Veteran tar över som partnerkanalsdirektör

Erik Åkenes har en lång karriär inom Canon i bagaget. Nu får han en ny roll som partnerkanalsdirektör. Foto: Pressbild

Erik Åkenes, som har haft flera höga positioner inom Canon, får nu en ny roll som partnerkanalsdirektör med målet att bli marknadsledande inom print och dokumenthantering i Sverige. Det målet ska uppnås genom att växa med såväl befintliga som nya partners.

Det skriver Canon i ett pressmeddelande. Erik Åkenes har tidigare haft flera produktchefsroller, varit marknads- och kommunikationschef och även jobbat som affärsutvecklare. Han kommer senast från en tjänst som ansvarig för Canon Business Center-konceptet.

– Vi har många nöjda kunder som redan i dag drar nytta av alla de möjligheter som vi erbjuder dem. Nu vill vi få ut vårt budskap och skapa insikt hos potentiella kunder som mest tänker på att vi är duktiga på skrivare, säger Erik Åkenes.

Runt 25 partnersamarbeten

I dagsläget har Canon samarbeten med runt 25 olika partners, däribland Canon Business Center, samt ett flertal mindre partners.

– Jag vill satsa på att ha engagerade och dedikerade partners som ser värdet i Canons hela portfölj inom print och dokumenthantering. Jag tror på ett starkt partnerskap där vi tillsammans stärker både partners och Canons position på marknaden för att i slutändan få en väldigt nöjd slutkund. Vi stöttar våra partners att växa genom till exempel säljkompetens, marknadsföring eller förvärv, säger Erik Åkenes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Kodak: ”Stärk ditt företag med automatisering”

Hur kan man få ett effektivare arbetsflöde med hjälp av olika analysverktyg? Och hur kan automatisering av datainsamling och analys ske med AI och maskininlärning (ML)? Stephen Miller, Director Product Management på Kodak Workflow Software berättar hur företag kan frigöra både tid och resurser, och på så sätt nå tillväxt.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]