Offsettryckeri förbättrar rörelseresultat

Larsson offsettryck i Linköping förbättrade rörelseresultatet, däremot fick företaget känna på en dipp i försäljningen i bokslutet som stängde i augusti 2020.

Corona-året som gick sved för offsettryckeriet som för så många andra företag i branschen. Företaget omsatte 2019 strax över 50 miljoner kronor. När räkenskapsåret 2020 stängde 31 augusti minskade omsättningen med 8,5 procent, och stannade på närmare 45,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade däremot från cirka 648 000 till 2,5 miljoner kronor. Årets resultat efter skatt blev 2,1 miljoner kronor.

Larsson offsettryck har bland annat arbetat med att implementera ett affärssystem och en marknadsportal för att bättra på servicen och effektiviteten under 2020.

Linköpingsföretaget skriver i bokslutet att de på grund av läget med covid-19-pandemin satsar på att försöka hitta nya försäljningskanaler. Företagets förhoppning är att smittspridningen ska minska inom en snar framtid.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: