Sweflex laddar för höstens stora konferens

Sign&Print och ett 60-tal deltagare var på plats 2019 när konferensen på Hotel Tylösand handlade om hållbarhetskrav inom förpackningsbranschen. Foto: Arkivbild/Hanna Jangenfeldt

Absolute Flexo Future tvingades ställa in i fjol. I år ska arrangemanget bli av, 6 till 8 oktober, på konferenshotellet Hotel Tylösand i Halmstad.

Absolute Flexo Future är ett samarbete mellan svenska flexoföreningen (Sweflex) och danska Flexo Forum (DFF). Konferensen arrangerades för första gången 2004 i Danmark. Pandemin, reserestriktioner och lågt deltagarantal satte stopp för evenemanget i fjol. Nu siktar arrangörerna på att hålla evenemanget 6–8 oktober.

Framtidsfokus inom flexo

Seminarierna har sedan starten fokuserat på att spegla utvecklingen inom flexografi- och förpackningsindustrin och att blicka framåt. Onsdagskvällen 6 oktober drar igång eventet med mingel och nätverkande (Get together) varefter en heldag med seminarier samt avslutande middag på kvällen följer dagen därpå.

Flera internationella talare

Absolute Flexo Future har arbetsnamnet ”Flexo Technology in 2025” och ska täcka in hela kedjan från design till färdig produkt – specifikt hur flexotekniken kan fungera med framtidens applikationer. Många internationella talare är som brukligt inbokade, bland annat från Pearlfisher, Esko, MacDermid, Allstein, Koenig & Bauer, Ynvisible och Digimarc. Även utbildningsinstitutionerna Karlstads universitet och BrobyGrafiska kommer att finnas på plats.

Hela programmet Absolute Flexo Future finns tillgängligt på Sweflex hemsida där man också kan anmäla sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *