Återvunnet papper lockar de stora varumärkena

Lessebo Paper har stor efterfrågan på sitt återvunna papper, Recycled.

Lessebo Paper lanserade Recycled 2019, ett obestruket utbud av FSC-märkta papperskvaliteter tillverkade av pappersavfall från hela Europa. Serien har nu fått det ansedda EU-miljömärket EcoLabel (EU Flower).

Det är det växande intresset för miljövänliga produkter som är anledningen till det senaste tillskottet i deras portfölj – och intresset har ökat ytterligare.

Eric Sigurdsson, vd för Lessebo paper. Foto: Arkivbild/ Claes Nordström

– Lessebo Paper är ett av de mest miljövänliga pappersbruken i världen och våra låga koldioxidutsläpp på 22 kilo per ton papper är svårt att matcha. Detta är något som uppmärksammats på marknaden och vi kan se att det lockar de stora varumärkena, förklarar Eric Sigurdsson, vd för Lessebo Paper.

Två olika nyanser

Lessebo Recycled, finns i två nyanser: Balder (CIE 145) och Tor (CIE 75). Den produceras på Lessebo Papers fabrik i södra Sverige.

Genom att erbjuda återvunna produkter bidrar Lessebo Paper till en cirkulär ekonomi.
– Hållbarhet är prioriterat hos Lessebo Paper, och det är en viktig del av vårt åtagande för världen att erbjuda återvunnet papper och kartong till marknaden, säger Eric Sigurdsson och tillägger:

– EcoLabel-märket är ett sätt för Lessebo Paper att göra det är enkelt för kunderna att göra skillnad för miljön.

Vill uppmuntra till mindre avfall

EU:s Eco Label är ett miljömärke och tilldelas produkter som uppfyller höga miljönormer under hela deras livscykel: från råvaruextraktion till produktion, distribution och destruering. EU:s miljömärke främjar cirkulär ekonomi genom att uppmuntra producenter att producera mindre avfall och koldioxid under tillverkningsprocessen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: