Stadig kurva uppåt för etikettföretag

Efterfrågan på självhäftande etiketter och andra etikettlösningar fortsätter öka för Ettiketto.

Ettikettos verksamhet med säte i Malmö består av tillverkning och försäljning av olika typer av etiketter. Företaget har ökat sin försäljning från år till år. De senaste fem åren har omsättningen stigit från 227,6 miljoner till 276,7 miljoner kronor. Omsättningen steg från 254,1 (2019) till 276,7 miljoner kronor (2020) – en ökning med 9 procent. Rörelseresultatet ökade mellan åren från 43,3 till till 50,8 miljoner kronor. Årets resultat efter skatt blev hela 15,7 miljoner kronor.

Ny teknik och lösningar för att bearbeta marknaden har varit bidragande till den ökade efterfrågan på företagets produkter, framgår i Ettikettos årsredovisningen.

Ettiketto är ett helägt dotterbolag till Volati Tryck Holding AB.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: