Hexis vässar showen

Senaste generationens stenskottsfilm och nya wrapping-folier och effektlaminat står på agendan när Hexis Graphics laddar inför Connect. Det kommer också bli presentationer av den antibakteriella skyddsfilmen Purezone som tar kål på bakterier, virus och vissa strängar av corona.

Hela personalstyrkan med säljare och tekniker står till förfogande när seminarier varvas med personliga livedemonstrationer från huvudkontoret i Landskrona.

– Vi kör våra seminarier ”live-förinspelat-live” och sedan kan kunden kontakta oss för ett personligt möte, framför allt när det gäller montering. Då kan vi visa det live här i Landskrona, säger Christian Lauritsen hos Hexis och går in på vilka produkter som kommer presenteras lite extra på Sign&Print Connect, 9-11 februari.

Hexis lägger krutet på att främst visa sina senaste produktnyheter och vad de har för funktion och användningsområden. I utbudet finns effektlaminat under namnet Hexperience där kunder kan välja och skapa printfiler med mönster till printfolier och laminat, som används för att dekorera inredning och interiör.

– Vi visar kedjan från dator till maskin – produktion – och applicering.

Folier för fordon

Car wrapping-folier står också i fokus, speciellt de två senaste produkterna TheEvo190 och TheEvo200. Det handlar om kalendrerade pvc-folier av polymer som det går att printa på. Enligt företaget ska TheEvo200 vara särskilt enkel och snabb att applicera – speciellt på stora ytor tack vare sin Take-Heat-Easy-teknik. Folien har ett lösningsmedelsbaserat adhesiv med ett mikrostrukturerat baksidespapper som gör den enkel att lyfta upp, ompositionera och applicera på exempelvis fordon eller skyltar.

– Evo-folierna har en fantastisk initial tack – deras häftämne är väldigt lågt när man monterar. Och när du väl har skrapat dit den så sitter den.

Christian Lauritsen i färd med att montera Hexis senaste film som skyddar mot stenskott. Foto: Claes Nordström

Lauritsen jämför med Hexis standardvinyl Skintac HX190 som även den printas, lamineras och monteras.

– HX190 har en så hög Initial tack att du kan använda händerna för att sätta fast den. Den har ett tidsaktiverat tryck och behöver inte mer tryck än att du skrapar dit den med händerna.

Går att printa på

”The200Evo”-folien är 70 μm tjock och kan enligt tillverkaren skrivas ut med solvent- eko solvent-, latex- och uv-härdande bläck. Ett dygn efter utskriften kan folien monteras. Vid tryck utan laminering anges hållbarhetstiden vara två år. Med ett laminat kan dock hållbarheten bli längre. Speciellt utvecklat för den nya digitala printfolien finns polymerlaminatet V850B. Tjockleken är 50 μm och kan förlänga hållbarheten till fyra år.

En ny stenskottsfilm

Hexis demonstrerar även sin senaste produkt i Bodyfence-sortimentet. Det är en transparent och självläkande film som skyddar fordon mot bland annat repor och stenskott.
– Vi visar framför allt den senaste generationens skyddsfilm, Bodyfence X. Vi kommer att visa fördelarna med den och skillnaden jämfört med den förra generationen.
Den senaste skyddsfilmen har ett något högre pris jämfört med sin föregångare, men ger å andra sidan ett ännu bättre resultat.
– Den nya har lite bättre optisk klarhet och mer gloss än den gamla, säger han och utlovar demonstrationer av hur skyddsfilmen appliceras på mässan.

Bodyfence X är den senaste generationens stenskottsfilm från Hexis. Foto: Pressbild

Under fjolåret, i samband med att coronapandemins framfart hade Hexis ett ess i rockärmen. Det gäller den antibakteriella skyddsfilmen Purezone med reaktiva silverjoner som dödar bakterier. Den har funnits sedan 2013 men fick en extra skjuts i somras då den i en testrapport visade sig ge ett dokumenterat skydd mot bland annat listeria, salmonella, e-coli, Staphylococus aureius, MRSA och coronasträng HCoV-229E (ISO21702). Försäljningen har sedan dess gått som tåget i flera länder, och Hexis har som mål att skörda stora framgångar med produkten även i Sverige.

– Vi har skickat pallvis till Finland. Och de sålde slut på alla produkter de hade på lager i USA under mars och april, säger Christian Lauritsen för att ge några exempel.

Blank och matt

Den antibakteriella skyddsfilmen appliceras på bland annat dörrhandtag, spolknappar, receptionsdiskar, touchskärmar eller varför inte bussarnas handtag och stolpar.

Purezone finns i matt och blank folie, samt i en som är strukturerad som läder eller trästruktur.
– Den dödar coronavirus till 99,9 procent, och håller på att testas för covid-19. Vi hoppas att den får bra resultat där också.

Christian Lauritsen är hoppfull inför Sign&Print Connect:

– Jag tror inte det är någon som vill gå på en fysisk mässa än, inte förrän smittspridningen förhoppningsvis går ner i slutet av sommaren eller i höst. Så jag tror att det kommer att bli ganska bra beläggning på Connect plus att folk kan sitta hemma på sina kontor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: