Färgrikt och lysande i storformat

Nya inkjetserien imagePROGRAF GP kommer med nyutvecklade bläck och en fluorescerande rosa färg. Bilden visar 36-tumsmodellen imagePROGRAF GP-300. Foto: Pressbild

Canon lanserar vad de kallar för världens första storformatsskrivare med vatten- och pigmentbaserat fluorecerande bläck. Den nya imagePROGRAF-serien består av fyra modeller som skriver ut med antingen elva eller sex färger.

Den nya imagePROGRAF GP-serien från Canon erbjuder totalt tre utskriftsbredder. Modellerna imagePROGRAF GP-4000 (44 tum) och GP-2000 (24 tum) är utrustade med elva färger inklusive rött, orange, grönt, lila och fluorescerande rosa bläck. I skrivarserien finns även två modeller med sex färger, imagePROGRAF GP-300 (36 tum) och GP-200 (24 tum). Även dessa kan skriva ut med fluorescerande rosa bläck. Enligt Canon är det världens första storformatsskrivare med inkjetteknik som använder vatten- och pigmentbaserat fluorecerande bläck.

Canons produktchef Tomas Lagerberg. Foto: Pressbild

– Den nya imagePROGRAF-serien har tagits fram för att ge livfulla färger och sätta fart på olika kampanjer. Gång på gång, dag ut och dag in – både för grafiska producenter, kreativa byråer och interntryckerier, säger Tomas Lagerberg, produktchef för Large Format Printers och Professional Print på Canon Svenska, i ett pressmeddelande.

Har samma produktivitet

Han säger vidare att de fyra GP-skrivarmodellerna ger verksamheter oavsett storlek möjlighet att återge ett större färgomfång och sätta lite extra sting med fluorescerande rosa för att skapa affischer som verkligen fångar ögat.

– Och de här nya storformatskrivarna är precis lika produktiva, effektiva och lättanvända som resten av imagePROGRAF-familjen. Kunderna kan istället fokusera på det som ligger framöver och få riktigt bra resultat.

Radiant Infusion-teknik

För att sprida bläcken på pappersytan, där även det fluorescerande rosa bläcket ingår, används Canons Radiant Infusion-teknik. Enligt tillverkaren blir reproduktionen ljusstark med mjuka färger.

De nyutvecklade bläcken kan till exempel komma i fråga för utskrifter av företags logotype-färger eller grafik med fluorescerande färger som annars är knepiga att återge i en konventionell bläckstråleskrivare. Huruvida användaren väljer fluorescerande bläck för sina utskrifter är valbart. Ett medföljande PC-program till skrivarmodellerna, PosterArtist Lite, ska också göra det enkelt för användare att skapa effektfulla affischer.

Har fått färgmatchningslicens

I samband med lanseringen meddelar Canon att de också erhållit världens första Pantone Pastels & Neons Guide Coated. Det är ett kvitto på att de har en Pantone-kalibrerad licens från Pantone och hög täckningsgrad avseende färgomfånget. Detta kan användas för många olika design- och utskriftstillämpningar som inkluderar fluorescerande färger och pastellfärger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]