Återvunnet papper lockar de stora varumärkena

Lessebo Paper har stor efterfrågan på sitt återvunna papper, Recycled.

Lessebo Paper lanserade Recycled 2019, ett obestruket utbud av FSC-märkta papperskvaliteter tillverkade av pappersavfall från hela Europa. Serien har nu fått det ansedda EU-miljömärket EcoLabel (EU Flower).

Det är det växande intresset för miljövänliga produkter som är anledningen till det senaste tillskottet i deras portfölj – och intresset har ökat ytterligare.

Eric Sigurdsson, vd för Lessebo paper. Foto: Arkivbild/ Claes Nordström

– Lessebo Paper är ett av de mest miljövänliga pappersbruken i världen och våra låga koldioxidutsläpp på 22 kilo per ton papper är svårt att matcha. Detta är något som uppmärksammats på marknaden och vi kan se att det lockar de stora varumärkena, förklarar Eric Sigurdsson, vd för Lessebo Paper.

Två olika nyanser

Lessebo Recycled, finns i två nyanser: Balder (CIE 145) och Tor (CIE 75). Den produceras på Lessebo Papers fabrik i södra Sverige.

Genom att erbjuda återvunna produkter bidrar Lessebo Paper till en cirkulär ekonomi.
– Hållbarhet är prioriterat hos Lessebo Paper, och det är en viktig del av vårt åtagande för världen att erbjuda återvunnet papper och kartong till marknaden, säger Eric Sigurdsson och tillägger:

– EcoLabel-märket är ett sätt för Lessebo Paper att göra det är enkelt för kunderna att göra skillnad för miljön.

Vill uppmuntra till mindre avfall

EU:s Eco Label är ett miljömärke och tilldelas produkter som uppfyller höga miljönormer under hela deras livscykel: från råvaruextraktion till produktion, distribution och destruering. EU:s miljömärke främjar cirkulär ekonomi genom att uppmuntra producenter att producera mindre avfall och koldioxid under tillverkningsprocessen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Högtryck för värmemattor: Printar tusentals meter under iskalla vintrar

Elvärmeprodukter i Skellefteå är långt ifrån ett klassiskt printföretag. Ändå skriver de ut tusentals kvadratmeter tjältiningsmattor en kall vinter. En ny eko solvent-skrivare levererad av Marabu kom på plats i början av året för att göra jobbet.

Publicerat av: