Veteran tar över som partnerkanalsdirektör

Erik Åkenes har en lång karriär inom Canon i bagaget. Nu får han en ny roll som partnerkanalsdirektör. Foto: Pressbild

Erik Åkenes, som har haft flera höga positioner inom Canon, får nu en ny roll som partnerkanalsdirektör med målet att bli marknadsledande inom print och dokumenthantering i Sverige. Det målet ska uppnås genom att växa med såväl befintliga som nya partners.

Det skriver Canon i ett pressmeddelande. Erik Åkenes har tidigare haft flera produktchefsroller, varit marknads- och kommunikationschef och även jobbat som affärsutvecklare. Han kommer senast från en tjänst som ansvarig för Canon Business Center-konceptet.

– Vi har många nöjda kunder som redan i dag drar nytta av alla de möjligheter som vi erbjuder dem. Nu vill vi få ut vårt budskap och skapa insikt hos potentiella kunder som mest tänker på att vi är duktiga på skrivare, säger Erik Åkenes.

Runt 25 partnersamarbeten

I dagsläget har Canon samarbeten med runt 25 olika partners, däribland Canon Business Center, samt ett flertal mindre partners.

– Jag vill satsa på att ha engagerade och dedikerade partners som ser värdet i Canons hela portfölj inom print och dokumenthantering. Jag tror på ett starkt partnerskap där vi tillsammans stärker både partners och Canons position på marknaden för att i slutändan få en väldigt nöjd slutkund. Vi stöttar våra partners att växa genom till exempel säljkompetens, marknadsföring eller förvärv, säger Erik Åkenes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


De går grönt med polyestermaterial för digitaltryck

A.Berger Textiles har en lång historia, men från 1980-talet har företaget lagt fokus på polyestertextilier och en egen teknik att bestryka dem för digitaltryck. På Fespa la de ett extra fokus på polyestermaterial av återvunnen pet och sitt periodiska system som ska förenkla för kunder att beställa produkter i sortimentet.

Publicerat av: 

Bildspel: Andra dagen på Fespa

Efter en relativt lugn start på Fespa Global Print Expo så blev den andra dagen betydligt mer fartfylld med fler besökare i gångarna och montrarna. Såväl utställare som besökare vittnade om positiva tongångar och framtidstro efter en tuff tid under pandemin. Fespa-mässan pågår till fredag den 15 oktober.

Publicerat av: