Primotek tar sikte på produktionsflöden

 

Nyheterna i affärssystemet Haikom och prepress-systemet Free flow Core presenteras av återförsäljaren Primotek på Connect-mässan. Foto: Pressbild

– Vi kommer att presentera mjukvarulösningar som ska hjälpa våra kunder att bli ännu mer effektiva från order till leverans. Och maskiner för att stötta de olika processerna, säger vd:n Karl Rise.

Primoteks Karl Rise ser fram emot att få visa upp skärbord, nyheter i Haikom och Xerox-maskiner. Foto: Pressbild

Den grafiska leverantören Primotek tar mjukvarulösningar och maskiner till scenen på Sign&Print Connect. Vd:n Karl Rise säger att deras förväntningar på mässan är att verkligen kunna visa upp nyheterna i Haikom på ett bra sätt och även prepress-systemet Free flow Core som förbereder filer inför produktion.

– Det lämpar sig bra att demonstrera de produkterna på ett digitalt event.

Visar Xerox-maskiner

Primotek kan erbjuda många Xerox-maskiner i sitt grafiska sortiment. På den digitala mässan tar de tillfället i akt att lägga extra fokus på några av dem.

– På maskinsidan kommer vi att ha en småformatsprinter från Xerox. Vi får se framåt exakt vilken modell det blir. Sedan hoppas vi att kunna ha en ny Xerox Versant på plats.

Nyheter för inkjetskrivare

Nyheter för den arkmatade inkjetplattformen Baltoro HF kommer Primotek också kunna visa prover på.
– Det är framför allt den nya mjukvaran Color performance kit och nya möjligheter för att kunna öka bildkvaliteten och för att kunna skriva ut på fler material.

Xerox arkmatade inkjetplattformen Baltoro HF. Foto: Pressbild

Kinesiska skärbord i B2-format

Primotek säljer även skärbord i B2+-formatet, upp till 3,1 x 2,1 meter från den kinesiska tillverkaren Jingwei. Några installationer har redan gjorts till svenska kunder. De mindre skärborden har automatisk matning och avläggning som standard, anpassat för upp till 80 x 60 centimeters ark.

– Vi kommer att visa upp ett skärbord i B2+ format med fräs så att vi kan köra lite tjockare material också.

– Det är ett exakt skärbord på sättet det skär, och framför allt är det tre verktyg – kniv, big, och kiss cut för att skära etiketter – som du kan använda dig av i samma körning. Sedan finns det många fler verktyg att sätta på, säger Karl Rise.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: