Printbar folie till skyltning

Hexis tar en ny kalandrerad monomerisk pvc-folie till marknaden. Foto: Faksimil/Hexis Graphics

Den franska materialtillverkaren Hexis släpper en ny folie anpassad för digitaltryck. Den har utrustats med ett transparent och tryckkänsligt akrylatlim som ger över 99 procents opacitet, enligt företaget.

Den nya produkten, TOR3001WG, är en 100 μm tjock kalandrerad pvc-film som kan appliceras på en mängd olika transparenta substrat. Akrylatlimmet ger enligt tillverkaren Hexis en hög opacitet vilket gör folien anpassad för att fungera som täckning och överdrag på olika typer av skyltar.

Flera olika bläck

Den självhäftande monomeriska folien går att skriva ut digitalt med de flesta bläcktyper – solvent-, eko-solvent-, latex- och uv-bläck. Efter utskrift är folien torr efter bara tio minuter, men den optimala torktiden före montering är 24 timmar, skriver tillverkaren i ett pressmeddelande.

Skydd med laminat

För att få ett extra skydd av utskrifterna finns laminaten V650 (blank eller matt) och V700 (blank, matt, satin). För uv-bläckstråleskrivare rekommenderas laminatet VCR650.

Enligt Hexis har den nya folien en hållbarhet utomhus i upp till fyra år, förutsatt att den inte har skrivits ut.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: