Miljö och storformat i rampljuset

Antalis Johan Melin presenterar några av produkterna de visar upp på Connect-mässan. Fler lär tillkomma, säger han. Foto: Antalis

– Vi pratar innovativa och aktuella produkter inom storformat samt Lessebo och miljö, säger Johan Melin, försäljningschef inom affärsområdet Visuell kommunikation på Antalis.

Den grafiska leverantören Antalis kommer slipa ända in i det sista på vad de kommer att visa ur sitt sortiment, när de ställer ut på den digitala mässan Sign&Print Connect. Säkert är dock att leverantören av papper, förpackningslösningar och material för tryck kommer att fokusera på två delar – storformat och miljö.

Johan Melin är försäljningschef inom affärsområdet visuell kommunikation:

– Vi kommer att lyfta fram bland annat Coala Coversafe, Interior film, Lessebos produkter, nya printerlanseringar samt en hel del annat. Vi är dock inte riktigt färdiga med detta ännu, det beror självklart på vad som är mest aktuellt på marknaden just då, säger han och öppnar även för att visa produkter inom förpackningsområdet under de tre mässdagarna, 9-11 februari.

Vad utmärker dessa produkter?

– Coala Coversafe är en skyddsfilm som hindrar virus och bakteriespridning, vilket är oerhört aktuellt just nu. Interior film är för att på ett enkelt sätt exempelvis kunna branda om ditt kontor, din restaurang eller annat för att förhöja upplevelsen i den fysiska miljön, vilket kommer bli än viktigare för att konkurrera med digitala kanaler post-covid.

Designpapper från det småländska pappersbruket Lessebo Paper ingår också i Antalis sortiment.

– Miljöfrågan är väldigt aktuell just nu och Lessebos har arbetat extremt mycket med utvecklingen här och har markant lägre CO2-utsläpp av alla pappersproducenter.

Vad är dina förväntningar på Connect?

– Det är en möjlighet att kommunicera med våra kunder och prospekts på en bredare front under pandemin. Förhoppningsvis frågor och diskussioner om vilka möjligheter nya produkter kan erbjuda, säger Johan Melin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: