Klart med certifiering för tryck och prestanda

Canons arkmatade skrivare i imagePress-serien certifieras av Fogra-organisationen. Foto: Canon

I september i fjol lanserades Canon sina arkmatade imagePRESS C10010VP-pressar. Nu får alla produkter i maskinserien en Fogra-certifiering – ett erkännande för hög utskriftskvalitet.

ImagePRESS-serien, inklusive C10010VP- och C9010VP-modellerna samt imagePRESS C165 och C910, har fått en PSD-certifiering från organisationen Fogra (Process Standard Digital). Denna standard ger Canon ett kvitto på att imagePRESS-serien håller en hög utskriftskvalitet och har förmåga att producera exakta färger i utskriftsprocessen, så även i höga hastigheter.

Över 100 installationer

Maskinserien kan skriva ut papperstjocklekar upp till 400 gram per kvadratmeter och arklängder på upp till 1300 millimeter. Betyget blir ett A i utskriftskvalitet för alla kombinationer av papper och enhetskontroller.

Eligt tillverkaren har över 100 imagePress-C10010VP-maskiner installerats i regionen Europa, Mellanöstern och Afrika sedan den arkmatade skrivaren lanserades i september i fjol.

Kvalitet och prestanda

Mark Lawn, chef för affärsområdet Professional print hos Canon Europe,  kommenterar Fogra-certifieringen och responsen från kunderna i ett pressmeddelande:

– Feedbacken vi fått från våra kunder har varit överväldigande. Alla kunder säger att de har uppnått mer och lyckats nå företagets mål tack vare imagePRESS-enheterna. Dessutom har tilldelningen av Fogras guldstämpel för kvalitet och prestanda varit ett solitt erkännande av det arbete vi har gjort inom digital tryckning och vårt mål att leverera de bästa produkterna. Våra kunder som investerar i en imagePRESS C10010VP kan också säkra Fogra-certifiering för sitt eget företag, vilket ger dem en konkurrensfördel i kampen om nya uppdrag och hjälper dem att behålla sina kunder.

Sjätte året i rad

Canon meddelar vidare att de har fått utmärkelsen EcoVadis Gold för sitt hållbarhetsarbete för sjätte året i rad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *