Ny Labelfire-serie för digital etikettutskrift

PUBLICERAD: 16 juni 2021
UPPDATERAD: 16 juni
Labelfire Diamond Core-serien består av fyra modeller – D1 till D4.

Gallus har tidigare haft hybridmaskiner när det gäller digital etikettproduktion. Men nu lanseras fyra stycken helt digitala maskiner i produktutbudet.
– Detta ger oss möjlighet att erbjuda våra produkter till ett bredare kundsegment, säger Rickard Rafstedt hos Heidelberg Sverige.

Diamond Core-serien lanseras för att möta de ständigt skiftande kundkraven som finns på marknaden. Det finns fyra modeller av Gallus Labelfire tillgängliga. Varje modell definieras och skräddarsys efter de olika marknadskraven. Digital vit med hög opacitet finns som tillval för alla modeller. Diamond Core, som är hjärtat i varje maskin, är den digitala printenheten. Den så kallade ”diamantkärnan”. Enligt tillverkaren så är det enheten Digital Print Unit tillsammans med beprövade Fujifilm Samba-skrivhuvuden som gör det möjligt att få högkvalitativa uv-inkjetutskrifter i 1200 x 1200 dpi.

Rickard Rafstedt hos Heidelberg Sverige. Foto: Pressbild

Gallus har tidigare bara haft hybridmaskiner. Rickard Rafstedt hos Heidelberg Sverige gläds åt att Gallus nu kan erbjuda fyra digitala maskiner i produktutbudet.

Vad blir fördelarna för kunderna med dessa maskiner?

– Vi kan nu på ett enklare och mer kostnadseffektivt sätt anpassa maskinerna efter kundens behov. Man har utgått ifrån vår hybridmaskin Labelfire 340 och därifrån skapat fyra digitalmaskiner, D1 till D4. D1 är instegsmaskinen med enbart CMYK, rulle till rulle upp till D4 som har 7-färger plus vit samt efterbehandling.

Upp till 70 meter per minut

Perfekta utskriftsresultat med tillbehörsmoduler speciellt anpassade för bläck och skrivhuvuden samt den unika simuleringen av Pantone Plus-färgskalan ligger bakom utskriftskvaliteten, enligt tillverkaren som även framhäver att alla modeller i Labelfire Diamond Core-serien är snabba. De skriver ut upp till 70 meter i minuten och kan skriva ut på olika medier, vilket gör maskinerna anpassade för flera olika printapplikationer.

För industriell tryckproduktion

Labelfire Diamond Core-serien finns i modellerna D1 till D4, med eller utan digital vit som tillval. Gallus Labelfire D1 och D2 är riktade mot digital produktion i industriell skala. Och det handlar om stabila, pålitliga och snabba utskrifter, direkt från rulle till rulle, enligt tillverkaren. Labelfire D1 är instegsmodellen i fyrfärg för digitalutskrift på 1200 dpi och lämplig för etiketter med mindre volymer.

Labelfire D2 är alternativet med sju färger CMYK plus grön, orange och violett för mer krävande layouter exempelvis  kosmetiska produkter och hudvårdsprodukter, eller när perfekt färgmatchning är nyckeln. Med de sju färgerna täcker D2 upp till 94 procent av den simulerade Pantone Plus-färgskalan.

Labelfire D1 och D2 är riktade mot digital produktion i industriell skala.
Ser hybridpressar som framtiden

Oavsett om kundens val blir fyra eller sju färger och med eller utan Digital White så är en sak säker enligt Heidelberg: Hybridtekniken ger utökad flexibilitet tack vare integrerade efterbehandlings- och utsmyckningsmoduler. Labelfire D3, uv-bläckstrålepressen med CMYK och Labelfire D4 med sju färger (CMYK plus grön, orange och violett) är alltid utrustade med en flexo- och en stansenhet. Från printfil till färdig form – i en körning. Dessutom garanteras en kostnadseffektiv produktion av färdiga etiketter efter behov med antingen en laminerings-, eller lackmodul eller en kallfolieenhet även i de mycket små körningarna.

 

 

Läs vidare

Metalliska element i etiketter minskar förfalskningar

Xeikon samarbetar med Kurz för att ta strid mot piratkopior.
XEI_pr2403_PR_KURZ_EG

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Cloudlab vill hjälpa tryckerierna med e-handel

Tyska Cloudlab Solutions är en etablerad leverantör av web-to-print-lösningar inom både tryck och förpackning. Med nya versionen X3 tar företaget hjälp av AI när det gäller bland annat design och prissättning.
Cloudlab

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper