Maskinnyheter i UJF-serien – printar direkt på objekt

Simon Nyman produktansvarig för print hos återförsäljaren Signcom ser fram emot säljstarten av Mimakis nya skrivare. Foto: Claes Nordström/Arkivbild

Mimaki släpper fyra nya uv led-skrivare som kan printa upp till 153 millimeter tjocka objekt, till exempel småskyltar och promotionartiklar. Återförsäljaren Signcoms Simon Nyman tror på succé, precis som de upplevt med föregångarna i maskinserien.

UJF-7151plus II (längst upp) och nya UJF-MkII e-serien premiärvisas av Mimaki på Fespa-mässan i oktober.

De nya maskinerna från Mimaki är UJF-7151plus II samt nya UJF-MkII e-serien som består av tre småformatsskrivare. Bordsytorna sträcker sig från 30 x 42 upp till 71 x51 centimeter.

– Återigen visar Mimaki vägen med nya lösningar som har utvecklats specifikt för att användarna ska kunna öka konkurrensfördelarna och boosta lönsamheten, säger Simon Nyman, produktansvarig för print hos återförsäljaren Signcom.

Dubbelt CMYK i högre hastighet

Nyheterna i 7151:an är dels att den har utrustats med fler skrivarhuvuden, dels att det går att printa dubbelt med CMYK i betydligt högre hastighet jämfört med föregångaren. Vidare finns det fler funktioner att tillgå för att förbättra bildkvaliteten – skarpare kanter, finare linjer och färre ojämnheter, enligt tillverkaren. Det går även att printa både matt och blankt utan att använda lack som ett extra lager på toppen.

Mjuka och hårda artiklar

UJF-MkII e-serien består av tre skrivare för små format. Enligt Mimaki rör det sig om stabila skrivare med hög bildkvalitet som kan printa på en mängd olika mjuka och hårda artiklar av till exempel läder, trä, akryl, metall och glas. Skrivarnas nya höjdsensor pekas ut som extra intressant. Den mäter jobben på ett mer precist sätt och klarar även glas och transparenta objekt.

–Att alla nya UV-bläck i UJF-serien är GREENGUARD GOLD-certifierade känns också mycket, mycket bra. Med tanke på både outstanding kvalitet och tidpunkten då alla börjar komma i gång, blir jag inte förvånad om vi än en gång får uppleva den succé som föregångarna skapade.

Vilka tänkbara objekt kan komma i fråga att printas i maskinerna?

– Allt från maskinskyltar och namnskyltar till promotionartiklar av alla dess slag. Mobilskal eller varför inte paddelracketar, säger Simon Nyman.

Maskinerna premiärvisas på FESPA i oktober och kommer finnas tillgängliga för leverans runt årsskiftet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *