Hexis vässar showen

PUBLICERAD: 1 februari 2021
UPPDATERAD: 1 februari

[metaslider id=”213147″]

Senaste generationens stenskottsfilm och nya wrapping-folier och effektlaminat står på agendan när Hexis Graphics laddar inför Connect. Det kommer också bli presentationer av den antibakteriella skyddsfilmen Purezone som tar kål på bakterier, virus och vissa strängar av corona.

Hela personalstyrkan med säljare och tekniker står till förfogande när seminarier varvas med personliga livedemonstrationer från huvudkontoret i Landskrona.

– Vi kör våra seminarier ”live-förinspelat-live” och sedan kan kunden kontakta oss för ett personligt möte, framför allt när det gäller montering. Då kan vi visa det live här i Landskrona, säger Christian Lauritsen hos Hexis och går in på vilka produkter som kommer presenteras lite extra på Sign&Print Connect, 9-11 februari.

Hexis lägger krutet på att främst visa sina senaste produktnyheter och vad de har för funktion och användningsområden. I utbudet finns effektlaminat under namnet Hexperience där kunder kan välja och skapa printfiler med mönster till printfolier och laminat, som används för att dekorera inredning och interiör.

– Vi visar kedjan från dator till maskin – produktion – och applicering.

Folier för fordon

Car wrapping-folier står också i fokus, speciellt de två senaste produkterna TheEvo190 och TheEvo200. Det handlar om kalendrerade pvc-folier av polymer som det går att printa på. Enligt företaget ska TheEvo200 vara särskilt enkel och snabb att applicera – speciellt på stora ytor tack vare sin Take-Heat-Easy-teknik. Folien har ett lösningsmedelsbaserat adhesiv med ett mikrostrukturerat baksidespapper som gör den enkel att lyfta upp, ompositionera och applicera på exempelvis fordon eller skyltar.

– Evo-folierna har en fantastisk initial tack – deras häftämne är väldigt lågt när man monterar. Och när du väl har skrapat dit den så sitter den.

Christian Lauritsen i färd med att montera Hexis senaste film som skyddar mot stenskott. Foto: Claes Nordström

Lauritsen jämför med Hexis standardvinyl Skintac HX190 som även den printas, lamineras och monteras.

– HX190 har en så hög Initial tack att du kan använda händerna för att sätta fast den. Den har ett tidsaktiverat tryck och behöver inte mer tryck än att du skrapar dit den med händerna.

Går att printa på

”The200Evo”-folien är 70 μm tjock och kan enligt tillverkaren skrivas ut med solvent- eko solvent-, latex- och uv-härdande bläck. Ett dygn efter utskriften kan folien monteras. Vid tryck utan laminering anges hållbarhetstiden vara två år. Med ett laminat kan dock hållbarheten bli längre. Speciellt utvecklat för den nya digitala printfolien finns polymerlaminatet V850B. Tjockleken är 50 μm och kan förlänga hållbarheten till fyra år.

En ny stenskottsfilm

Hexis demonstrerar även sin senaste produkt i Bodyfence-sortimentet. Det är en transparent och självläkande film som skyddar fordon mot bland annat repor och stenskott.
– Vi visar framför allt den senaste generationens skyddsfilm, Bodyfence X. Vi kommer att visa fördelarna med den och skillnaden jämfört med den förra generationen.
Den senaste skyddsfilmen har ett något högre pris jämfört med sin föregångare, men ger å andra sidan ett ännu bättre resultat.
– Den nya har lite bättre optisk klarhet och mer gloss än den gamla, säger han och utlovar demonstrationer av hur skyddsfilmen appliceras på mässan.

Bodyfence X är den senaste generationens stenskottsfilm från Hexis. Foto: Pressbild

Under fjolåret, i samband med att coronapandemins framfart hade Hexis ett ess i rockärmen. Det gäller den antibakteriella skyddsfilmen Purezone med reaktiva silverjoner som dödar bakterier. Den har funnits sedan 2013 men fick en extra skjuts i somras då den i en testrapport visade sig ge ett dokumenterat skydd mot bland annat listeria, salmonella, e-coli, Staphylococus aureius, MRSA och coronasträng HCoV-229E (ISO21702). Försäljningen har sedan dess gått som tåget i flera länder, och Hexis har som mål att skörda stora framgångar med produkten även i Sverige.

– Vi har skickat pallvis till Finland. Och de sålde slut på alla produkter de hade på lager i USA under mars och april, säger Christian Lauritsen för att ge några exempel.

Blank och matt

Den antibakteriella skyddsfilmen appliceras på bland annat dörrhandtag, spolknappar, receptionsdiskar, touchskärmar eller varför inte bussarnas handtag och stolpar.

Purezone finns i matt och blank folie, samt i en som är strukturerad som läder eller trästruktur.
– Den dödar coronavirus till 99,9 procent, och håller på att testas för covid-19. Vi hoppas att den får bra resultat där också.

Christian Lauritsen är hoppfull inför Sign&Print Connect:

– Jag tror inte det är någon som vill gå på en fysisk mässa än, inte förrän smittspridningen förhoppningsvis går ner i slutet av sommaren eller i höst. Så jag tror att det kommer att bli ganska bra beläggning på Connect plus att folk kan sitta hemma på sina kontor.

Läs vidare

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex