Förvärv ska bredda utbudet

PUBLICERAD: 5 juli 2021
UPPDATERAD: 5 juli
Mikael Neidenmark och Mats Hägg startade Mix Grafiska 2010. Sedan dess har företaget växt med flera förvärv, nu senast CopyOdd.

Nynäshamnsbaserade Mix Grafiska har förvärvat CopyOdd, copycenter och reklambyrå i Tyresö i södra Stockholm. Tillsammans ska de kunna erbjuda en större bredd av produkter.

Mix Grafiska startades 2010 av Mikael Neidenmark och Mats Hägg. Fem år senare köpte man upp Firmatryck i Nynäshamn och fick med det egen produktion av såväl offset som digitaltryck och storformat. Nu har företaget alltså gjort ett ytterligare förvärv.

– Vi fick förfrågan förra sommaren om att köpa CopyOdd eftersom en av ägarna skulle gå i pension. Det kändes lite märkligt med tanke på pandemin, men samtidigt hade de några produkter i sitt utbud som vi inte kunde erbjuda. Så vi kom fram till att det skulle vara ett bra komplement för oss, säger Mikael Neidenmark, vd för Mix Grafiska.

Finns kvar på två orter

Framför allt innebär köpet att Mix Grafiska får starkare muskler när det gäller grafisk formgivning, original och vissa tryckeritjänster. De två företagen blir nu kompletta samarbetspartners och kommer även fortsättningsvis finnas på två orter med totalt sex anställda, en i Tyresö och fem i Nynäshamn.

I och med köpet har företaget investerat i två nya Canon-maskiner till Tyresö, en för ritningskopiering och en digitalpress för mindre och snabba tryckjobb. CopyOdd har tidigare gjort en del jobb relaterade till evenemang och mässor, något som legat på is under det senaste året.

– När det kommer igång igen så kommer vi behöva anställa minst en person till, säger Mikael Neidenmark.

Komplett fullservicetryckeri

Annars väntar en lugn övergång utan större förändringar för att fläta samman de två företagens verksamheter.

– Vi får se var vi landar när pandemin är över, men vår tanke med det här köpet är att kunna bredda vårt utbud av produkter, bland annat med reklambyråtjänster. Nu är vi mer ett fullservicetryckeri för våra kunder, säger Mikael Neidenmark.

Läs vidare

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959