Världspremiärer hos Color Systems

PUBLICERAD: 4 januari 2021
UPPDATERAD: 4 januari
Magnus Edfeldt är laddad inför att visa upp Color Systems sortiment på den digitala mässan Sign&Print Connect 9-11. februari.

Epsons allra första planprinter släpps och blir ett välkommet tillskott till Color Systems maskinsortiment. Det blir också en av höjdpunkterna hos företaget när de visar upp sitt register för mässpubliken:
– Vi har nog 15 maskiner uppställda i demorummet som vi kommer att erbjuda digital visning av, varav några är världspremiärer, säger Magnus Edfeldt hos Color Systems.

Två veckor innan Sign&Print Connect smygstartar Color Systems med ett digitalt öppet hus med förbokade kundbesök. Den större mässpubliken får ta del av maskinnyheterna live från återförsäljarens demorum 9-11 februari. Nytillskottet, SureColor SC-V7000 från Epson, en planprinter med uv-led-teknik med en 1,20 x 2,5 meters arbetsyta, står i rampljuset.
– Det är första gången maskinen visas för allmänheten, säger Magnus Edfeldt och fortsätter berätta om Epsons utmanare i flatbäddssegmentet:
– Den är spännande och har rött, grått, vitt och lack utöver lightfärger. Den har lite sådana grejer som inte andra har. Den klarar också att skriva ut på åtta centimeter tjocka material, säger han och tillägger att de även visar maskintillverkarens nya storformatsskrivare som jobbar med resinbläck, SureColor SC-R5000.

Planprintern SureColor SC-V7000 från Epson.
Demo av Canons produkter

Color Systems har också Canons produkter i portföljen. Fokus blir på den senaste flatbäddsserien Arizona med luftflödestekniken Flow.
– Vi kopplar ihop oss med Canon under Connect och kör visningar från Venlo, Holland.

Återförsäljaren säljer även storformatsskrivaren Colorado 1650 och de kommer att visa de senaste tillvalen, exempelvis tapetproduktion med jumborullar som kan fås med tillkopplad avrullning och efterbehandling från Fotoba.
– Fokus har varit mycket på att använda det till tapeter, men det går också att använda jumborullstillsatsen för andra applikationer också. Det kanske finns ett tryckeri som bara vill producera posters i större volym. Då kan det vara skönt att ha en så stor rulle.

Summa och Roland DG

Skärbordstillverkaren Summa har nyligen uppdaterat sin maskinserie. Standardbordet heter 1612 har kommit i en ny version, och det finns också en ny modell med en 1,4 x 3,20 meter arbetsyta. Bland annat har maskinernas säkerhetssystem uppdaterats.
– Tidigare har man haft säkerhetsstolpar som står runt bordet. Men det kräver lite golvyta runt bordet. Så nu har man integrerat säkerhetssysstemet i bordet. Automatisk verktygsinställning kommer numera också som standard.
– Summa-bord har vi också uppställda hos oss. Vi visar dem live från Vällingby.
– Vi har också Roland DG:s produkter. Allt från de mindre VersaUV-LEF-skrivarna, för industri- och reklamartiklar till storformatsskrivaren TrueVis VF2-640 som har fått färgerna orange och grönt som tillval.

Företaget är också återförsäljare av monteringsbord från Rollover för montering, applicering och laminering av utskrifter och skyltar i större format.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)