Förvärv ska bredda utbudet

Mikael Neidenmark och Mats Hägg startade Mix Grafiska 2010. Sedan dess har företaget växt med flera förvärv, nu senast CopyOdd.

Nynäshamnsbaserade Mix Grafiska har förvärvat CopyOdd, copycenter och reklambyrå i Tyresö i södra Stockholm. Tillsammans ska de kunna erbjuda en större bredd av produkter.

Mix Grafiska startades 2010 av Mikael Neidenmark och Mats Hägg. Fem år senare köpte man upp Firmatryck i Nynäshamn och fick med det egen produktion av såväl offset som digitaltryck och storformat. Nu har företaget alltså gjort ett ytterligare förvärv.

– Vi fick förfrågan förra sommaren om att köpa CopyOdd eftersom en av ägarna skulle gå i pension. Det kändes lite märkligt med tanke på pandemin, men samtidigt hade de några produkter i sitt utbud som vi inte kunde erbjuda. Så vi kom fram till att det skulle vara ett bra komplement för oss, säger Mikael Neidenmark, vd för Mix Grafiska.

Finns kvar på två orter

Framför allt innebär köpet att Mix Grafiska får starkare muskler när det gäller grafisk formgivning, original och vissa tryckeritjänster. De två företagen blir nu kompletta samarbetspartners och kommer även fortsättningsvis finnas på två orter med totalt sex anställda, en i Tyresö och fem i Nynäshamn.

I och med köpet har företaget investerat i två nya Canon-maskiner till Tyresö, en för ritningskopiering och en digitalpress för mindre och snabba tryckjobb. CopyOdd har tidigare gjort en del jobb relaterade till evenemang och mässor, något som legat på is under det senaste året.

– När det kommer igång igen så kommer vi behöva anställa minst en person till, säger Mikael Neidenmark.

Komplett fullservicetryckeri

Annars väntar en lugn övergång utan större förändringar för att fläta samman de två företagens verksamheter.

– Vi får se var vi landar när pandemin är över, men vår tanke med det här köpet är att kunna bredda vårt utbud av produkter, bland annat med reklambyråtjänster. Nu är vi mer ett fullservicetryckeri för våra kunder, säger Mikael Neidenmark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Kodak: ”Stärk ditt företag med automatisering”

Hur kan man få ett effektivare arbetsflöde med hjälp av olika analysverktyg? Och hur kan automatisering av datainsamling och analys ske med AI och maskininlärning (ML)? Stephen Miller, Director Product Management på Kodak Workflow Software berättar hur företag kan frigöra både tid och resurser, och på så sätt nå tillväxt.

Publicerat av: