Det kom en inbjudan

 

Gibon i Borås är inte bara återförsäljare av Konica Minoltas och Ricohs färgskrivare. De har även, genom bolaget VBS, programvarorna för att personalisera trycket och maskinerna för att efterbehandla det färdiga resultatet.

I dag mottog redaktionen en inbjudan till öppet hus den 21-23 september i företagets lokaler i Borås. Men det var inte e-post med välkomnandet den här gången. Istället kom ett bud med varsina kartonger där våra namn stod tryckta på en etikett. När vi öppnade låg det en sexkantig låda – även den med vårt namn – och en tryckt inbjudan till dagarna.

Efter trycket är det partiellt lackerat, stansat och hopmonterat. Det ligger mycket jobb bakom varje inbjudan. I gengäld känner jag att just jag, personligen, är önskad. Och produkten kommer att stå framme på mitt skrivbord under lång tid framöver, påminnande mig om ett ambitiöst företag för vilket jag är viktig.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: