Säljstart för pvc-fri inredningsfolie

PUBLICERAD: 28 april 2021
UPPDATERAD: 28 april
Den pvc-fria inredningsfolien All Decor 2D tar plats i Scandrafts sortiment. Foto: Pressbild

Scandraft drar igång försäljningen av en ny inredningsfolie med trä- och stenimitationer i tolv varianter.

Återförsäljaren är i startgroparna med att kommunicera ut nyheten om sin nya produkt. Det handlar om en pvc-fri inredningsfolie från den portugisiska tillverkaren Decal. Produkten All Decor 2D lämpar sig för inomhusbruk, exempelvis för att ge nytt utseende med texturerad känsla till möbler, väggar, dörrar och golv. Trä- och stenimitiationerna kommer i tolv olika varianter.

Scandrafts vd Anders Trillkott. Foto: Pressbild

Folien är tillverkad av termoplasten polypropen och är fri från halogen, mjukgörare och formaldehydkomponenter. En transparent härdbar lack skyddar ytan mot nötning och repor. Den har också en bestrykning på baksidan med en primer som ska underlätta appliceringen.

Enligt Anders Trillkott, vd för Scandraft är det betydligt lättare att montera denna typ av pvc-fria folie.

–  Det som är nackdelen med pvc är att den har mjukgörare. Det innebär att en pvc-folie krymper och är svår att sätta dit kant i kant. Polypropen däremot rör sig inte.

– En fördel är också att den är mycket billigare än de andra vanliga pvc-produkterna.

Anders Trillkott säger att Scandraft är på gång med att ta fram prover och en broschyr som ska skickas ut till kunderna.

 

 

 

 

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1