Nya förädlingsmöjligheter för
arkmatad inkjet

Nya efterbehandlingsmöjligheter för Canons varioPRINT iX- eller VarioPrint i-tryckpressar. Foto: Pressbild

Nu kan tryckerier som har Canons tryckpressar i varioPRINT iX- eller VarioPrint i-serien använda Scodix Ultra digitala förädlingspressar för efterbehandling av sina trycksaker.

De nya efterbehandlingsmöjligheterna är ett resultat av kompatibiliteten mellan Canons bläckteknologi för varioPRINT iX och Scodix PolySense 500 polymeren, som används i fem av Scodix digitala kärnfärger. Detta gäller kommersiella tryckeriföretag som har sin verksamhet i Europa, Mellanöstern eller Afrika.

Lägga till glitter eller hologram

De som har en varioPRINT iX- eller VarioPrint-tryckpress  kan använda en av Scodix Ultra digitala förädlingspressar för att förbättra utskriften genom att bland annat foliera utskriften, lägga glitter eller skapa ett 3d-hologram.

Detta är goda nyheter även för de företag som har en Scodix Ultra-press och vill byta till bläckteknologi. Genom att investera i en press i varioPRINT iX-serien kan denna typ av kunder skriva ut i offsetkvalitet på ett brett utbud av media och producera stora volymer med minimal konfigurationstid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: