalen, exempelvis tapetproduktion med jumborullar som kan fås med tillkopplad avrullning och efterbehandling från Fotoba.
– Fokus har varit mycket på att använda det till tapeter, men det går också att använda jumborullstillsatsen för andra applikationer också. Det kanske finns ett tryckeri som bara vill producera posters i större volym. Då kan det vara skönt att ha en så stor rulle.

Summa och Roland DG

Skärbordstillverkaren Summa har nyligen uppdaterat sin maskinserie. Standardbordet heter 1612 har kommit i en ny version, och det finns också en ny modell med en 1,4 x 3,20 meter arbetsyta. Bland annat har maskinernas säkerhetssystem uppdaterats.
– Tidigare har man haft säkerhetsstolpar som står runt bordet. Men det kräver lite golvyta runt bordet. Så nu har man integrerat säkerhetssysstemet i bordet. Automatisk verktygsinställning kommer numera också som standard.
– Summa-bord har vi också uppställda hos oss. Vi visar dem live från Vällingby.
– Vi har också Roland DG:s produkter. Allt från de mindre VersaUV-LEF-skrivarna, för industri- och reklamartiklar till storformatsskrivaren TrueVis VF2-640 som har fått färgerna orange och grönt som tillval.

Företaget är också återförsäljare av monteringsbord från Rollover för montering, applicering och laminering av utskrifter och skyltar i större format.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta ska visa bredd

Nya maskiner, mjukvaror och efterbehandlingslösningar. Det blir den röda tråden när Konica Minolta laddar inför Sign&Print Connect:
– Vi kommer fortsätta med det vi gjorde på förra Sign&Print Scandinavia där vi slog på stora trumman – att vi är så mycket mer, säger affärsområdeschef Roy Spennare.

Publicerat av: 

Tryckt elektronik på frammarsch

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Sign&Print frågar Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.

Publicerat av: