De tar folier och film till mässan

PUBLICERAD: 8 januari 2021
UPPDATERAD: 8 januari
Emil Gillmor, försäljningsansvarig på KA Olsson & Gems. Foto: Pressbild

Förväntningarna är höga hos KA Olsson & Gems i Mölndal inför Sign&Print Connect. Under dagarna kommer företaget att presentera film och folier från 3M och STEK.  

KA Olsson & Gems erbjuder självhäftande folier och material för den grafiska branschen, bland annat produkter som folier, tejp, lim och displaymaterial.

– Med över 30 år som distributör av 3M:s produkter så har vi den erfarenhet och kunskap som garanterar våra kunder bästa resultat och snabbaste servicen. Vi är en trygg partner med landets bredaste sortiment av 3M:s grafiska- och industriprodukter, säger Emil Gillmor, försäljningsansvarig på KA Olsson & Gems.

Stenskottsfilm får fokus

Under den digitala mässan Sign&Print Connect, 9–11 februari, kommer företaget att sätta fokus på framför allt tre produkter. En av dessa är en stenskottsfilm – STEK Paint Protection Films.

– STEK är marknadens mest kvalitetssäkra stenskottsfilm.  STEK:s unika HYDROphobe topcoating är en teknik som ger extremt hög glans, extra hållbar finish samt maximerad vattenavvisning, berättar Emil Gillmor.

STEK stenskottsfilm. Foto: Pressbild

Stenskottsfilmen finns i ett tjugotal varianter och premiumprodukten Dynoshield har tio års garanti. Enligt Emil Gillmor har produkten blivit en succé för bolaget och försäljningen går extremt bra.

Wrappingfolier från 3M

KA Olsson & Gems har inte maskiner i sitt sortiment utan har valt att fullt ut fokusera på material. Med 3M som en nära samarbetspartner sedan många år, har företaget specialiserat sig på print- och skärfolier samt wrappingfolier.

Under Sign&Print Connect kommer företaget främst sätta fokus på två produkter ur 3M:s sortimentet. Det gäller wrappingfolien 3M 2080 och inredningsfolien 3M DI-NOC.

– 3M 2080 är marknadens bästa wrappingfolie, bland annat för sin häftämnesteknologi 3M Controltac som gör att folien lätt kan omplaceras. Ytterligare fördelar med 3M 2080 är formbarheten med marknadens längsta garanti samt att folien har skyddsliner på de blanka färgerna. Allt detta bäddar för en enkel, bubbelfri och pålitlig montering.

KA Olsson & Gems är återförsäljare av 3M:s folier. Foto: Pressbild

3M DI-NOC är en folie som lämpar sig väl för inredningsarkitekter och är mycket lättmonterad tack vare Comply-kanaler i häftämnet, enligt Gillmor.

– Den är perfekt för renovering eller nytillverkning av inredning, möbler och reklam. Folien är både brandklassad och IMO-godkänd.

Höga förväntningar

Den 9–11 går den digitala mässan av stapeln och KA Olsson & Gems hoppas att de ska nå ut till flera kunder än tidigare.

– Vi är väldigt positiva och förväntningarna är höga. Intressant med ett digitalt nytänk som förhoppningsvis kommer att nå ut till fler kunder som annars inte har möjligt att besöka mässan.

På frågan om vad företaget har för planer för kommande år, 2021, svarar Emil Gillmor:

– Vi har precis lanserat vår egen e-handel. Fokus under kommande året kommer att ligga på 3M:s wrap- samt inredningsfolier. Vi kommer även fortsätta satsa hårt på stenskottsfilmer från STEK samt våra utbildningar, bland annat certifieringsutbildningarna 3M Endorsed.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Scandrafts dotterbolag satsar på aluminiumplåtar i valfri färg

Scandrafts dotterbolag Rangefabriken börjar erbjuda våtlack. Det betyder att kunderna kan beställa aluminiumplåtar i vilken färg som helst.
rangefabriken-rosa

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R