Show med digital skärning och fräsning

Martin Roed Nielsen, försäljningsansvarig hos Zünd.

Zünd kommer att visa mässbesökarna hur man effektiviserar och automatiserar efterbehandlingen med digitala skär- och fräsbord.

Martin Roed Nielsen, försäljningsansvarig hos Zünd säger att de har de bästa förutsättningarna att kunna visa upp alla lösningar de erbjuder digitalt under Sign&Print Connect.

– Vi har sex stycken skärmaskiner med olika konfigurationer installerade i vårt skandinaviska showroom som kommer att demonstreras för besökare. Vi kan på så sätt demonstrera allt från att skära små etiketter till kraftig fräsning i trä och helautomatisk skärning av kartonger och displayer med hjälp av robotar eller helautomatiserade arkmatningssystem.

Vilken produkt kommer ni satsa på att lyfta fram extra mycket?

– Vi kommer att i hög grad fokusera på vårt nya EIS Load Table, som med Eye in the Sky-kameratekniken kan leda till en betydligt ökad produktivitet. Denna lösning kan också kombineras med robot. Vi kommer att kunna demonstrera detta för besökare som är intresserade.

EIS Load Table läser av en streckkod och registrerar skärmärken på det tryckta arket per automatik. Foto: Pressbild

Vilka är fördelarna med denna produkt?

– Fördelen med EIS Load Table är att det hjälper till att hålla igång skärmaskinen hela tiden. Medan maskinen skär det tidigare jobbet placeras nästa ark på EIS Load Table som automatiskt läser av en streckkod och registrerar skärmärken på det tryckta arket. Arket matas sedan in i skärzonen och maskinen börjar omedelbart skära. Detta undviker onödiga stopp för att byta ark och öppna nästa skärfil.

Martin Roed Nielsen säger att de hoppas på många besökare och att det bokas in många förutsättningslösa möten så att de får möjlighet att ge unika demonstrationer av lösningar de normalt kanske inte brukar ta med sig till fysiska mässor.

– Med de enskilda mötena kan vi också demonstrera lösningar och applikationer som är relevanta för den enskilda kunden, istället för att visa mer standardiserade ”mässjobb”.

Tillverkaren Zünd bjuder på digitala skär- och fräslösningar under mässan Sign&Print Connect, 9–11februari. Foto: Pressbild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: