Show med digital skärning och fräsning

Martin Roed Nielsen, försäljningsansvarig hos Zünd.

Zünd kommer att visa mässbesökarna hur man effektiviserar och automatiserar efterbehandlingen med digitala skär- och fräsbord.

Martin Roed Nielsen, försäljningsansvarig hos Zünd säger att de har de bästa förutsättningarna att kunna visa upp alla lösningar de erbjuder digitalt under Sign&Print Connect.

– Vi har sex stycken skärmaskiner med olika konfigurationer installerade i vårt skandinaviska showroom som kommer att demonstreras för besökare. Vi kan på så sätt demonstrera allt från att skära små etiketter till kraftig fräsning i trä och helautomatisk skärning av kartonger och displayer med hjälp av robotar eller helautomatiserade arkmatningssystem.

Vilken produkt kommer ni satsa på att lyfta fram extra mycket?

– Vi kommer att i hög grad fokusera på vårt nya EIS Load Table, som med Eye in the Sky-kameratekniken kan leda till en betydligt ökad produktivitet. Denna lösning kan också kombineras med robot. Vi kommer att kunna demonstrera detta för besökare som är intresserade.

EIS Load Table läser av en streckkod och registrerar skärmärken på det tryckta arket per automatik. Foto: Pressbild

Vilka är fördelarna med denna produkt?

– Fördelen med EIS Load Table är att det hjälper till att hålla igång skärmaskinen hela tiden. Medan maskinen skär det tidigare jobbet placeras nästa ark på EIS Load Table som automatiskt läser av en streckkod och registrerar skärmärken på det tryckta arket. Arket matas sedan in i skärzonen och maskinen börjar omedelbart skära. Detta undviker onödiga stopp för att byta ark och öppna nästa skärfil.

Martin Roed Nielsen säger att de hoppas på många besökare och att det bokas in många förutsättningslösa möten så att de får möjlighet att ge unika demonstrationer av lösningar de normalt kanske inte brukar ta med sig till fysiska mässor.

– Med de enskilda mötena kan vi också demonstrera lösningar och applikationer som är relevanta för den enskilda kunden, istället för att visa mer standardiserade ”mässjobb”.

Tillverkaren Zünd bjuder på digitala skär- och fräslösningar under mässan Sign&Print Connect, 9–11februari. Foto: Pressbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: