Sweflex laddar för höstens stora konferens

PUBLICERAD: 3 augusti 2021
UPPDATERAD: 3 augusti
Sign&Print och ett 60-tal deltagare var på plats 2019 när konferensen på Hotel Tylösand handlade om hållbarhetskrav inom förpackningsbranschen. Foto: Arkivbild/Hanna Jangenfeldt

Absolute Flexo Future tvingades ställa in i fjol. I år ska arrangemanget bli av, 6 till 8 oktober, på konferenshotellet Hotel Tylösand i Halmstad.

Absolute Flexo Future är ett samarbete mellan svenska flexoföreningen (Sweflex) och danska Flexo Forum (DFF). Konferensen arrangerades för första gången 2004 i Danmark. Pandemin, reserestriktioner och lågt deltagarantal satte stopp för evenemanget i fjol. Nu siktar arrangörerna på att hålla evenemanget 6–8 oktober.

Framtidsfokus inom flexo

Seminarierna har sedan starten fokuserat på att spegla utvecklingen inom flexografi- och förpackningsindustrin och att blicka framåt. Onsdagskvällen 6 oktober drar igång eventet med mingel och nätverkande (Get together) varefter en heldag med seminarier samt avslutande middag på kvällen följer dagen därpå.

Flera internationella talare

Absolute Flexo Future har arbetsnamnet ”Flexo Technology in 2025” och ska täcka in hela kedjan från design till färdig produkt – specifikt hur flexotekniken kan fungera med framtidens applikationer. Många internationella talare är som brukligt inbokade, bland annat från Pearlfisher, Esko, MacDermid, Allstein, Koenig & Bauer, Ynvisible och Digimarc. Även utbildningsinstitutionerna Karlstads universitet och BrobyGrafiska kommer att finnas på plats.

Hela programmet Absolute Flexo Future finns tillgängligt på Sweflex hemsida där man också kan anmäla sig.

Läs vidare

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Färska nyheter och försäljningar hos Plockmatic

När Plockmatic summerar årets Sign&Print Scandinavia så omfattar det flera maskinförsäljningar.
– Jag har inte hunnit räkna än, men det är ett gäng, säger Tommy Jönsson, försäljningschef på Plockmatic Sverige.
Plockmatic 1

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Nyheterna duggar tätt hos Plockmatic

Det bjuds på ett smörgåsbord av produktnyheter i Plockmatics monter under Sign&Print Scandinavia, bland annat inom broschyrhäftesproduktion och automatiserade skärbord.
Plockmatic Tommy 1 webb

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449