Återvunnet papper lockar de stora varumärkena

PUBLICERAD: 22 februari 2021
UPPDATERAD: 22 februari
Lessebo Paper har stor efterfrågan på sitt återvunna papper, Recycled.

Lessebo Paper lanserade Recycled 2019, ett obestruket utbud av FSC-märkta papperskvaliteter tillverkade av pappersavfall från hela Europa. Serien har nu fått det ansedda EU-miljömärket EcoLabel (EU Flower).

Det är det växande intresset för miljövänliga produkter som är anledningen till det senaste tillskottet i deras portfölj – och intresset har ökat ytterligare.

Eric Sigurdsson, vd för Lessebo paper. Foto: Arkivbild/ Claes Nordström

– Lessebo Paper är ett av de mest miljövänliga pappersbruken i världen och våra låga koldioxidutsläpp på 22 kilo per ton papper är svårt att matcha. Detta är något som uppmärksammats på marknaden och vi kan se att det lockar de stora varumärkena, förklarar Eric Sigurdsson, vd för Lessebo Paper.

Två olika nyanser

Lessebo Recycled, finns i två nyanser: Balder (CIE 145) och Tor (CIE 75). Den produceras på Lessebo Papers fabrik i södra Sverige.

Genom att erbjuda återvunna produkter bidrar Lessebo Paper till en cirkulär ekonomi.
– Hållbarhet är prioriterat hos Lessebo Paper, och det är en viktig del av vårt åtagande för världen att erbjuda återvunnet papper och kartong till marknaden, säger Eric Sigurdsson och tillägger:

– EcoLabel-märket är ett sätt för Lessebo Paper att göra det är enkelt för kunderna att göra skillnad för miljön.

Vill uppmuntra till mindre avfall

EU:s Eco Label är ett miljömärke och tilldelas produkter som uppfyller höga miljönormer under hela deras livscykel: från råvaruextraktion till produktion, distribution och destruering. EU:s miljömärke främjar cirkulär ekonomi genom att uppmuntra producenter att producera mindre avfall och koldioxid under tillverkningsprocessen.

Läs vidare

Matilda Iverlund ny vd på Paper Province

Paper Province har rekryterat Matilda Iverlund, som närmast kommer från Billerud, som ny vd.
Matilda-Iverlundx

Antalis stärker på den baltiska marknaden

Antalis som är verksamma inom bland annat förpackning, visuell/grafisk kommunikation och kontorsvaror fortsätter att expandera internationellt. Det franska företaget förvärvar nu Pakella med bas i Litauen, en ledande aktör inom distribution av industri- och livsmedelsemballage i Lettland, Litauen och Estland.
Herve-Poncin-Chief-Executive-Officer-of-Antalis

Småländskt tryckeri flyttar och stänger kontorshandel

Solvändan förlag och tryck stänger Möre bok och kontor i Torsås och flyttar tryckeriet och förlaget. 
Möre

Grafiska företagens produktion nere på rekordlåga nivåer

Den grafiska branschen upplever en kraftig nedgång i både orderingång och produktionsvolym. Jämfört med 2015 har produktionsvolymen nu sjunkit till cirka 67 procent. Men det finns ljusglimtar.
pall-konjuntur

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2