På offensiven i Blekinge

PUBLICERAD: 8 juni 2021
UPPDATERAD: 14 november
Tryckcentrums vd Ulf Dunér har målet att de ska vara den ledande leverantören av tryckta media i Sydöstra Sverige. Foto: Pressbild

Tryckcentrum fortsätter sin expansion. Produktionen efter tidigare uppköp samlades runt årskiftet i en nybyggd fastighet i Karlskrona. Nu är nästa förvärv genomfört – ett skyltföretag i Sölvesborg.

Tryckcentrum började 2021 med att samla produktionen och ta sin nybyggda fastighet i Torskors i Karlskrona i bruk. Alla tidigare varumärken Skylt och dekor, Tryckcentrum och förra årets förvärv RC-reklam har förenats i ett namn och en ny logotype – Tryckcentrum i Blekinge AB. Företaget har också fått en ny hemsida för att stärka varumärket.

Förvärv i Sölvesborg

Men förändringarna tar inte slut där. Redan är nästa förvärv ett faktum. Sölvesborgsföretaget A-Skylt har köpts upp, en del av Skyltkedjan 4Sign. Sammanslagningen innebär enligt Tryckcentrums vd Ulf Dunér en viktig förstärkning av konkurrenskraften i hela Blekinge. Företaget har mer än fördubblat sin omsättning de senaste åren. Målet är att vara den ledande leverantören av tryckta media i Sydöstra Sverige.

– Våra två företag arbetar båda med starkt kundfokus. Vi kompletterar varandra på många områden och förvärvet innebär en viktig förstärkning av konkurrenskraften i hela länet, säger Ulf Dunér i ett pressmeddelande.

I Sölvesborgsproduktionen finns ett välutvecklat digitaltryckeri med skyltproduktion. Verksamheten kommer att bestå samtidigt som de också kommer att bistå med kompetens till Tryckcentrum i Karlskrona.

Investerar i tonerskrivare

Mitt i affären har Tryckcentrum i Karlskrona installerat en helt ny digitalpress. Det handlar om Xerox tonerskrivare Iridesse som ska ge mer effekt till trycksaker som inbjudningskort, omslag och broschyrer.

Xerox Iridesse har sex färgstationer och kan trycka med guld, silver och lack. Foto: Pressbild

Ulf Dunér säger till Sign&Print att de tidigare hade två Xerox Versant, modell 3100 och 2100, som producerade tillsammans med påkopplad efterbehandling från Plockmatic. Den sistnämnda Versant-maskinen har nu lämnat huset för att göra plats för Iridessen. Med skrivaren får de sex färgstationer, där CMYK tar upp sina fyra och de resterande två kan plussas på med bland annat guld, silver, clear toner.

– En ny produkt hos oss är att vi nu kan erbjuda guld, silver och lack. Vi har många kunder som efterfrågar det. Det blir absolut lite nya produkter – ett inbjudningskort med guld eller silver eller kanske ett lackat omslag. Huvudanledningen till att vi byter ut en av tryckpressarna är egentligen den vanliga produktionen volymmässigt. Men sedan kommer vi åt de extra färgerna. Det är trevligt att kunna erbjuda lite mer grädde på moset till kunderna.

– Iridessen har en väldig tunn offsetliknande kvalitet med mycket djup. Den har en färg innan och efter CMYK så att man kan variera med till exempel guld eller silver två typer av lack.

”Vi känner att mängden ökar”

Hur känner ni inför sommarens försäljning?

– Vi känner att mängden ökar. Trycket ökar i och med att folk blir vaccinerade och det börjar släppa. Trycket blir större på telefon och mejl. Det är mycket småordrar som börjar öka nu. Men sedan har vi alltid haft en stabilitet i våra stora kunder och det rullar på som vanligt.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Ruter kan köra stora bannerformat i sin nya press

Halländska tryckeriet investerar i en ny digitalpress från Fujifilm.
FotoJet-(92)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper