Offsettryckeri förbättrar rörelseresultat

PUBLICERAD: 26 januari 2021
UPPDATERAD: 26 januari

Larsson offsettryck i Linköping förbättrade rörelseresultatet, däremot fick företaget känna på en dipp i försäljningen i bokslutet som stängde i augusti 2020.

Corona-året som gick sved för offsettryckeriet som för så många andra företag i branschen. Företaget omsatte 2019 strax över 50 miljoner kronor. När räkenskapsåret 2020 stängde 31 augusti minskade omsättningen med 8,5 procent, och stannade på närmare 45,8 miljoner kronor. Rörelseresultatet ökade däremot från cirka 648 000 till 2,5 miljoner kronor. Årets resultat efter skatt blev 2,1 miljoner kronor.

Larsson offsettryck har bland annat arbetat med att implementera ett affärssystem och en marknadsportal för att bättra på servicen och effektiviteten under 2020.

Linköpingsföretaget skriver i bokslutet att de på grund av läget med covid-19-pandemin satsar på att försöka hitta nya försäljningskanaler. Företagets förhoppning är att smittspridningen ska minska inom en snar framtid.

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)