Järfällaföretag: ”Varje gång vi printar med den så blir vi lika imponerade”

Sarab Shamaon, Paula Youssef och Ansam Shamaon på Omni Design ser möjligheter med sin nya planskrivare. Foto: Pressbild

Omni Design har som mål att bli den marknadsledande plattformen inom digital print. För att nå dit har de nyligen investerat i en större modell uv-planskrivare från Roland DG.

Omni Design i Järfälla är ett företag som via en digital plattform erbjuder digitaltryckta och lasergraverade produkter som kan fås med personaliserad design. Den senaste installationen är en uv-planskrivare i den större storleken, VersaUV LEJ-640S F300 från Roland DG, levererad av återförsäljaren Color Systems.

– Tanken är att bli den marknadsledande digitala plattformen för all typ av tryck på skivmaterial. Delvis mot konsumenter men även inom b2b där vi har bra ingångar till bland annat Stockholms innovationshub. Här finns startup-bolag som behöver prototyper och tryckt reklam, säger Paula Youssef.

Unik kombination

Enligt Omni design föll valet på Roland DG på grund av möjligheterna att trycka på större skivmaterial, men också finishen och glossen. Planskrivaren har en färguppsättning som består av CMYK, lack och vitt och maskinen kan köra flera lager samtidigt för att skapa en 3d-känsla.

– Varje gång vi printar med den så blir vi lika imponerade – för varje tavla vi skapar. Motivet blir så levande, färgerna blir fantastiska och effekten med lager på lager gör att det blir ett djup i tavlan, säger Ansam Shamaoun.

Omni Design vill bli en marknadsledande digital plattform för all typ av tryck på skivmaterial. Foto: Pressbild

Sedan några månader tillbaka har skrivaren producerat för fullt hos Omni Design. Hittills är de mycket nöjda med resultatet.

– Det som är unikt är att vi kan kombinera laserskärningen och trycket i ett, i och med att vi kan laserskära, personifiera och sedan trycka vilket inte många andra kan göra. Nu finns det ingen begränsning i våra eller våra kunders kreativa idéer, säger Ansam Shamaon.

Ser ett ökat intresse

Planskrivaren VersaUV LEJ-640S F300 har en arbetsyta på 1615 x 2500 millimeter och klarar föremål med en tjocklek på upp till 200 millimeter. Alla hårda material kan köras i maskinen, till exempel i akryl, Kapa, Forex, aluminium och Dibond. Enligt Magnus Karlsson från Color Systems, som sålt maskinen till Omni design så, har intresset för denna typ av skrivare ökat:

– Intresset för planprint ökar, många ser tidsvinsten i att man kan printa direkt på en skiva istället för att printa på en vinyl och sedan foliera ytan.

Magnus Karlsson hos återförsäljaren Color Systems.

Står för service

Skrivaren passar alla som har behov av tryck på hårda och plana material. Det krävs inte heller att företaget har förkunskaper för att kunna köra maskinen, då finns det utbildning att få, menar Magnus Karlsson.

– Vi utbildar i allt som har med maskinen och dess användning att göra. Och så har vi fullservice på maskinen gällande service och bläck. De vanligaste delarna har vi alltid på lager vilket gör att kunderna kan få snabb hjälp om olyckan skulle vara framme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: