Installerar Nordens första HP Indigo 100K

PUBLICERAD: 25 maj 2021
UPPDATERAD: 25 maj
Niklas Bille, vd på Billes, tar i hand med Patrik Agblad, säljare på Visutech, tillsammans med Fredrik Bille, vice vd på Billes. Foto: Pressbild

Billes tryckeri i Mölndal gör en storsatsning på digitaltryck och investerar i en HP Indigo 100K och en HP Indigo 7eco. Låga körkostnader och en betydande ökning av den digitala kapaciteten med upp till 50 procent var avgörande för investeringen.

– Vi på Billes har stort förtroende för HP Indigo som är marknadsledande inom digital tryckteknologi, samt leverantören Visutech som vi har mycket god erfarenhet av. Det är för att öka produktiviteten och vår digitala kapacitet som vi nu investerar i två nya tryckpressar, säger Niklas Bille, vd och ägare av Billes tryckeri, i ett pressmeddelande.

Snabbare och mer kostnadseffektivt

Nya B2-tryckpressen HP Indigo 100K är den första som installeras i Norden. Den kan köra 6 000 ark per timme och har även andra funktioner som Auto Pallet Replacement System och Continuous Color Calibration, som gör att maskinen i teorin kan vara i gång non-stop. Den nya Gripper-to-Gripper-lösningen för pappersmatning ska ge bra registrering och stabil produktion.

Den nya generationen HP Indigo-pressar har även en förfinad EPM-funktion, Enhanced Productivity Mode. EPM innebär att man trycker med tre färger i stället för fyra, enbart CMY. Detta ska innebära en både snabbare och mer kostnadseffektiv produktion för Billes.

Det är första gången i Norden som en HP Indigo 100K och HP Indigo 7eco installeras samtidigt på samma plats. Förutom uppgraderingen av digitalpressar gör Billes även en investering i en In-Line Bourg Booklet Maker från C.P. Bourg för digital efterbehandling.

Leverans i sommar

Efter sommaren kommer Billes digitala maskinpark bestå av en HP Indigo 100K, en HP Indigo 7eco som är utrustad med fem färgverk samt en HP Indigo 7900, utrustad med sju färgverk.

– Vi nöjer oss inte med annat än högsta tänkbara tryckkvalitet och därför är valet att fortsätta med HP Indigo en självklarhet. Vi ser fram emot leveranserna från Visutech i sommar, säger Niklas Bille.

Läs vidare

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

Ricoh: "Alla vill se utvecklingen på inkjetsidan"

Sign&Print hängde med på en visning bland snabba jaguarer, örnar och kraftfulla drakar på Drupamässan. Vad vi pratar om? Ricohs nya maskinavatarer så klart!
FotoJet-(84)

Screen höjer ribban med ny höghastighetsinkjet

Screen premiärvisade en helt ny rullmatad höghastighetspress för inkjet under Drupa, Truepress JET 560HDX.
_DSC0800

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell