Världspremiär för flexibel offsetpress

PUBLICERAD: 23 juni 2021
UPPDATERAD: 23 juni
Heidelbergs Speedmaster CX 104 kan konfigureras för kunders olika behov inom olika tryckområden. Foto: Pressbild

Heidelberg bjuder på en världspremiär inom kärnverksamheten arkmatad offset. Den nya Speedmaster CX 104 vänder sig till flera trycksegment presenterades på företagets stora kundevent, China Print.

Heidelberg följer upp den senaste generationens tryckpressar som släpptes i samband med att Drupa-mässan 2020 ställdes in. Och det görs i ett 70/100-arkformat och möjligheter för kunder att använda en skalbar offsetpress, Speedmaster CX 104.

Lanseringen av Speedmaster CX 104 kom på Heidelbergs kundevent, China Print. Foto: Pressbild

Enligt Heidelberg passar offsetpressen för såväl civiltryck som för förpacknings- och etikettryck. Skalbarheten i maskinsystemet gör att det går att konfigurera maskinen efter olika tryckbehov, vilket öppnar för kunden att få en skräddarsydd maskin. Upp till 15 tryck- och lackenheter finns att välja emellan.

Prepress och automation

Skalbarheten gäller även programvarulösningar som prepress-lösningen Prinect och automationsfunktionaliteten ”Push to Stop”som vänder på begreppet att något måste startas. Tryckjobben förinställs automatiskt i pressen; papperstyp, arkformat, färgprofiler, specialfärger och antal ark som ska produceras samt information om efterbehandling. Programvaran IntelliStart 3 i sin senaste version 3 gör anpassningar mellan varje intag.

– Heidelberg investerar i industrins framtid. Med den nya, intelligenta Speedmaster CX 104 gör vi våra kunder och även Heidelberg i sig mycket mer konkurrenskraftiga, säger vd:n Rainer Hundsdörfer om lanseringen och tillägger att de har utvecklat pressen för ett brett tvärsnitt av kunder och många olika applikationer.

Ny lackenhet

I samband med maskinlanseringen har Heidelberg utvecklat en ny lackenhet. Den är baserad på XL-teknik och enligt tillverkaren sätter den fokus på förenklad drift, snabbare färdigställande av jobb och en ännu bättre bestrykningskvalitet.

Foto: Pressbild
Testats hos pilotkunder

Speedmaster CX 104 finns redan tillgänglig på marknaden och kan beställas världen över. Florian Franken är Heidelbergs produktchef, ansvarig för Speedmaster CX 104:

– Ett antal europeiska pilotkunder inom de olika marknadssegmenten arbetar redan framgångsrikt med vår nya lösning och rapporterar produktivitetsvinster på upp till 20 procent, vilket till och med överstiger våra egna förväntningar.

Maskinsläppet sammanfaller också med nya Speedmaster CX 92. Offsetpressen riktar sig till civiltryckare som producerar broschyrer, kataloger och flygblad.

Läs vidare

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Oppboga Bruk gör sin största investering på över femtio år

Tillverkaren av laminerade kartongmaterial, Oppboga Bruk, bygger en ny produktionslinje för laminering för att fortsätta växa in på nya marknader och material.
Oppboga-from-abovex

Xeikon omorganiserar för att framtidssäkra

Xeikon ska omorganisera sin verksamhet "för att anpassa sig till den nuvarande verkligheten", med en post-Covid förändring i konsumentbeteende och en resulterande nedgång i försäljning, kombinerat med högre löner och stigande energipriser, som har "satt företagets framtid i riskzonen". Det skriver tidningen Digital Labels & Packaging.
Xeikonx

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R