Två anrika företag flyttar in under samma tak

Robine Björklund, vd ABA. Foto: Pressbild

De senaste åren har den grafiska branschen präglats av konsolideringar. Nu meddelar ytterligare två anrika företag att de gör gemensam sak. I oktober blir ABA och Arkitektkopia ett.

– Vi ser stora fördelar och synergieffekter med att ingå i samma koncern. När det här tillfället uppstod så passade det oss väldigt bra, säger Robine Björklund, vd för ABA med lokaler i centrala Stockholm.

ABA och Arkitektkopia kommer även fortsättningsvis att drivas som två separata bolag, men ingå i en gemensam koncern. Under hösten 2021 går flyttlasset för ABA som då ska flytta in under samma tak som Arkitektkopia i Bromma i norra Stockholm.

– Det är två starka varumärken som har funnits i över 50 år. Genom en sammanslagning kommer vi bli ännu starkare och effektivare med våra gemensamma kunskaper och erfarenheter, samtidigt som vi ser att vi kompletterar varandra och på så vis skapar ett än mer värdefullt erbjudande, säger Robine Björklund.

Hoppas kunna effektivisera

Även om de två företagen ska drivas som två juridiska enheter så kommer sammanslagningen att innebära samarbeten. Bland annat hoppas man kunna optimera kostnadsbesparingar, samverka för ökad kapacitet till utveckling och förstärka sina erbjudanden till befintliga och nya kunder. Samverkan kan röra till exempel inköp och framtida investeringar.

Nu inleds ett gemensamt analys- och planeringsarbete för att ta ut vägen framåt. Berörda medarbetare har informerats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Slut med oadresserad reklam i brevlådan

Postnord avvecklar sin verksamhet för oadresserad direktreklam (ODR) som riktar sig till hushåll. Det är inte längre en lönsam affär för företaget, som pekar på en prispressad marknad och stigande papperspriser som bakgrund till beslutet. Istället ska fokus ligga på mer målgruppsanpassad adresserad reklam.

Publicerat av: 

Planprint: ”En plattform med stora möjligheter för användaren”

Fujifilm har kraftsamlat för att ta fram en helt egenutvecklad storformatsportfölj till marknaden globalt. Spandex är ensam återförsäljare av Fujifilms storformatsskrivare i Sverige och produktansvarige Tomas Källroos ser stor potential för flatbädden Acuity Prime.

Publicerat av: