Färgrikt och lysande i storformat

Nya inkjetserien imagePROGRAF GP kommer med nyutvecklade bläck och en fluorescerande rosa färg. Bilden visar 36-tumsmodellen imagePROGRAF GP-300. Foto: Pressbild

Canon lanserar vad de kallar för världens första storformatsskrivare med vatten- och pigmentbaserat fluorecerande bläck. Den nya imagePROGRAF-serien består av fyra modeller som skriver ut med antingen elva eller sex färger.

Den nya imagePROGRAF GP-serien från Canon erbjuder totalt tre utskriftsbredder. Modellerna imagePROGRAF GP-4000 (44 tum) och GP-2000 (24 tum) är utrustade med elva färger inklusive rött, orange, grönt, lila och fluorescerande rosa bläck. I skrivarserien finns även två modeller med sex färger, imagePROGRAF GP-300 (36 tum) och GP-200 (24 tum). Även dessa kan skriva ut med fluorescerande rosa bläck. Enligt Canon är det världens första storformatsskrivare med inkjetteknik som använder vatten- och pigmentbaserat fluorecerande bläck.

Canons produktchef Tomas Lagerberg. Foto: Pressbild

– Den nya imagePROGRAF-serien har tagits fram för att ge livfulla färger och sätta fart på olika kampanjer. Gång på gång, dag ut och dag in – både för grafiska producenter, kreativa byråer och interntryckerier, säger Tomas Lagerberg, produktchef för Large Format Printers och Professional Print på Canon Svenska, i ett pressmeddelande.

Har samma produktivitet

Han säger vidare att de fyra GP-skrivarmodellerna ger verksamheter oavsett storlek möjlighet att återge ett större färgomfång och sätta lite extra sting med fluorescerande rosa för att skapa affischer som verkligen fångar ögat.

– Och de här nya storformatskrivarna är precis lika produktiva, effektiva och lättanvända som resten av imagePROGRAF-familjen. Kunderna kan istället fokusera på det som ligger framöver och få riktigt bra resultat.

Radiant Infusion-teknik

För att sprida bläcken på pappersytan, där även det fluorescerande rosa bläcket ingår, används Canons Radiant Infusion-teknik. Enligt tillverkaren blir reproduktionen ljusstark med mjuka färger.

De nyutvecklade bläcken kan till exempel komma i fråga för utskrifter av företags logotype-färger eller grafik med fluorescerande färger som annars är knepiga att återge i en konventionell bläckstråleskrivare. Huruvida användaren väljer fluorescerande bläck för sina utskrifter är valbart. Ett medföljande PC-program till skrivarmodellerna, PosterArtist Lite, ska också göra det enkelt för användare att skapa effektfulla affischer.

Har fått färgmatchningslicens

I samband med lanseringen meddelar Canon att de också erhållit världens första Pantone Pastels & Neons Guide Coated. Det är ett kvitto på att de har en Pantone-kalibrerad licens från Pantone och hög täckningsgrad avseende färgomfånget. Detta kan användas för många olika design- och utskriftstillämpningar som inkluderar fluorescerande färger och pastellfärger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: 

Ny studie: Så upplever företag hållbarhetsarbetet

56 procent av tillfrågade europeiska företag upplever det som kämpigt att göra gröna investeringar eftersom andra affärsproblem ses som mer krävande. Och bara en tredjedel av företagens chefer ser den digitala transformationen som en möjliggörare för mer hållbara affärsmetoder. Det framgår i en ny Ricoh-studie.

Publicerat av: 

Canon sätter standard för CAD-utskrifter

Canons nya storformatsskrivare för CAD-ritningar och affischutskrifter i färg täpper till luckan tillverkaren haft när det gäller att nå kunder i låg- och mellansegmentet.
– Man har tagit de bästa bitarna från Canons produktionsperspektiv och gjort det i en ny smidig kompakt lösning. Den här kommer vi definitivt se mer av på marknaden i sitt segment, säger Matteus Celinski, Sverigechef hos Canon.

Publicerat av: