Smart AI-teknik ska ge ökad automatisering

PUBLICERAD: 28 januari 2021
UPPDATERAD: 28 januari
Den smarta AI-tekniken i Pro Scanner Option ska kunna hjälpa användaren på flera sätt, enligt tillverkaren Ricoh. Foto: Pressbild

Ett AI-verktyg ska hjälpa till att få en mer exakt och effektiv produktion. Det utlovar Ricoh när de nu lanserar nya tillbehöret Pro Scanner Option.

Pro Scanner Option är ett inspektionssystem med tillhörande programvara som kan styra printern. Systemet använder artificiell intelligens (AI) och maskininlärning (ML) genom att samla in information direkt från användaren för att upptäcka mönster som i sin tur kan förbättra produktionen över tid.

– Programvaran gör det möjligt att till exempel med ”smart start”-funktionen sätta upp systemet till att starta obemannade aktiviteter, som att kontrollera och eventuellt rengöra printhuvuden någon timme innan operatören är på plats. Det i sin tur gör det möjligt att starta produktionen tidigare, säger Tomas Pettersson, Continuous Forms Solution Architect på Ricoh Europe.

Ett tillval för två modeller

Pro Scanner Option är framför allt ett tillval till modellerna Ricoh Pro VC60000 och Ricoh Pro 70000, men valda delar är tillgängliga även för VC40000. Det handlar om integrerade CIS-skannrar med 600 dpi och en styrenhet för att i princip kunna följa skrivarprocessen i realtid.

Detta gör det möjligt att visuellt följa produktionsprocessen och hur arken skrivs ut medan de rör sig genom pressen, men även att kunna zooma in dem för noggrannare undersökning. Exempelvis för att kunna se hur tryckkvaliteten blir på arket.

Ökad automatisering

Tekniken innebär även att utskriftsprover kan analyseras och fel kan korrigeras automatiskt utan operatörens inblandning.  Det går också att schemalägga uppgifter när det passar i arbetsflödet. Detta ska, enligt leverantören, minska andelen arbetskrävande moment och med hjälp av AI-tekniken öka graden av automatisering.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Onlinetryckeri börjar sälja material

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Bilder från första Drupa-veckan

Följ med Sign&Print in i hallarna under Drupa 2024 i Düsseldorf. Vilka produkter och applikationer visas på årets mässa?
Bildkollage

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)