Smart AI-teknik ska ge ökad automatisering

Den smarta AI-tekniken i Pro Scanner Option ska kunna hjälpa användaren på flera sätt, enligt tillverkaren Ricoh. Foto: Pressbild

Ett AI-verktyg ska hjälpa till att få en mer exakt och effektiv produktion. Det utlovar Ricoh när de nu lanserar nya tillbehöret Pro Scanner Option.

Pro Scanner Option är ett inspektionssystem med tillhörande programvara som kan styra printern. Systemet använder artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) genom att samla in information direkt från användaren för att upptäcka mönster som i sin tur kan förbättra produktionen över tid.

– Programvaran gör det möjligt att till exempel med ”smart start”-funktionen sätta upp systemet till att starta obemannade aktiviteter, som att kontrollera och eventuellt rengöra printhuvuden någon timme innan operatören är på plats. Det i sin tur gör det möjligt att starta produktionen tidigare, säger Tomas Pettersson, Continuous Forms Solution Architect på Ricoh Europe.

Ett tillval för två modeller

Pro Scanner Option är framför allt ett tillval till modellerna Ricoh Pro VC60000 och Ricoh Pro 70000, men valda delar är tillgängliga även för VC40000. Det handlar om integrerade CIS-skannrar med 600 dpi och en styrenhet för att i princip kunna följa skrivarprocessen i realtid.

Detta gör det möjligt att visuellt följa produktionsprocessen och hur arken skrivs ut medan de rör sig genom pressen, men även att kunna zooma in dem för noggrannare undersökning. Exempelvis för att kunna se hur tryckkvaliteten blir på arket.

Ökad automatisering

Tekniken innebär även att utskriftsprover kan analyseras och fel kan korrigeras automatiskt utan operatörens inblandning.  Det går också att schemalägga uppgifter när det passar i arbetsflödet. Detta ska, enligt leverantören, minska andelen arbetskrävande moment och med hjälp av AI-tekniken öka graden av automatisering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: