På offensiven i Blekinge

PUBLICERAD: 8 juni 2021
UPPDATERAD: 14 november
Tryckcentrums vd Ulf Dunér har målet att de ska vara den ledande leverantören av tryckta media i Sydöstra Sverige. Foto: Pressbild

Tryckcentrum fortsätter sin expansion. Produktionen efter tidigare uppköp samlades runt årskiftet i en nybyggd fastighet i Karlskrona. Nu är nästa förvärv genomfört – ett skyltföretag i Sölvesborg.

Tryckcentrum började 2021 med att samla produktionen och ta sin nybyggda fastighet i Torskors i Karlskrona i bruk. Alla tidigare varumärken Skylt och dekor, Tryckcentrum och förra årets förvärv RC-reklam har förenats i ett namn och en ny logotype – Tryckcentrum i Blekinge AB. Företaget har också fått en ny hemsida för att stärka varumärket.

Förvärv i Sölvesborg

Men förändringarna tar inte slut där. Redan är nästa förvärv ett faktum. Sölvesborgsföretaget A-Skylt har köpts upp, en del av Skyltkedjan 4Sign. Sammanslagningen innebär enligt Tryckcentrums vd Ulf Dunér en viktig förstärkning av konkurrenskraften i hela Blekinge. Företaget har mer än fördubblat sin omsättning de senaste åren. Målet är att vara den ledande leverantören av tryckta media i Sydöstra Sverige.

– Våra två företag arbetar båda med starkt kundfokus. Vi kompletterar varandra på många områden och förvärvet innebär en viktig förstärkning av konkurrenskraften i hela länet, säger Ulf Dunér i ett pressmeddelande.

I Sölvesborgsproduktionen finns ett välutvecklat digitaltryckeri med skyltproduktion. Verksamheten kommer att bestå samtidigt som de också kommer att bistå med kompetens till Tryckcentrum i Karlskrona.

Investerar i tonerskrivare

Mitt i affären har Tryckcentrum i Karlskrona installerat en helt ny digitalpress. Det handlar om Xerox tonerskrivare Iridesse som ska ge mer effekt till trycksaker som inbjudningskort, omslag och broschyrer.

Xerox Iridesse har sex färgstationer och kan trycka med guld, silver och lack. Foto: Pressbild

Ulf Dunér säger till Sign&Print att de tidigare hade två Xerox Versant, modell 3100 och 2100, som producerade tillsammans med påkopplad efterbehandling från Plockmatic. Den sistnämnda Versant-maskinen har nu lämnat huset för att göra plats för Iridessen. Med skrivaren får de sex färgstationer, där CMYK tar upp sina fyra och de resterande två kan plussas på med bland annat guld, silver, clear toner.

– En ny produkt hos oss är att vi nu kan erbjuda guld, silver och lack. Vi har många kunder som efterfrågar det. Det blir absolut lite nya produkter – ett inbjudningskort med guld eller silver eller kanske ett lackat omslag. Huvudanledningen till att vi byter ut en av tryckpressarna är egentligen den vanliga produktionen volymmässigt. Men sedan kommer vi åt de extra färgerna. Det är trevligt att kunna erbjuda lite mer grädde på moset till kunderna.

– Iridessen har en väldig tunn offsetliknande kvalitet med mycket djup. Den har en färg innan och efter CMYK så att man kan variera med till exempel guld eller silver två typer av lack.

”Vi känner att mängden ökar”

Hur känner ni inför sommarens försäljning?

– Vi känner att mängden ökar. Trycket ökar i och med att folk blir vaccinerade och det börjar släppa. Trycket blir större på telefon och mejl. Det är mycket småordrar som börjar öka nu. Men sedan har vi alltid haft en stabilitet i våra stora kunder och det rullar på som vanligt.

Läs vidare

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Storformatstryckeri gör rekordresultat

Oron för minskande volymer visade sig var obefogad. Storformatsspecialisterna Ackert Reklam gör sin högsta vinst på tio år. 
DSC_6055-2

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa