Ökar 25 procent med ny offsetpress

Investeringen ska ge LTAB ännu fler jobb, framför allt inom offset. Foto: LTAB

Under sommaren byter LTAB, Linköpings tryckeri AB, ut sin åttafärgspress till den mer effektiva arkoffsetpressen Ryobi 758G. Bytet väntas ge 25 procent högre produktivitet.

Med helautomatiska hjälpmedel, högre hastighet och bättre styrsystem räknar LTAB med att bli en ännu mer effektiv organisation med toppmodern utrustning och hög flexibilitet. Företaget hoppas att kollegor runtom i landet ska lägga ut sin offsetproduktion. Det skriver LTAB i ett pressmeddelande.

– Vi har redan i dag ett flertal tryckerier som vi hjälper med offsettryck, men vi kan i och med den här investeringen ta in ännu fler tryckjobb, säger säljchefen Jan Garcia och fortsätter:

– Med nya tryckpressen hoppas vi också kunna bidra till att tryckjobb, som tidigare legat utomlands, kommer tillbaka till svenska marknaden. Att det leder till kortare ledtider, lägre lagernivåer samt färre och kortare transporter som gynnar både miljön och slutkunder.

Kreativa lösningar under pandemin

Under pandemin har LTAB även utvecklats på expo-sidan med en HP-latex storformatsskrivare. Det innebär att det nu görs skyltar, dekaler och mycket annat i de egna lokalerna i Linköping.

– Det senaste året har bjudit på många utmaningar och pressat oss till nya, kreativa lösningar. Vi är stolta över att tagit oss genom detta utan att behöva permittera eller sänka farten och nu tar vi ytterligare ett kliv framåt, avslutar Jan Garcia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Kodak: ”Stärk ditt företag med automatisering”

Hur kan man få ett effektivare arbetsflöde med hjälp av olika analysverktyg? Och hur kan automatisering av datainsamling och analys ske med AI och maskininlärning (ML)? Stephen Miller, Director Product Management på Kodak Workflow Software berättar hur företag kan frigöra både tid och resurser, och på så sätt nå tillväxt.

Publicerat av: