Två anrika företag flyttar in under samma tak

Robine Björklund, vd ABA. Foto: Pressbild

De senaste åren har den grafiska branschen präglats av konsolideringar. Nu meddelar ytterligare två anrika företag att de gör gemensam sak. I oktober blir ABA och Arkitektkopia ett.

– Vi ser stora fördelar och synergieffekter med att ingå i samma koncern. När det här tillfället uppstod så passade det oss väldigt bra, säger Robine Björklund, vd för ABA med lokaler i centrala Stockholm.

ABA och Arkitektkopia kommer även fortsättningsvis att drivas som två separata bolag, men ingå i en gemensam koncern. Under hösten 2021 går flyttlasset för ABA som då ska flytta in under samma tak som Arkitektkopia i Bromma i norra Stockholm.

– Det är två starka varumärken som har funnits i över 50 år. Genom en sammanslagning kommer vi bli ännu starkare och effektivare med våra gemensamma kunskaper och erfarenheter, samtidigt som vi ser att vi kompletterar varandra och på så vis skapar ett än mer värdefullt erbjudande, säger Robine Björklund.

Hoppas kunna effektivisera

Även om de två företagen ska drivas som två juridiska enheter så kommer sammanslagningen att innebära samarbeten. Bland annat hoppas man kunna optimera kostnadsbesparingar, samverka för ökad kapacitet till utveckling och förstärka sina erbjudanden till befintliga och nya kunder. Samverkan kan röra till exempel inköp och framtida investeringar.

Nu inleds ett gemensamt analys- och planeringsarbete för att ta ut vägen framåt. Berörda medarbetare har informerats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]