Två produkter tar plats i förpackningsportfölj

Två nya produkter blir en del av Arctic Papers förpackningserbjudande. Foto: Pressbild

Papperstillverkaren Arctic Paper lanserar dels ett kraftpapper utan optiska vitmedel som utlovar bra våtstyrka, dels ett mattbestruket flexibelt förpackningspapper för flexo- och offsettryck.

G-Flexmatt beskrivs av Arctic Papers som deras  ”bidrag att erbjuda marknaden hållbara alternativ i en värld med mindre förpackningsmaterial av plast.” Förpackningspapperet har en matt yta med karaktär som enligt tillverkaren ska ge bildåtergivningen i flexo- och offsettryck ett mycket naturligt uttryck. Papperets styrkeegenskaper bygger på en blandning av korta och långa jungfrufiber. G-Flexmatt tillverkas vid Arctic Paper Grycksbo i Sverige.

Blekt kraftpapper

För produktioner av påsar, emballering och förpackning av livsmedel med mera släpps även ett nytt kraftpapper i Munken Kraft-sortimentet. Munken Natural WS är ett våtstarkt, maskinkalendrerat och blekt kraftpapper med en naturlig vit nyans, enligt tillverkaren.

– Vi ser fantastiska förändringar i förpackningsmarknaden. Bara för att nämna en av många nya möjligheter använder fler och fler förlag kuvert tillverkade av papper istället för plastomslag vid postala utskick av magasin och har möjlighet att utnyttja pappersförpackningen för visuell kommunikation. Vi tycker utvecklingen är mycket spännande och arbetar hårt med nya fiberbaserade lösningar som kan användas av förpackningsindustrin i många olika segment för att skapa en bättre värld, säger Vencel Toth, försäljningschef för Arctic Paper Packaging Papers, i ett pressuttalande.

Byter namn i sortimentet

Papperstillverkaren meddelar vidare att produktnamnen i Munken Kraft-sortimentet kommer att ändras. Munken Kraft M2 och K2 blir kort och gott Munken Kraft. Munken Kraft High White blir nya namnet på Munken Kraft M1 och K1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: