Kraftig resultatförbättring för Parajett

PUBLICERAD: 20 augusti 2021
UPPDATERAD: 20 augusti

Moderföretaget i koncernen, Parajett AB, gör 2020 ett positivt resultat och en rejäl resultatförbättring jämfört med föregående år.

Parajett AB erbjuder kommunikationslösningar i både tryck och digital form. I årsredovisningen för 2020 står det att de har lyckats bibehålla sin bas med flera större avtalskunder och även lyckats med nyförsäljning. Moderföretaget ökar från 233,5 miljoner kronor (2019) till 250,3 miljoner i omsättning. Rörelseresultatets rejäla upphämtning har gått från –10,8 till 3,9 miljoner kronor. På sista raden gör moderföretaget 2,5 miljoner kronor.

Mellan mars och september i fjol under coronapandemin var delar av personalstyrkan korttidspermitterade och företaget mottog bidrag från Tillväxtverket. Fokus under verksamhetsåret har fokus varit att anpassa organisationen efter de nya förutsättningarna, skriver företaget i sin verksamhetsberättelse.

För hela koncernens resultaträkning visar 2019 års omsättning 422,9 miljoner kronor. Efter verksamhetsåret 2020 sjönk den till 341,1 miljoner kronor. Rörelseresultatet går back 2 miljoner. Årets resultat hamnar på rött, -3,1 miljoner.

Koncernen består utöver moderbolaget Parajett AB av de helägda dotterbolagen Andvord Grafisk AS i Norge och Parajett Digital Solutions som startades 2020. Ett annat dotterbolag, som ägs till 75 procent, är Parajett Digital Park AB.

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2