Färgrikt och lysande i storformat

PUBLICERAD: 6 september 2021
UPPDATERAD: 6 september
Nya inkjetserien imagePROGRAF GP kommer med nyutvecklade bläck och en fluorescerande rosa färg. Bilden visar 36-tumsmodellen imagePROGRAF GP-300. Foto: Pressbild

Canon lanserar vad de kallar för världens första storformatsskrivare med vatten- och pigmentbaserat fluorecerande bläck. Den nya imagePROGRAF-serien består av fyra modeller som skriver ut med antingen elva eller sex färger.

Den nya imagePROGRAF GP-serien från Canon erbjuder totalt tre utskriftsbredder. Modellerna imagePROGRAF GP-4000 (44 tum) och GP-2000 (24 tum) är utrustade med elva färger inklusive rött, orange, grönt, lila och fluorescerande rosa bläck. I skrivarserien finns även två modeller med sex färger, imagePROGRAF GP-300 (36 tum) och GP-200 (24 tum). Även dessa kan skriva ut med fluorescerande rosa bläck. Enligt Canon är det världens första storformatsskrivare med inkjetteknik som använder vatten- och pigmentbaserat fluorecerande bläck.

Canons produktchef Tomas Lagerberg. Foto: Pressbild

– Den nya imagePROGRAF-serien har tagits fram för att ge livfulla färger och sätta fart på olika kampanjer. Gång på gång, dag ut och dag in – både för grafiska producenter, kreativa byråer och interntryckerier, säger Tomas Lagerberg, produktchef för Large Format Printers och Professional Print på Canon Svenska, i ett pressmeddelande.

Har samma produktivitet

Han säger vidare att de fyra GP-skrivarmodellerna ger verksamheter oavsett storlek möjlighet att återge ett större färgomfång och sätta lite extra sting med fluorescerande rosa för att skapa affischer som verkligen fångar ögat.

– Och de här nya storformatskrivarna är precis lika produktiva, effektiva och lättanvända som resten av imagePROGRAF-familjen. Kunderna kan istället fokusera på det som ligger framöver och få riktigt bra resultat.

Radiant Infusion-teknik

För att sprida bläcken på pappersytan, där även det fluorescerande rosa bläcket ingår, används Canons Radiant Infusion-teknik. Enligt tillverkaren blir reproduktionen ljusstark med mjuka färger.

De nyutvecklade bläcken kan till exempel komma i fråga för utskrifter av företags logotype-färger eller grafik med fluorescerande färger som annars är knepiga att återge i en konventionell bläckstråleskrivare. Huruvida användaren väljer fluorescerande bläck för sina utskrifter är valbart. Ett medföljande PC-program till skrivarmodellerna, PosterArtist Lite, ska också göra det enkelt för användare att skapa effektfulla affischer.

Har fått färgmatchningslicens

I samband med lanseringen meddelar Canon att de också erhållit världens första Pantone Pastels & Neons Guide Coated. Det är ett kvitto på att de har en Pantone-kalibrerad licens från Pantone och hög täckningsgrad avseende färgomfånget. Detta kan användas för många olika design- och utskriftstillämpningar som inkluderar fluorescerande färger och pastellfärger.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper