Förvärvsresan fortsätter för tryckerikedja

PUBLICERAD: 8 juni 2021
UPPDATERAD: 8 juni
Jan Veres, vd för Justnu. Foto: Pressbild

Effektprint blir en del av Justnu:s tryckerienhet vid Stockholms centralstation.
– Stockholm är ett av våra viktigaste områden och vi befäster genom detta förvärv JustNu:s position i de mest centrala delarna av Stockholm, säger Jan Veres, vd för Justnu.

JustNu på Blekholmsterrassen vid Stockholms Centralstation växer när Effektprint blir en del av verksamheten. Omar Jonsson som äger och driver Bålstaföretaget Effektprint säger att det känns riktigt bra att sälja till Justnu. Han kommer att arbeta kvar under en kortare övergångsperiod.

– De har hanterat hela processen mycket professionellt och respektfullt, jag känner mig dessutom väldigt trygg i att mina kunder kommer att bli väl omhändertagna framöver, säger han.

Expansion i sikte

Enligt JustNu:s styrelseordförande Peter Veres är den uttalade strategin för Justnu att finnas lokalt runtom i hela Sverige. Tryckerikedjan har i dag 18 tryckerier. Förvärvet av Effektprint som har offset, screentryck, digitaltryck och storformat är ett steg på vägen.

– Det är glädjande när man träffar duktiga företagare som Omar. Vår målsättning är att vara nära våra kunder överallt, vi är Sveriges Lokala Tryckeri och vi fortsätter att expandera, vi välkomnar därför alla i den grafiska branschen som är intresserade av att bli en del av JustNu/Brover Group att kontakta oss, säger Peter Veres.

Blir en övergång

Till en början kommer tryckeriets kunder att kunna kontakta Justnu genom Effektprints kanaler.

– Epost, telefonnummer och hemsida är sig likt men länkas redan nu vidare till JustNu”. säger Justnu:s vd Jan Veres.

Läs vidare

Elanders tappar från rekordåret – omsätter 13,8 miljarder kronor

Tryckeri och logistikkoncernen Elanders har presenterat sitt bokslut för 2023. Verksamheten omsatte 13,8 miljarder kronor 2023. 
elanders11-scaled

Grafiska företagens produktion nere på rekordlåga nivåer

Den grafiska branschen upplever en kraftig nedgång i både orderingång och produktionsvolym. Jämfört med 2015 har produktionsvolymen nu sjunkit till cirka 67 procent. Men det finns ljusglimtar.
pall-konjuntur

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Så lyckades den lilla återförsäljaren bli en storspelare

Den grafiska återförsäljaren Folier.se har vuxit kraftigt sedan starten för snart tio år sedan. Bolaget har kommit att bli en ganska stor spelare när det kommer till både försäljning av maskiner och material genom att bredda sig. För Sign&Print berättar vd Mikael Sandberg om varför de använder sig av artiklar och video på sin hemsida och möjligheten att börja med maskinleasing.
MIKAEL-SANDBERG

Senaste nytt

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

TAG Reklam: "Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan"

TAG Reklam är en veteran bland Karlstads många profilföretag och uppnådde sin högsta omsättning senaste året 2022/2023. I sitt nattklubbssvarta showroom satsar de på minimalism för att underlätta för kunderna.
– Vi vill ha så lite som möjligt på hyllan, säger Andreas Gustafsson, vd.
DSC_5547

Tryckcentrum växer digitalt genom förvärv

Tryckcentrum i Blekinge förvärvar Altefur Development och den 1 mars öppnas en ny avdelning som kommer att fokusera på digital kommunikation.
Tryckcentrum

Profilföretaget Printer gör satsning i Finland

Brover Group-ägda Printer, e-handlare inom reklam- och trycksaker, har verkat på den svenska marknaden under några år. Nu tar företaget steget över Östersjön och går in i grannlandet Finland.
Printer Finland