Två anrika företag flyttar in under samma tak

Robine Björklund, vd ABA. Foto: Pressbild

De senaste åren har den grafiska branschen präglats av konsolideringar. Nu meddelar ytterligare två anrika företag att de gör gemensam sak. I oktober blir ABA och Arkitektkopia ett.

– Vi ser stora fördelar och synergieffekter med att ingå i samma koncern. När det här tillfället uppstod så passade det oss väldigt bra, säger Robine Björklund, vd för ABA med lokaler i centrala Stockholm.

ABA och Arkitektkopia kommer även fortsättningsvis att drivas som två separata bolag, men ingå i en gemensam koncern. Under hösten 2021 går flyttlasset för ABA som då ska flytta in under samma tak som Arkitektkopia i Bromma i norra Stockholm.

– Det är två starka varumärken som har funnits i över 50 år. Genom en sammanslagning kommer vi bli ännu starkare och effektivare med våra gemensamma kunskaper och erfarenheter, samtidigt som vi ser att vi kompletterar varandra och på så vis skapar ett än mer värdefullt erbjudande, säger Robine Björklund.

Hoppas kunna effektivisera

Även om de två företagen ska drivas som två juridiska enheter så kommer sammanslagningen att innebära samarbeten. Bland annat hoppas man kunna optimera kostnadsbesparingar, samverka för ökad kapacitet till utveckling och förstärka sina erbjudanden till befintliga och nya kunder. Samverkan kan röra till exempel inköp och framtida investeringar.

Nu inleds ett gemensamt analys- och planeringsarbete för att ta ut vägen framåt. Berörda medarbetare har informerats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Udda fågel i tryckeribranschen: ”Vi gillar problemlösning”

Hos Passet Screen sköter Bengt Pettersson det analoga trycket och sonen Anders kör digital storformat. Deras två avdelningar bidrar till synergieffekter och specialtryck dem emellan. Plantrycket växer och har svängt mer åt att trycka förpackningslådor till e-handeln, men på senare år har digitaltrycket seglat upp försäljningsmässigt hack i häl.

Publicerat av: 

Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: