De tar folier och film till mässan

Emil Gillmor, försäljningsansvarig på KA Olsson & Gems. Foto: Pressbild

Förväntningarna är höga hos KA Olsson & Gems i Mölndal inför Sign&Print Connect. Under dagarna kommer företaget att presentera film och folier från 3M och STEK.  

KA Olsson & Gems erbjuder självhäftande folier och material för den grafiska branschen, bland annat produkter som folier, tejp, lim och displaymaterial.

– Med över 30 år som distributör av 3M:s produkter så har vi den erfarenhet och kunskap som garanterar våra kunder bästa resultat och snabbaste servicen. Vi är en trygg partner med landets bredaste sortiment av 3M:s grafiska- och industriprodukter, säger Emil Gillmor, försäljningsansvarig på KA Olsson & Gems.

Stenskottsfilm får fokus

Under den digitala mässan Sign&Print Connect, 9–11 februari, kommer företaget att sätta fokus på framför allt tre produkter. En av dessa är en stenskottsfilm – STEK Paint Protection Films.

– STEK är marknadens mest kvalitetssäkra stenskottsfilm.  STEK:s unika HYDROphobe topcoating är en teknik som ger extremt hög glans, extra hållbar finish samt maximerad vattenavvisning, berättar Emil Gillmor.

STEK stenskottsfilm. Foto: Pressbild

Stenskottsfilmen finns i ett tjugotal varianter och premiumprodukten Dynoshield har tio års garanti. Enligt Emil Gillmor har produkten blivit en succé för bolaget och försäljningen går extremt bra.

Wrappingfolier från 3M

KA Olsson & Gems har inte maskiner i sitt sortiment utan har valt att fullt ut fokusera på material. Med 3M som en nära samarbetspartner sedan många år, har företaget specialiserat sig på print- och skärfolier samt wrappingfolier.

Under Sign&Print Connect kommer företaget främst sätta fokus på två produkter ur 3M:s sortimentet. Det gäller wrappingfolien 3M 2080 och inredningsfolien 3M DI-NOC.

– 3M 2080 är marknadens bästa wrappingfolie, bland annat för sin häftämnesteknologi 3M Controltac som gör att folien lätt kan omplaceras. Ytterligare fördelar med 3M 2080 är formbarheten med marknadens längsta garanti samt att folien har skyddsliner på de blanka färgerna. Allt detta bäddar för en enkel, bubbelfri och pålitlig montering.

KA Olsson & Gems är återförsäljare av 3M:s folier. Foto: Pressbild

3M DI-NOC är en folie som lämpar sig väl för inredningsarkitekter och är mycket lättmonterad tack vare Comply-kanaler i häftämnet, enligt Gillmor.

– Den är perfekt för renovering eller nytillverkning av inredning, möbler och reklam. Folien är både brandklassad och IMO-godkänd.

Höga förväntningar

Den 9–11 går den digitala mässan av stapeln och KA Olsson & Gems hoppas att de ska nå ut till flera kunder än tidigare.

– Vi är väldigt positiva och förväntningarna är höga. Intressant med ett digitalt nytänk som förhoppningsvis kommer att nå ut till fler kunder som annars inte har möjligt att besöka mässan.

På frågan om vad företaget har för planer för kommande år, 2021, svarar Emil Gillmor:

– Vi har precis lanserat vår egen e-handel. Fokus under kommande året kommer att ligga på 3M:s wrap- samt inredningsfolier. Vi kommer även fortsätta satsa hårt på stenskottsfilmer från STEK samt våra utbildningar, bland annat certifieringsutbildningarna 3M Endorsed.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta ska visa bredd

Nya maskiner, mjukvaror och efterbehandlingslösningar. Det blir den röda tråden när Konica Minolta laddar inför Sign&Print Connect:
– Vi kommer fortsätta med det vi gjorde på förra Sign&Print Scandinavia där vi slog på stora trumman – att vi är så mycket mer, säger affärsområdeschef Roy Spennare.

Publicerat av: 

Tryckt elektronik på frammarsch

Tryckeribranschen kan göra mer än kommersiella jobb, förpackningar eller affischer i storformat. Tryckt elektronik är en miljardindustri och blir alltmer i fokus, särskilt tryckta och flexibla sensorer. Sign&Print frågar Matthew Dyson, teknikanalytiker på ID Tech Ex, om vilka tryckeriföretag som skulle kunna dra nytta av denna utveckling, och vilken kunskap som krävs.

Publicerat av: