Sweflex laddar för höstens stora konferens

PUBLICERAD: 3 augusti 2021
UPPDATERAD: 3 augusti
Sign&Print och ett 60-tal deltagare var på plats 2019 när konferensen på Hotel Tylösand handlade om hållbarhetskrav inom förpackningsbranschen. Foto: Arkivbild/Hanna Jangenfeldt

Absolute Flexo Future tvingades ställa in i fjol. I år ska arrangemanget bli av, 6 till 8 oktober, på konferenshotellet Hotel Tylösand i Halmstad.

Absolute Flexo Future är ett samarbete mellan svenska flexoföreningen (Sweflex) och danska Flexo Forum (DFF). Konferensen arrangerades för första gången 2004 i Danmark. Pandemin, reserestriktioner och lågt deltagarantal satte stopp för evenemanget i fjol. Nu siktar arrangörerna på att hålla evenemanget 6–8 oktober.

Framtidsfokus inom flexo

Seminarierna har sedan starten fokuserat på att spegla utvecklingen inom flexografi- och förpackningsindustrin och att blicka framåt. Onsdagskvällen 6 oktober drar igång eventet med mingel och nätverkande (Get together) varefter en heldag med seminarier samt avslutande middag på kvällen följer dagen därpå.

Flera internationella talare

Absolute Flexo Future har arbetsnamnet ”Flexo Technology in 2025” och ska täcka in hela kedjan från design till färdig produkt – specifikt hur flexotekniken kan fungera med framtidens applikationer. Många internationella talare är som brukligt inbokade, bland annat från Pearlfisher, Esko, MacDermid, Allstein, Koenig & Bauer, Ynvisible och Digimarc. Även utbildningsinstitutionerna Karlstads universitet och BrobyGrafiska kommer att finnas på plats.

Hela programmet Absolute Flexo Future finns tillgängligt på Sweflex hemsida där man också kan anmäla sig.

Läs vidare

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

ECO3 lanserar processfri offsetplåt

ECO3 lanserar en processfri offsetplåt för en simplare och smartare tryckprocess. Den erbjuder bred tryckbredd, stabil bildkontrast och enastående resistans mot repor, enligt tillverkaren.
ECO3-Eclipse-Pro-ctp-3000x2250

De lockar med 16 förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda 16 olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
image005

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke