Två produkter tar plats i förpackningsportfölj

PUBLICERAD: 6 augusti 2021
UPPDATERAD: 6 augusti
Två nya produkter blir en del av Arctic Papers förpackningserbjudande. Foto: Pressbild

Papperstillverkaren Arctic Paper lanserar dels ett kraftpapper utan optiska vitmedel som utlovar bra våtstyrka, dels ett mattbestruket flexibelt förpackningspapper för flexo- och offsettryck.

G-Flexmatt beskrivs av Arctic Papers som deras  ”bidrag att erbjuda marknaden hållbara alternativ i en värld med mindre förpackningsmaterial av plast.” Förpackningspapperet har en matt yta med karaktär som enligt tillverkaren ska ge bildåtergivningen i flexo- och offsettryck ett mycket naturligt uttryck. Papperets styrkeegenskaper bygger på en blandning av korta och långa jungfrufiber. G-Flexmatt tillverkas vid Arctic Paper Grycksbo i Sverige.

Blekt kraftpapper

För produktioner av påsar, emballering och förpackning av livsmedel med mera släpps även ett nytt kraftpapper i Munken Kraft-sortimentet. Munken Natural WS är ett våtstarkt, maskinkalendrerat och blekt kraftpapper med en naturlig vit nyans, enligt tillverkaren.

– Vi ser fantastiska förändringar i förpackningsmarknaden. Bara för att nämna en av många nya möjligheter använder fler och fler förlag kuvert tillverkade av papper istället för plastomslag vid postala utskick av magasin och har möjlighet att utnyttja pappersförpackningen för visuell kommunikation. Vi tycker utvecklingen är mycket spännande och arbetar hårt med nya fiberbaserade lösningar som kan användas av förpackningsindustrin i många olika segment för att skapa en bättre värld, säger Vencel Toth, försäljningschef för Arctic Paper Packaging Papers, i ett pressuttalande.

Byter namn i sortimentet

Papperstillverkaren meddelar vidare att produktnamnen i Munken Kraft-sortimentet kommer att ändras. Munken Kraft M2 och K2 blir kort och gott Munken Kraft. Munken Kraft High White blir nya namnet på Munken Kraft M1 och K1.

Läs vidare

Oppboga Bruk gör sin största investering på över femtio år

Tillverkaren av laminerade kartongmaterial, Oppboga Bruk, bygger en ny produktionslinje för laminering för att fortsätta växa in på nya marknader och material.
Oppboga-from-abovex

Xeikon omorganiserar för att framtidssäkra

Xeikon ska omorganisera sin verksamhet "för att anpassa sig till den nuvarande verkligheten", med en post-Covid förändring i konsumentbeteende och en resulterande nedgång i försäljning, kombinerat med högre löner och stigande energipriser, som har "satt företagets framtid i riskzonen". Det skriver tidningen Digital Labels & Packaging.
Xeikonx

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika-Olund-och-Anna-Lena-Friberg-Scanpackx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Designscenen på Empack 2023 var platsen för prisutdelningen för Packnorth Award 2023. Sex glada vinnare tog den 5 oktober emot sina diplom som ett bevis på suveräna bidrag. Tävlingen arrangeras av Packnews med stöd av partners som Scanpack och Packbridge.
Packnorth kollage

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1