Nytt tunt syntetpapper i XM-serien

Synaps XM110-papperet kan användas till bland annat skyltar som kräver hållbarhet, utan laminering. Foto: Pressbild

Papperstillverkaren Agfa har tagit fram en ny produkt till sin Synaps-portfölj. Ett tunt syntetpapper som uppfyller kraven för till exempel biljetter och skyltar.

Nya Synaps XM 110 är ett syntetpapper med tjockleken 100 micron, en av de tunnaste i XM-serien. Det kan användas för utskrifter på alla typer av tonerskrivare eller multifunktionella kontorsskrivare med standardinställningar.

– Synaps XM110 är ett komplement till vår befintliga portfölj och innebär att vi kan expandera till nya användningsområden. Vi är också glada att kunna göra en insats för miljön genom att erbjuda tunnare material för applikationer som inte behöver tjockare papper och undviker på så sätt materialöverskott, säger Jeroen Brijs, affärsutvecklings- och produktchef på Agfa.

Hållbart utan laminering

Enligt Agfa passar papper i XM-serien till produkter som kräver hållbarhet både inomhus och utomhus, utan att man behöver göra tids- och kostnadskrävande laminering. Det kan handla om skyltar, etiketter och affischer.

Synaps XM 110 finns i standardstorlekar, men kan även beställas för ark- och rullformat.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: