Erkännande till digitalpress för stora volymer

PUBLICERAD: 12 maj 2021
UPPDATERAD: 12 maj
Buyers Lab (BLI) 2021 PRO Award går till Konica Minoltas AccurioPress C14000-press. Foto: Pressbild

Konica Minoltas digitalpress AccurioPress C14000 har fått utmärkelsen Buyers Lab (BLI) 2021 PRO Award av Keypoint Intelligence.

Utmärkelsen kom i högvolymskategorin ”Outstanding High-Volume CMYK Production Device, High-Volume”. Konica Minoltas AccurioPress C14000-press ihop med EFI Fiery IC-319-controller identifierades som en banbrytare på marknaden för digital produktion.

Konica Minoltas TU-510 – inline trimmer till skärning på fyra sidor – lyftes fram lite extra i motiveringen av Keypoint Intelligence, oberoende granskare av hårdvara, programvara och tjänster. Likaså tillverkarens IQ-enhet som syftar till att minimera manuella moment för operatören med funktioner som  kvalitetssäkrar fram- och baksidespass och färgstabilitet i realtid.

– Konica Minoltas innovativa IQ-501, Intelligent Quality Care Unit, har imponerat på oss sedan lanseringen, vilket möjliggör snabb och bästa praxis för färginställningar och mediaregistrering, med inline-kontroll och justering av toleranser som kan kontrolleras av operatören, säger David Sweetnam, chef för EMEA/Asien Research & Lab Services hos Keypoint Intelligence.

Buyers Lab (BLI) 2021 PRO Award delas ut årligen till de bästa produkterna inom produktionsutskrift.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Affär hos Marabu under mässan

Allmedia i Malmö har förstärkt maskinparken med en flatbäddsskrivare från Vanguard. Under Sign&Print Scandinavias andra dag blev det en handskakning i Marabus monter och affären var i hamn.
Marabu 1

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449