Ökar 25 procent med ny offsetpress

Investeringen ska ge LTAB ännu fler jobb, framför allt inom offset. Foto: LTAB

Under sommaren byter LTAB, Linköpings tryckeri AB, ut sin åttafärgspress till den mer effektiva arkoffsetpressen Ryobi 758G. Bytet väntas ge 25 procent högre produktivitet.

Med helautomatiska hjälpmedel, högre hastighet och bättre styrsystem räknar LTAB med att bli en ännu mer effektiv organisation med toppmodern utrustning och hög flexibilitet. Företaget hoppas att kollegor runtom i landet ska lägga ut sin offsetproduktion. Det skriver LTAB i ett pressmeddelande.

– Vi har redan i dag ett flertal tryckerier som vi hjälper med offsettryck, men vi kan i och med den här investeringen ta in ännu fler tryckjobb, säger säljchefen Jan Garcia och fortsätter:

– Med nya tryckpressen hoppas vi också kunna bidra till att tryckjobb, som tidigare legat utomlands, kommer tillbaka till svenska marknaden. Att det leder till kortare ledtider, lägre lagernivåer samt färre och kortare transporter som gynnar både miljön och slutkunder.

Kreativa lösningar under pandemin

Under pandemin har LTAB även utvecklats på expo-sidan med en HP-latex storformatsskrivare. Det innebär att det nu görs skyltar, dekaler och mycket annat i de egna lokalerna i Linköping.

– Det senaste året har bjudit på många utmaningar och pressat oss till nya, kreativa lösningar. Vi är stolta över att tagit oss genom detta utan att behöva permittera eller sänka farten och nu tar vi ytterligare ett kliv framåt, avslutar Jan Garcia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: