Unika vykort ska nå fram i bruset

Anette Fredriksson, försäljnings- och marknadschef på Arkitektkopia. Foto: Pressbild

Digital variabeldata + gamla hederliga vykort = personifierade trycksaker som ska bryta igenom mediebruset. Arkitektkopia och Futurice har tagit fram en produkt som knyter ihop den digitala och analoga världen.

Produkten utgår från så kallade data portraits, som visar data i form av en bild. Bilden ska avspegla vissa karaktäristiska drag hos avsändaren och visualisera insamlade data i stället för en klassisk porträttbild, skriver Arkitektkopia i ett pressmeddelande.

Själva idén är att trycka denna bild på framsidan av ett vykort och ge en enkelt tolkbar informationsbild av avsändaren. Syftet är att väcka uppmärksamhet med ett gammalt beprövat analogt medium i en tid då många spenderar mycket tid framför en skärm.

Starkare koppling till mottagaren

Förhoppningen är att produkten ska återspegla avsändarens personlighet och på så sätt kunna etablera en starkare koppling till mottagaren, till exempel affärskontakter.

– Detta är ett utmärkt sätt att visa hur data och teknik kan hjälpa till med att skapa mervärden i kombination med traditionella tryckta medier när de implementeras på ett smartare sätt, säger Anette Fredriksson, försäljnings- och marknadschef på Arkitektkopia.

 

Så här kan de personifierade vykorten se ut. Foto: Pressbild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: