Nya förädlingsmöjligheter för arkmatad inkjet

Nya efterbehandlingsmöjligheter för Canons varioPRINT iX- eller VarioPrint i-tryckpressar. Foto: Pressbild

Nu kan tryckerier som har Canons tryckpressar i varioPRINT iX- eller VarioPrint i-serien använda Scodix Ultra digitala förädlingspressar för efterbehandling av sina trycksaker.

De nya efterbehandlingsmöjligheterna är ett resultat av kompatibiliteten mellan Canons bläckteknologi för varioPRINT iX och Scodix PolySense 500 polymeren, som används i fem av Scodix digitala kärnfärger. Detta gäller kommersiella tryckeriföretag som har sin verksamhet i Europa, Mellanöstern eller Afrika.

Lägga till glitter eller hologram

De som har en varioPRINT iX- eller VarioPrint-tryckpress  kan använda en av Scodix Ultra digitala förädlingspressar för att förbättra utskriften genom att bland annat foliera utskriften, lägga glitter eller skapa ett 3d-hologram.

Detta är goda nyheter även för de företag som har en Scodix Ultra-press och vill byta till bläckteknologi. Genom att investera i en press i varioPRINT iX-serien kan denna typ av kunder skriva ut i offsetkvalitet på ett brett utbud av media och producera stora volymer med minimal konfigurationstid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: