Två gånger storformat från Epson

De två nya modellerna har en smal och diskret design som ska göra att de enkelt passar in i de flesta arbetsmiljöer. Foto: Pressbild

Epson lanserar två nya 44-tumsskrivare. SureColor SC-T7700D är designad för arkitekt-, teknik-, och byggföretag som behöver detaljerade och exakta CAD-utskrifter samt för bland annat affischproduktion inom detaljhandeln. SureColor SC-P8500D är utformad för att klara poster- och fotoproduktion i hög volym och för copyshops som erbjuder storformatstryck.

Gemensamt för de två modellerna är att de har en smal och diskret design som gör att de ska passa in i de flesta arbetsmiljöer. Den platta baksidan gör att de kan förvaras intill väggen och den plana ovansidan kan användas till bland annat korrektur. Allt är tillgängligt från skrivarens front inklusive förbrukningsvaror och en infällbar pappersuppsamlare.

Allt arbete kan göras från skrivarens front, som påfyllnad av förbrukningsvaror. Foto: Pressbild

Förenklad medialaddning

Båda modellerna har även ett 2,64-tums PrecisionCore MicroTFP-skrivhuvud med Variable Sized Droplet-teknik och Nozzle Verification Technology som ska höja produktiviteten. Epson har lagt till en ny förenklad automatisk funktion för medialaddning och med automatisk medieväxling mellan de två rullarna, som båda skrivarna är utrustade med. Tillvalet Production Stacker adderar en efterbehandlingslösning som staplar utskrifter från upp till två hela rullar.

En rad IT- och säkerhetsförbättringar ska garantera säkra utskrifter. Det handlar bland annat om nätverksautentisering, dataskydd och åtkomstkontroll.

Richard Garp.

Nytt rött bläck

Det finns också saker som skiljer de två skrivarna åt, inte bara målgrupperna. När det gäller nya SureColor SC-T7700D har den utrustats med sex färgers Ultrachrome XD3-bläckuppsättning som använder ett nytt rött bläck. Epson utlovar att detta ger levande färger och fina, skarpa linjer. Fokus är också på säkerhetsfunktionerna i denna skrivare, den lämpar sig därför väl för arbetsplatser vars anställda finns på olika platser rent geografiskt.

– SC-T7700D erbjuder en helt integrerad utskriftslösning för produktiva utskrifter, med smarta funktioner och enkel hantering med högsta standard för dokumentsäkerhet, säger Richard Garp, försäljningsansvarig för storformatskrivare på Epson Sverige, i ett pressuttalande.

“En perfekt produkt”

SureColor SC-P8500D har utrustats med UltraChrome Pro6-bläck med sex färger, inklusive matt och fotosvart samt ett nytt grått bläck som ska ge jämna graderingar och minskad kornighet.

– Våra kunder inom detta område behöver låga driftskostnader, höga produktionshastigheter och enkel skrivarhantering. Allt detta i kombination med fantastisk bildkvalitet och ett litet fotavtryck gör SC-P8500D till en perfekt produkt, säger Richard Garp.

SC-T7700D och SC-P8500D kommer att finnas tillgängliga från januari 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *