Det kom en inbjudan

 

Gibon i Borås är inte bara återförsäljare av Konica Minoltas och Ricohs färgskrivare. De har även, genom bolaget VBS, programvarorna för att personalisera trycket och maskinerna för att efterbehandla det färdiga resultatet.

I dag mottog redaktionen en inbjudan till öppet hus den 21-23 september i företagets lokaler i Borås. Men det var inte e-post med välkomnandet den här gången. Istället kom ett bud med varsina kartonger där våra namn stod tryckta på en etikett. När vi öppnade låg det en sexkantig låda – även den med vårt namn – och en tryckt inbjudan till dagarna.

Efter trycket är det partiellt lackerat, stansat och hopmonterat. Det ligger mycket jobb bakom varje inbjudan. I gengäld känner jag att just jag, personligen, är önskad. Och produkten kommer att stå framme på mitt skrivbord under lång tid framöver, påminnande mig om ett ambitiöst företag för vilket jag är viktig.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: