Offsettryckeri förbättrar rörelseresultat

Larsson offsettryck i Linköping förbättrade rörelseresultatet, däremot fick företaget känna på en dipp i försäljningen i bokslutet som stängde i augusti 2020.

Corona-året som gick sved för offsettryckeriet som för så många andra företag i branschen. Företaget omsatte 2019 strax över 50 miljoner kronor. När räkenskapsåret 2020 stängde 31 augusti minskade omsättningen med 8,5 procent, och stannade på närmare 45,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade däremot från cirka 648 000 till 2,5 miljoner kronor. Årets resultat efter skatt blev 2,1 miljoner kronor.

Larsson offsettryck har bland annat arbetat med att implementera ett affärssystem och en marknadsportal för att bättra på servicen och effektiviteten under 2020.

Linköpingsföretaget skriver i bokslutet att de på grund av läget med covid-19-pandemin satsar på att försöka hitta nya försäljningskanaler. Företagets förhoppning är att smittspridningen ska minska inom en snar framtid.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: