Offsettryckeri förbättrar rörelseresultat

PUBLICERAD: 26 januari 2021
UPPDATERAD: 26 januari

Larsson offsettryck i Linköping förbättrade rörelseresultatet, däremot fick företaget känna på en dipp i försäljningen i bokslutet som stängde i augusti 2020.

Corona-året som gick sved för offsettryckeriet som för så många andra företag i branschen. Företaget omsatte 2019 strax över 50 miljoner kronor. När räkenskapsåret 2020 stängde 31 augusti minskade omsättningen med 8,5 procent, och stannade på närmare 45,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade däremot från cirka 648 000 till 2,5 miljoner kronor. Årets resultat efter skatt blev 2,1 miljoner kronor.

Larsson offsettryck har bland annat arbetat med att implementera ett affärssystem och en marknadsportal för att bättra på servicen och effektiviteten under 2020.

Linköpingsföretaget skriver i bokslutet att de på grund av läget med covid-19-pandemin satsar på att försöka hitta nya försäljningskanaler. Företagets förhoppning är att smittspridningen ska minska inom en snar framtid.

Läs vidare

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

ZetaDisplay köper österrikiskt digitalt skyltföretag

Det digitala skyltföretaget ZetaDisplay gör ännu ett storförvärv i och med köpet av Österrikiska Peakmedia. Malmöföretaget vill vara drivande i konsolideringar på den europeiska marknaden inom digital signage.
ZetaDisplay-web

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland