Offsettryckeri förbättrar rörelseresultat

Larsson offsettryck i Linköping förbättrade rörelseresultatet, däremot fick företaget känna på en dipp i försäljningen i bokslutet som stängde i augusti 2020.

Corona-året som gick sved för offsettryckeriet som för så många andra företag i branschen. Företaget omsatte 2019 strax över 50 miljoner kronor. När räkenskapsåret 2020 stängde 31 augusti minskade omsättningen med 8,5 procent, och stannade på närmare 45,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade däremot från cirka 648 000 till 2,5 miljoner kronor. Årets resultat efter skatt blev 2,1 miljoner kronor.

Larsson offsettryck har bland annat arbetat med att implementera ett affärssystem och en marknadsportal för att bättra på servicen och effektiviteten under 2020.

Linköpingsföretaget skriver i bokslutet att de på grund av läget med covid-19-pandemin satsar på att försöka hitta nya försäljningskanaler. Företagets förhoppning är att smittspridningen ska minska inom en snar framtid.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Kodak: ”Stärk ditt företag med automatisering”

Hur kan man få ett effektivare arbetsflöde med hjälp av olika analysverktyg? Och hur kan automatisering av datainsamling och analys ske med AI och maskininlärning (ML)? Stephen Miller, Director Product Management på Kodak Workflow Software berättar hur företag kan frigöra både tid och resurser, och på så sätt nå tillväxt.

Publicerat av: