Världspremiär för flexibel offsetpress

Heidelbergs Speedmaster CX 104 kan konfigureras för kunders olika behov inom olika tryckområden. Foto: Pressbild

Heidelberg bjuder på en världspremiär inom kärnverksamheten arkmatad offset. Den nya Speedmaster CX 104 vänder sig till flera trycksegment presenterades på företagets stora kundevent, China Print.

Heidelberg följer upp den senaste generationens tryckpressar som släpptes i samband med att Drupa-mässan 2020 ställdes in. Och det görs i ett 70/100-arkformat och möjligheter för kunder att använda en skalbar offsetpress, Speedmaster CX 104.

Lanseringen av Speedmaster CX 104 kom på Heidelbergs kundevent, China Print. Foto: Pressbild

Enligt Heidelberg passar offsetpressen för såväl civiltryck som för förpacknings- och etikettryck. Skalbarheten i maskinsystemet gör att det går att konfigurera maskinen efter olika tryckbehov, vilket öppnar för kunden att få en skräddarsydd maskin. Upp till 15 tryck- och lackenheter finns att välja emellan.

Prepress och automation

Skalbarheten gäller även programvarulösningar som prepress-lösningen Prinect och automationsfunktionaliteten ”Push to Stop”som vänder på begreppet att något måste startas. Tryckjobben förinställs automatiskt i pressen; papperstyp, arkformat, färgprofiler, specialfärger och antal ark som ska produceras samt information om efterbehandling. Programvaran IntelliStart 3 i sin senaste version 3 gör anpassningar mellan varje intag.

– Heidelberg investerar i industrins framtid. Med den nya, intelligenta Speedmaster CX 104 gör vi våra kunder och även Heidelberg i sig mycket mer konkurrenskraftiga, säger vd:n Rainer Hundsdörfer om lanseringen och tillägger att de har utvecklat pressen för ett brett tvärsnitt av kunder och många olika applikationer.

Ny lackenhet

I samband med maskinlanseringen har Heidelberg utvecklat en ny lackenhet. Den är baserad på XL-teknik och enligt tillverkaren sätter den fokus på förenklad drift, snabbare färdigställande av jobb och en ännu bättre bestrykningskvalitet.

Foto: Pressbild

Testats hos pilotkunder

Speedmaster CX 104 finns redan tillgänglig på marknaden och kan beställas världen över. Florian Franken är Heidelbergs produktchef, ansvarig för Speedmaster CX 104:

– Ett antal europeiska pilotkunder inom de olika marknadssegmenten arbetar redan framgångsrikt med vår nya lösning och rapporterar produktivitetsvinster på upp till 20 procent, vilket till och med överstiger våra egna förväntningar.

Maskinsläppet sammanfaller också med nya Speedmaster CX 92. Offsetpressen riktar sig till civiltryckare som producerar broschyrer, kataloger och flygblad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *