Kraftig resultatförbättring för Parajett

PUBLICERAD: 20 augusti 2021
UPPDATERAD: 20 augusti

Moderföretaget i koncernen, Parajett AB, gör 2020 ett positivt resultat och en rejäl resultatförbättring jämfört med föregående år.

Parajett AB erbjuder kommunikationslösningar i både tryck och digital form. I årsredovisningen för 2020 står det att de har lyckats bibehålla sin bas med flera större avtalskunder och även lyckats med nyförsäljning. Moderföretaget ökar från 233,5 miljoner kronor (2019) till 250,3 miljoner i omsättning. Rörelseresultatets rejäla upphämtning har gått från –10,8 till 3,9 miljoner kronor. På sista raden gör moderföretaget 2,5 miljoner kronor.

Mellan mars och september i fjol under coronapandemin var delar av personalstyrkan korttidspermitterade och företaget mottog bidrag från Tillväxtverket. Fokus under verksamhetsåret har fokus varit att anpassa organisationen efter de nya förutsättningarna, skriver företaget i sin verksamhetsberättelse.

För hela koncernens resultaträkning visar 2019 års omsättning 422,9 miljoner kronor. Efter verksamhetsåret 2020 sjönk den till 341,1 miljoner kronor. Rörelseresultatet går back 2 miljoner. Årets resultat hamnar på rött, -3,1 miljoner.

Koncernen består utöver moderbolaget Parajett AB av de helägda dotterbolagen Andvord Grafisk AS i Norge och Parajett Digital Solutions som startades 2020. Ett annat dotterbolag, som ägs till 75 procent, är Parajett Digital Park AB.

Läs vidare

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

ZetaDisplay köper österrikiskt digitalt skyltföretag

Det digitala skyltföretaget ZetaDisplay gör ännu ett storförvärv i och med köpet av Österrikiska Peakmedia. Malmöföretaget vill vara drivande i konsolideringar på den europeiska marknaden inom digital signage.
ZetaDisplay-web

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1