Säljstart för pvc-fri inredningsfolie

Den pvc-fria inredningsfolien All Decor 2D tar plats i Scandrafts sortiment. Foto: Pressbild

Scandraft drar igång försäljningen av en ny inredningsfolie med trä- och stenimitationer i tolv varianter.

Återförsäljaren är i startgroparna med att kommunicera ut nyheten om sin nya produkt. Det handlar om en pvc-fri inredningsfolie från den portugisiska tillverkaren Decal. Produkten All Decor 2D lämpar sig för inomhusbruk, exempelvis för att ge nytt utseende med texturerad känsla till möbler, väggar, dörrar och golv. Trä- och stenimitiationerna kommer i tolv olika varianter.

Scandrafts vd Anders Trillkott. Foto: Pressbild

Folien är tillverkad av termoplasten polypropen och är fri från halogen, mjukgörare och formaldehydkomponenter. En transparent härdbar lack skyddar ytan mot nötning och repor. Den har också en bestrykning på baksidan med en primer som ska underlätta appliceringen.

Enligt Anders Trillkott, vd för Scandraft är det betydligt lättare att montera denna typ av pvc-fria folie.

–  Det som är nackdelen med pvc är att den har mjukgörare. Det innebär att en pvc-folie krymper och är svår att sätta dit kant i kant. Polypropen däremot rör sig inte.

– En fördel är också att den är mycket billigare än de andra vanliga pvc-produkterna.

Anders Trillkott säger att Scandraft är på gång med att ta fram prover och en broschyr som ska skickas ut till kunderna.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Canon LabelStream 4000 visas för nordiska mässpubliken

Canon lägger allt krut på en enda maskin under Packnorth den 10–12 maj. Canon LabelStream 4000, en spännande etikettpress som lanserades år 2019, har nu börjat hitta ut på marknader i Europa. Norden är ännu ett orört område, men Canon hoppas kunna lägga grunden för kommande installationer via Packnorth.

Publicerat av: 

Ricoh utmanar med vattenbaserad bläckskrivare i B2-format

Ricoh presenterar sin första vattenbaserade B2-bläckstråleskrivare med duplex-kapacitet. Den nya skrivaren är utrustad med ny bläck- och härdningsteknik och kan skriva ut på praktiskt taget vilken typ av papper som helst, inklusive bestrukna offsetkvaliteter – utan att använda primer.

Publicerat av: 

Förpackningskonsulter intar mässa

AFRY är ett förhållandevis nytt namn på det vi tidigare kände som Ångpanneföreningen, eller ÅF. När Packnorth arrangeras 10–12 maj är man en av utställarna. Vi frågade de välkända förpackningskonsulterna Niclas Björkholtz och Christian Håkansson om vad som lockar dem med Packnorth och vad man kommer att presentera i sin monter.

Publicerat av: