Återvunnet papper lockar de stora varumärkena

PUBLICERAD: 22 februari 2021
UPPDATERAD: 22 februari
Lessebo Paper har stor efterfrågan på sitt återvunna papper, Recycled.

Lessebo Paper lanserade Recycled 2019, ett obestruket utbud av FSC-märkta papperskvaliteter tillverkade av pappersavfall från hela Europa. Serien har nu fått det ansedda EU-miljömärket EcoLabel (EU Flower).

Det är det växande intresset för miljövänliga produkter som är anledningen till det senaste tillskottet i deras portfölj – och intresset har ökat ytterligare.

Eric Sigurdsson, vd för Lessebo paper. Foto: Arkivbild/ Claes Nordström

– Lessebo Paper är ett av de mest miljövänliga pappersbruken i världen och våra låga koldioxidutsläpp på 22 kilo per ton papper är svårt att matcha. Detta är något som uppmärksammats på marknaden och vi kan se att det lockar de stora varumärkena, förklarar Eric Sigurdsson, vd för Lessebo Paper.

Två olika nyanser

Lessebo Recycled, finns i två nyanser: Balder (CIE 145) och Tor (CIE 75). Den produceras på Lessebo Papers fabrik i södra Sverige.

Genom att erbjuda återvunna produkter bidrar Lessebo Paper till en cirkulär ekonomi.
– Hållbarhet är prioriterat hos Lessebo Paper, och det är en viktig del av vårt åtagande för världen att erbjuda återvunnet papper och kartong till marknaden, säger Eric Sigurdsson och tillägger:

– EcoLabel-märket är ett sätt för Lessebo Paper att göra det är enkelt för kunderna att göra skillnad för miljön.

Vill uppmuntra till mindre avfall

EU:s Eco Label är ett miljömärke och tilldelas produkter som uppfyller höga miljönormer under hela deras livscykel: från råvaruextraktion till produktion, distribution och destruering. EU:s miljömärke främjar cirkulär ekonomi genom att uppmuntra producenter att producera mindre avfall och koldioxid under tillverkningsprocessen.

Läs vidare

Gop blickar framåt med nya pappersskivor för print

Gop har tagit fram två nya pappersskivor för den grafiska industrin. Den ena passar för utomhusbruk och den andra gör sig bäst inne. GoBond Ecopaper består till 60 procent av återvunnet material medan Paperboard by Oppboga består helt av träfibrer.
Gop collage

Utlovar stabila papperspriser resten av året

Papperstillverkaren Sappi Europe meddelar att de kommer att hålla sina priser på samma nivåer under resten av 2023.
paper-gdc69834db_1920

Banbrytande trycksaker med Danish Connection

Ett återkommande och uppfriskande inslag på Sign&Print-mässorna är den glada Janne Høgshøj från Danish Connection, som tar med sig trycksaker och sätter upp utställningar avsedda att inspirera både tryckare och kreativa själar om vad som är möjligt.
DC Janne

Papperstillverkare vidtar kraftiga nedskärningar

UPM planerar att minska sin kapacitet för obestruket tryckpapper för att anpassa sig till efterfrågan på lång sikt. Kapacitetsminskningar väntas ske i Tyskland och Österrike.
UPM_Schongau

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8