Förstaplats sex år i sträck

PUBLICERAD: 14 april 2021
UPPDATERAD: 14 april
Nyala-maskiner är storsäljare i Europa, enligt Infosource. Foto: Pressbild

Då var det dags igen. Swissqprints Nyala står åter herre på täppan som den mest sålda storformatsskrivaren i sin klass i Europa, enligt analysföretaget Infosource.

Marknadsledande i Europa – för sjätte året i rad. Den titeln har Swissqprints Nyala 3-planprinter fått, trots pandemiåret 2020, rapporterar marknadsundersökningsföretaget Infosource.

I undersökningen jämfördes uv-flatbäddsskrivare och hybridprintrar med utskriftsbredden 152,4 centimeter. Alla maskiner i undersökningen ligger i prissegmentet 130 000-500 000 euro (cirka 1,4–5,5 miljoner kronor).

Nyala 3-skrivaren med flatbädden 3,2 × 2 meter, nio färgkanaler och en hastighet upp till 370 kvadratmeter i timmen klev alltså ut som segrare i klassen.

Läs vidare

Ricoh visar tekniker som ger tillväxt på Fespa

”Innovationsdrivna marknadsutvecklingsmöjligheter” kommer att avslöjas på Fespa. Det lovar Ricoh inför mässan i Amsterdam.
Ricoh-Graham-Kennedy

Agfa och EFI inleder samarbete: "En milstolpe"

Agfa och EFI meddelar att de ingått ett strategiskt partnerskap. Genom att samarbeta ska de två jättarna inom inkjet kunna dra fördel av varandras spetskompetenser samt driva utveckling och innovation.
EFI Agfa 2

Epson lanserar instegsmodell av DTG med vitt bläck

Epson lanserar en DTG-skrivare på instegsnivå med vitt bläck för mörka tyger. Släppet ska möta den kraftigt växande efterfrågan.
F1000_2

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Senaste nytt

Mycket DTF men inte så mycket AI på FESPA

FESPA-mässan är slut för den här gången och förväntningarna inför Drupa ökar. Sign&Print pratade med Kim Harris på Vikiallo om vilka trender han såg på mässan.
Fespa

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Ingen sammanslagning med PWA – SBPR kan läggas ner

Den kommunicerade sammanslagningen av profil- och promotionföreningarna SBPR och PWA är ingen sammanslagning. Rent teknisk kan SBPR läggas ner samtidigt som PWA byter namn och öppnar upp för en ny typ av medlemmar. 
Roger-Nilsson

Zünd visar automatisering med robotar

Robotarna blir allt mer avancerade och Zünds skyltlösningar erbjuder skylttillverkare betydande möjligheter till effektivitet.
zund-fespa_01