Miljö och storformat i rampljuset

PUBLICERAD: 10 januari 2021
UPPDATERAD: 10 januari
Antalis Johan Melin presenterar några av produkterna de visar upp på Connect-mässan. Fler lär tillkomma, säger han. Foto: Antalis

– Vi pratar innovativa och aktuella produkter inom storformat samt Lessebo och miljö, säger Johan Melin, försäljningschef inom affärsområdet Visuell kommunikation på Antalis.

Den grafiska leverantören Antalis kommer slipa ända in i det sista på vad de kommer att visa ur sitt sortiment, när de ställer ut på den digitala mässan Sign&Print Connect. Säkert är dock att leverantören av papper, förpackningslösningar och material för tryck kommer att fokusera på två delar – storformat och miljö.

Johan Melin är försäljningschef inom affärsområdet visuell kommunikation:

– Vi kommer att lyfta fram bland annat Coala Coversafe, Interior film, Lessebos produkter, nya printerlanseringar samt en hel del annat. Vi är dock inte riktigt färdiga med detta ännu, det beror självklart på vad som är mest aktuellt på marknaden just då, säger han och öppnar även för att visa produkter inom förpackningsområdet under de tre mässdagarna, 9-11 februari.

Vad utmärker dessa produkter?

– Coala Coversafe är en skyddsfilm som hindrar virus och bakteriespridning, vilket är oerhört aktuellt just nu. Interior film är för att på ett enkelt sätt exempelvis kunna branda om ditt kontor, din restaurang eller annat för att förhöja upplevelsen i den fysiska miljön, vilket kommer bli än viktigare för att konkurrera med digitala kanaler post-covid.

[metaslider id=”212807″]

Designpapper från det småländska pappersbruket Lessebo Paper ingår också i Antalis sortiment.

– Miljöfrågan är väldigt aktuell just nu och Lessebos har arbetat extremt mycket med utvecklingen här och har markant lägre CO2-utsläpp av alla pappersproducenter.

Vad är dina förväntningar på Connect?

– Det är en möjlighet att kommunicera med våra kunder och prospekts på en bredare front under pandemin. Förhoppningsvis frågor och diskussioner om vilka möjligheter nya produkter kan erbjuda, säger Johan Melin.

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1