Ricoh adderar guld och silver

Ricoh släpper tonernyheterna guld och silver. På bilden visar vänstra halvan enbart silver och till höger ses CMYK plus silver. Foto: Pressbild

Ricoh hörsammar kundernas efterfrågan och adderar toner med guld och silver till Ricoh Pro C7200X-maskinerna. Användarna får därmed totalt elva färgkombinationer att välja på för att ge en lyxigare känsla till allt från kataloger och broschyrer till affischer och förpackningar.

De nya färgerna släpps i juli och ger användare utökade tryckmöjligheter i sina Ricoh Pro C7200X-pressar. Guld- och silvertonern har utvecklats för den femte färgstationen i den digitala produktionsskrivaren för att ge ytterligare mervärde till kunderna och en exklusivare visuell upplevelse av utskrifterna. De nya tonerna blir möjliga att använda på nya och befintliga Ricoh Pro C7200X-maskiner.

Ricohs Karl Elias.

Får elva färger

De nya tonerna kan användas i både nya och befintliga Pro C7200X-maskiner och kunderna kommer nu kunna välja på totalt elva olika färgkombinationer. Färgerna är Magenta, Cyan, Yellow, Black, Clear, White, Neon yellow, Neon pink, Invisible red, Silver och GOLD.

Från offset till digitalt

De extra färgerna kan komma till användning för de flesta applikationer – allt från kataloger, affischer, flygblad, direktreklam och broschyrer till visitkort, inbjudningar och förpackningar. Enligt tillverkaren bidrar tonertilläggen också till att fler kortare offsetjobb kan köras digitalt.

Karl Elias hos Ricoh ger ett gott betyg till de tryckprover han har sett som smyckats med guld och silver.

– Det ser väldigt bra ut och vi kommer snart kunna visa våra kunder det här i vårt nya demorum i Solna.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *