Unika vykort ska nå fram i bruset

PUBLICERAD: 24 maj 2021
UPPDATERAD: 24 maj
Anette Fredriksson, försäljnings- och marknadschef på Arkitektkopia. Foto: Pressbild

Digital variabeldata + gamla hederliga vykort = personifierade trycksaker som ska bryta igenom mediebruset. Arkitektkopia och Futurice har tagit fram en produkt som knyter ihop den digitala och analoga världen.

Produkten utgår från så kallade data portraits, som visar data i form av en bild. Bilden ska avspegla vissa karaktäristiska drag hos avsändaren och visualisera insamlade data i stället för en klassisk porträttbild, skriver Arkitektkopia i ett pressmeddelande.

Själva idén är att trycka denna bild på framsidan av ett vykort och ge en enkelt tolkbar informationsbild av avsändaren. Syftet är att väcka uppmärksamhet med ett gammalt beprövat analogt medium i en tid då många spenderar mycket tid framför en skärm.

Starkare koppling till mottagaren

Förhoppningen är att produkten ska återspegla avsändarens personlighet och på så sätt kunna etablera en starkare koppling till mottagaren, till exempel affärskontakter.

– Detta är ett utmärkt sätt att visa hur data och teknik kan hjälpa till med att skapa mervärden i kombination med traditionella tryckta medier när de implementeras på ett smartare sätt, säger Anette Fredriksson, försäljnings- och marknadschef på Arkitektkopia.

 

Så här kan de personifierade vykorten se ut. Foto: Pressbild

Läs vidare

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1