Ny Labelfire-serie för digital etikettutskrift

Labelfire Diamond Core-serien består av fyra modeller – D1 till D4.

Gallus har tidigare haft hybridmaskiner när det gäller digital etikettproduktion. Men nu lanseras fyra stycken helt digitala maskiner i produktutbudet.
– Detta ger oss möjlighet att erbjuda våra produkter till ett bredare kundsegment, säger Rickard Rafstedt hos Heidelberg Sverige.

Diamond Core-serien lanseras för att möta de ständigt skiftande kundkraven som finns på marknaden. Det finns fyra modeller av Gallus Labelfire tillgängliga. Varje modell definieras och skräddarsys efter de olika marknadskraven. Digital vit med hög opacitet finns som tillval för alla modeller. Diamond Core, som är hjärtat i varje maskin, är den digitala printenheten. Den så kallade ”diamantkärnan”. Enligt tillverkaren så är det enheten Digital Print Unit tillsammans med beprövade Fujifilm Samba-skrivhuvuden som gör det möjligt att få högkvalitativa uv-inkjetutskrifter i 1200 x 1200 dpi.

Rickard Rafstedt hos Heidelberg Sverige. Foto: Pressbild

Gallus har tidigare bara haft hybridmaskiner. Rickard Rafstedt hos Heidelberg Sverige gläds åt att Gallus nu kan erbjuda fyra digitala maskiner i produktutbudet.

Vad blir fördelarna för kunderna med dessa maskiner?

– Vi kan nu på ett enklare och mer kostnadseffektivt sätt anpassa maskinerna efter kundens behov. Man har utgått ifrån vår hybridmaskin Labelfire 340 och därifrån skapat fyra digitalmaskiner, D1 till D4. D1 är instegsmaskinen med enbart CMYK, rulle till rulle upp till D4 som har 7-färger plus vit samt efterbehandling.

Upp till 70 meter per minut

Perfekta utskriftsresultat med tillbehörsmoduler speciellt anpassade för bläck och skrivhuvuden samt den unika simuleringen av Pantone Plus-färgskalan ligger bakom utskriftskvaliteten, enligt tillverkaren som även framhäver att alla modeller i Labelfire Diamond Core-serien är snabba. De skriver ut upp till 70 meter i minuten och kan skriva ut på olika medier, vilket gör maskinerna anpassade för flera olika printapplikationer.

För industriell tryckproduktion

Labelfire Diamond Core-serien finns i modellerna D1 till D4, med eller utan digital vit som tillval. Gallus Labelfire D1 och D2 är riktade mot digital produktion i industriell skala. Och det handlar om stabila, pålitliga och snabba utskrifter, direkt från rulle till rulle, enligt tillverkaren. Labelfire D1 är instegsmodellen i fyrfärg för digitalutskrift på 1200 dpi och lämplig för etiketter med mindre volymer.

Labelfire D2 är alternativet med sju färger CMYK plus grön, orange och violett för mer krävande layouter exempelvis  kosmetiska produkter och hudvårdsprodukter, eller när perfekt färgmatchning är nyckeln. Med de sju färgerna täcker D2 upp till 94 procent av den simulerade Pantone Plus-färgskalan.

Labelfire D1 och D2 är riktade mot digital produktion i industriell skala.

Ser hybridpressar som framtiden

Oavsett om kundens val blir fyra eller sju färger och med eller utan Digital White så är en sak säker enligt Heidelberg: Hybridtekniken ger utökad flexibilitet tack vare integrerade efterbehandlings- och utsmyckningsmoduler. Labelfire D3, uv-bläckstrålepressen med CMYK och Labelfire D4 med sju färger (CMYK plus grön, orange och violett) är alltid utrustade med en flexo- och en stansenhet. Från printfil till färdig form – i en körning. Dessutom garanteras en kostnadseffektiv produktion av färdiga etiketter efter behov med antingen en laminerings-, eller lackmodul eller en kallfolieenhet även i de mycket små körningarna.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: