Gasar med nya Impalan

Mikael Jacobsson, vd för Svensk Transfer, har expansionsplaner. Foto: Privatbild

Boråsföretaget Svensk Transfer har det senaste decenniet gjort flera stora investeringar, nu senast en Swissqprint Impala LED som levererats av Nize Equipment. Nyligen blev det även klart att företaget köper upp UV Screen. 

– Vi satsar framåt och gasar i stället för att bromsa, säger Mikael Jacobsson, vd för Svensk Transfer.

Svensk Transfer startades 1955 och i början av 1960-talet började man med screentryck. Sedan dess har verksamheten utökats efterhand till att erbjuda sina kunder även digitaltryck, stansning, bigning och plotter.

– Det gäller att effektivisera verksamheten hela tiden och sedan 2010 har vi investerat hårt i ny teknik.

Tittat på uv-printrar i flera år

För ett par år sedan köptes ett skärbord från Zünd in och i februari installerades flatbäddsskrivaren Swissqprint Impala med led-fixering. Mikael Jacobsson säger att han länge tittat på uv-printrar, och även om företaget haft digitaltryck sedan innan så innebär investeringen flera fördelar.

– Det är en flexibel maskin som bland annat kan trycka vitt, lack och i fyrfärg. Dessutom är den väldigt snabb och det är mycket enklare med led, att slippa tänka på att uv-lamporna ska bytas efter ett visst antal produktionstimmar, säger Mikael Jacobsson.

Kan trycka punktskrift och taktilt tryck

Innan beslutet kollade han upp flera märken med olika bläcktyper, men kom fram till att en Swissqprint Impala hade den bästa tryckkvaliteten med bra vidhäftning på materialen som företaget vill producera på. Nu kan man till exempel trycka skyltar med punktskrift och taktilt tryck.

Tanken är att skrivaren ska bredda företagets erbjudande, framför allt när det gäller mindre upplagor. Uppdrag som Svensk Transfer tidigare varit tvungna att tacka nej till eftersom startkostnaderna med screen är relativt höga. Nu kan företaget leverera mindre serier till ett mer attraktivt pris. Maskinen är utrustad med CMYK, light cyan, light magenta, vitt, lack och primer. Printern är även utrustad med rulle till rulle-funktion.

Förvärvar annat Boråstryckeri

Den närmaste tiden väntar inga ytterligare investeringar, men Svensk Transfer kommer däremot att expandera. Samma dag som Sign&Print når Mikael Jacobsson har han skrivit avtal om att förvärva ett annat Boråstryckeri, UV Screen.

– Vi är tolv anställda i dag, efter sommaren kommer vi att vara 14 i och med att två medarbetare på UV Screen går över till oss. Det finns även planer på att bygga ut lokalerna framöver. Vi vill fortsätta att växa och tror på framtiden, säger Mikael Jacobsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *