Järfällaföretag: ”Varje gång vi printar med den så blir vi lika imponerade”

PUBLICERAD: 4 februari 2021
UPPDATERAD: 4 februari
Sarab Shamaon, Paula Youssef och Ansam Shamaon på Omni Design ser möjligheter med sin nya planskrivare. Foto: Pressbild

Omni Design har som mål att bli den marknadsledande plattformen inom digital print. För att nå dit har de nyligen investerat i en större modell uv-planskrivare från Roland DG.

Omni Design i Järfälla är ett företag som via en digital plattform erbjuder digitaltryckta och lasergraverade produkter som kan fås med personaliserad design. Den senaste installationen är en uv-planskrivare i den större storleken, VersaUV LEJ-640S F300 från Roland DG, levererad av återförsäljaren Color Systems.

– Tanken är att bli den marknadsledande digitala plattformen för all typ av tryck på skivmaterial. Delvis mot konsumenter men även inom b2b där vi har bra ingångar till bland annat Stockholms innovationshub. Här finns startup-bolag som behöver prototyper och tryckt reklam, säger Paula Youssef.

Unik kombination

Enligt Omni design föll valet på Roland DG på grund av möjligheterna att trycka på större skivmaterial, men också finishen och glossen. Planskrivaren har en färguppsättning som består av CMYK, lack och vitt och maskinen kan köra flera lager samtidigt för att skapa en 3d-känsla.

– Varje gång vi printar med den så blir vi lika imponerade – för varje tavla vi skapar. Motivet blir så levande, färgerna blir fantastiska och effekten med lager på lager gör att det blir ett djup i tavlan, säger Ansam Shamaoun.

Omni Design vill bli en marknadsledande digital plattform för all typ av tryck på skivmaterial. Foto: Pressbild

Sedan några månader tillbaka har skrivaren producerat för fullt hos Omni Design. Hittills är de mycket nöjda med resultatet.

– Det som är unikt är att vi kan kombinera laserskärningen och trycket i ett, i och med att vi kan laserskära, personifiera och sedan trycka vilket inte många andra kan göra. Nu finns det ingen begränsning i våra eller våra kunders kreativa idéer, säger Ansam Shamaon.

Ser ett ökat intresse

Planskrivaren VersaUV LEJ-640S F300 har en arbetsyta på 1615 x 2500 millimeter och klarar föremål med en tjocklek på upp till 200 millimeter. Alla hårda material kan köras i maskinen, till exempel i akryl, Kapa, Forex, aluminium och Dibond. Enligt Magnus Karlsson från Color Systems, som sålt maskinen till Omni design så, har intresset för denna typ av skrivare ökat:

– Intresset för planprint ökar, många ser tidsvinsten i att man kan printa direkt på en skiva istället för att printa på en vinyl och sedan foliera ytan.

Magnus Karlsson hos återförsäljaren Color Systems.
Står för service

Skrivaren passar alla som har behov av tryck på hårda och plana material. Det krävs inte heller att företaget har förkunskaper för att kunna köra maskinen, då finns det utbildning att få, menar Magnus Karlsson.

– Vi utbildar i allt som har med maskinen och dess användning att göra. Och så har vi fullservice på maskinen gällande service och bläck. De vanligaste delarna har vi alltid på lager vilket gör att kunderna kan få snabb hjälp om olyckan skulle vara framme.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)