Printbar folie till skyltning

Hexis tar en ny kalandrerad monomerisk pvc-folie till marknaden. Foto: Faksimil/Hexis Graphics

Den franska materialtillverkaren Hexis släpper en ny folie anpassad för digitaltryck. Den har utrustats med ett transparent och tryckkänsligt akrylatlim som ger över 99 procents opacitet, enligt företaget.

Den nya produkten, TOR3001WG, är en 100 μm tjock kalandrerad pvc-film som kan appliceras på en mängd olika transparenta substrat. Akrylatlimmet ger enligt tillverkaren Hexis en hög opacitet vilket gör folien anpassad för att fungera som täckning och överdrag på olika typer av skyltar.

Flera olika bläck

Den självhäftande monomeriska folien går att skriva ut digitalt med de flesta bläcktyper – solvent-, eko-solvent-, latex- och uv-bläck. Efter utskrift är folien torr efter bara tio minuter, men den optimala torktiden före montering är 24 timmar, skriver tillverkaren i ett pressmeddelande.

Skydd med laminat

För att få ett extra skydd av utskrifterna finns laminaten V650 (blank eller matt) och V700 (blank, matt, satin). För uv-bläckstråleskrivare rekommenderas laminatet VCR650.

Enligt Hexis har den nya folien en hållbarhet utomhus i upp till fyra år, förutsatt att den inte har skrivits ut.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: