Addbrand rustar med digitala satsningar

PUBLICERAD: 2 augusti 2021
UPPDATERAD: 2 augusti
Vd:n Patrik Sjölin och marknadschefen Johannes Råsbrant framför Addbrands lager och tryckeri i Bankeryd. Foto: Arkivbild/Peter Ollén

För tre år sedan började Addbrand byta ut och förnya sina digitala plattformar. Två webbshoppar är på plats och nu senast en ny hemsida. Framöver är det logistiken som står i fokus.

– Det ställs helt andra krav idag, jämfört med för bara några år sedan. Företagsledningen tog ett strategiskt beslut om att investera och det är väldigt spännande att se resultatet av det växa fram, säger marknadschefen Johannes Råsbrandt i ett pressutskick om den digitala förnyelsen hos Addbrand.

Den digitala utvecklingen har skett i olika steg hos Addbrand. Först lanserades A-store en plattform med produkter, priser och historik riktad till återförsäljare. I våras släpptes Addbrands nya Web2print, webbshoppen som återförsäljarna säljer till sina kunder. Det tredje steget är nu genomfört – lanseringen av en ny hemsida.

– För tre år sedan insåg vi att om vi ska kunna hålla den service som våra kunder vill ha, och kommer att kräva i framtiden, så måste vi byta ut och förnya våra plattformar, säger Addbrands marknadschef Johannes Råsbrant.

En nordisk hemsida

Nya hemsidan är nordisk och lirar därmed med alla språk i tryckerikoncernen, kompatibel med både kunderna och den egna produktionen. Det handlar exempelvis om flödesscheman, system som ska prata med varandra, logistik och utvecklingsmöjligheter.

”Riktigt användarvänlig sida”

Råsbrandt säger att det kändes logiskt att släppa hemsidan samtidigt som deras norska bolag bytte namn från Lyche till Addbrand Norway.

– Nu har vi en modern och riktigt användarvänlig sida där våra kunder kan klicka sig från land till land, hitta alla nödvändiga kontakter, logga in i våra shoppar och hitta all viktig information.

Logistik blir viktigt

Nästa steg i den digitala utvecklingen är än så länge inget företaget vill kommunicera utåt, men Råsbrandt ger ändå en fingervisning om vad det rör sig om:

– När man växer så blir så klart logistiken viktigare och viktigare. Så mycket kan jag berätta att det är ett område där vi kommer lägga mycket resurser framöver!

Läs vidare

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Storaffär: Åtta45 köper flera nya Canon-pressar

Åtta45 genomför stora investeringar i både nya digitala toner- och inkjet-pressar från Canon. Bolaget räknar med att satsningarna kommer ge betydande konkurrensfördelar.
åtta45-webb

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R