Förstaplats sex år i sträck

PUBLICERAD: 14 april 2021
UPPDATERAD: 14 april
Nyala-maskiner är storsäljare i Europa, enligt Infosource. Foto: Pressbild

Då var det dags igen. Swissqprints Nyala står åter herre på täppan som den mest sålda storformatsskrivaren i sin klass i Europa, enligt analysföretaget Infosource.

Marknadsledande i Europa – för sjätte året i rad. Den titeln har Swissqprints Nyala 3-planprinter fått, trots pandemiåret 2020, rapporterar marknadsundersökningsföretaget Infosource.

I undersökningen jämfördes uv-flatbäddsskrivare och hybridprintrar med utskriftsbredden 152,4 centimeter. Alla maskiner i undersökningen ligger i prissegmentet 130 000-500 000 euro (cirka 1,4–5,5 miljoner kronor).

Nyala 3-skrivaren med flatbädden 3,2 × 2 meter, nio färgkanaler och en hastighet upp till 370 kvadratmeter i timmen klev alltså ut som segrare i klassen.

Läs vidare

Snabb inkjetskrivare gör mässpremiär

I höstas lanserade Riso Valezus T1200, en arkmatad bläckstråleskrivare som skriver ut med en kall process. Denna nya modell visas nu för den skandinaviska publiken för första gången.
RISO_VALEZUS_T1200 webb

Kodak introducerar minsta färgpigment för bläckskrivare

Kodak hävdar att de sätter nya standarder för färg för inkjetproduktion med sina nya Kodachrome-färger.
Kodachrome-1

Rekyl växlar upp med t-shirttryck

Profilföretaget Rekyl är inte vilket företag som helst. Hjärtat finns hos alla veteraner som kämpat i krig och gjort utlandsinsatser för Sverige, men också hos Ukraina. T-shirttrycket är nu säkrat med egen produktion, och ett helt digitaliserat orderflöde från början till slut har tagit form.
framsidaRekyl

Självspelande e-handel och ritningsproduktion

Ett automatiserat orderflöde och en effektiv utskriftsproduktion. Och från fem skrivare till att bara behöva två. Arkitektkopia har en ny uppställning för sin e-handelstjänst för beställning av ritningar.
– Det är en jättestor effektivisering vi gör, säger Jonas Gustavsson.
Arkitektkopia1

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2