Nya förädlingsmöjligheter för arkmatad inkjet

Nya efterbehandlingsmöjligheter för Canons varioPRINT iX- eller VarioPrint i-tryckpressar. Foto: Pressbild

Nu kan tryckerier som har Canons tryckpressar i varioPRINT iX- eller VarioPrint i-serien använda Scodix Ultra digitala förädlingspressar för efterbehandling av sina trycksaker.

De nya efterbehandlingsmöjligheterna är ett resultat av kompatibiliteten mellan Canons bläckteknologi för varioPRINT iX och Scodix PolySense 500 polymeren, som används i fem av Scodix digitala kärnfärger. Detta gäller kommersiella tryckeriföretag som har sin verksamhet i Europa, Mellanöstern eller Afrika.

Lägga till glitter eller hologram

De som har en varioPRINT iX- eller VarioPrint-tryckpress  kan använda en av Scodix Ultra digitala förädlingspressar för att förbättra utskriften genom att bland annat foliera utskriften, lägga glitter eller skapa ett 3d-hologram.

Detta är goda nyheter även för de företag som har en Scodix Ultra-press och vill byta till bläckteknologi. Genom att investera i en press i varioPRINT iX-serien kan denna typ av kunder skriva ut i offsetkvalitet på ett brett utbud av media och producera stora volymer med minimal konfigurationstid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: