Gävle Offset tappar 20 procent

Rörelseresultat och omsättning minskar för Gävle Offset, men visar ändå plus på sista raden.

I årsredovisningen för 2020 minskar Gävletryckeriets omsättning med 20 procent i jämförelse med året innan. Från 38,9 miljoner kronor till 30,6 miljoner kronor. Rörelseresultatet hamnar på 3,7 miljoner jämfört med 5,9 miljoner föregående året. Årets resultat efter skatt blev 2,9 miljoner.

Gävle Offset pekar i årsberättelsen ut att det är coronaviruset som har påverkat verksamhetens utveckling, ställning och resultat negativt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Slut med oadresserad reklam i brevlådan

Postnord avvecklar sin verksamhet för oadresserad direktreklam (ODR) som riktar sig till hushåll. Det är inte längre en lönsam affär för företaget, som pekar på en prispressad marknad och stigande papperspriser som bakgrund till beslutet. Istället ska fokus ligga på mer målgruppsanpassad adresserad reklam.

Publicerat av: 

Planprint: ”En plattform med stora möjligheter för användaren”

Fujifilm har kraftsamlat för att ta fram en helt egenutvecklad storformatsportfölj till marknaden globalt. Spandex är ensam återförsäljare av Fujifilms storformatsskrivare i Sverige och produktansvarige Tomas Källroos ser stor potential för flatbädden Acuity Prime.

Publicerat av: 

Fansen lyfter företaget till framgång

Många företag vill synas på sociala medier, men för att lyckas gäller det att ha följare som snarare är fans än bara köpare. Det säger Niklas Kjärhus som hittat en särskild nisch genom att sälja dekaler till crosscyklar, och marknadsför sig till sina drygt 100 000 följare på Instagram.

Publicerat av: