Primotek tar sikte på produktionsflöden

 

Nyheterna i affärssystemet Haikom och prepress-systemet Free flow Core presenteras av återförsäljaren Primotek på Connect-mässan. Foto: Pressbild

– Vi kommer att presentera mjukvarulösningar som ska hjälpa våra kunder att bli ännu mer effektiva från order till leverans. Och maskiner för att stötta de olika processerna, säger vd:n Karl Rise.

Primoteks Karl Rise ser fram emot att få visa upp skärbord, nyheter i Haikom och Xerox-maskiner. Foto: Pressbild

Den grafiska leverantören Primotek tar mjukvarulösningar och maskiner till scenen på Sign&Print Connect. Vd:n Karl Rise säger att deras förväntningar på mässan är att verkligen kunna visa upp nyheterna i Haikom på ett bra sätt och även prepress-systemet Free flow Core som förbereder filer inför produktion.

– Det lämpar sig bra att demonstrera de produkterna på ett digitalt event.

Visar Xerox-maskiner

Primotek kan erbjuda många Xerox-maskiner i sitt grafiska sortiment. På den digitala mässan tar de tillfället i akt att lägga extra fokus på några av dem.

– På maskinsidan kommer vi att ha en småformatsprinter från Xerox. Vi får se framåt exakt vilken modell det blir. Sedan hoppas vi att kunna ha en ny Xerox Versant på plats.

Nyheter för inkjetskrivare

Nyheter för den arkmatade inkjetplattformen Baltoro HF kommer Primotek också kunna visa prover på.
– Det är framför allt den nya mjukvaran Color performance kit och nya möjligheter för att kunna öka bildkvaliteten och för att kunna skriva ut på fler material.

Xerox arkmatade inkjetplattformen Baltoro HF. Foto: Pressbild

Kinesiska skärbord i B2-format

Primotek säljer även skärbord i B2+-formatet, upp till 3,1 x 2,1 meter från den kinesiska tillverkaren Jingwei. Några installationer har redan gjorts till svenska kunder. De mindre skärborden har automatisk matning och avläggning som standard, anpassat för upp till 80 x 60 centimeters ark.

– Vi kommer att visa upp ett skärbord i B2+ format med fräs så att vi kan köra lite tjockare material också.

– Det är ett exakt skärbord på sättet det skär, och framför allt är det tre verktyg – kniv, big, och kiss cut för att skära etiketter – som du kan använda dig av i samma körning. Sedan finns det många fler verktyg att sätta på, säger Karl Rise.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Udda fågel i tryckeribranschen: ”Vi gillar problemlösning”

Hos Passet Screen sköter Bengt Pettersson det analoga trycket och sonen Anders kör digital storformat. Deras två avdelningar bidrar till synergieffekter och specialtryck dem emellan. Plantrycket växer och har svängt mer åt att trycka förpackningslådor till e-handeln, men på senare år har digitaltrycket seglat upp försäljningsmässigt hack i häl.

Publicerat av: 

Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: